» »

Hp 620 izjemno počasen

Hp 620 izjemno počasen

hipertija ::

Lepo pozdravljeni,
pred nekaj dnevi sem imel prižgan omenjeni računalnik, na enkrat je začelo vse skupaj laggati, nato se je pojavil moder ekran z neko napako. Seveda nisem polagal pretirane pozornosti, a ko sem računalnik resetiral, je spet laggal. Odločil sem se, da nanovo naložim Windowse - enako. Med samo inštalacij oje delalo, ko pa je začelo nalagati v namestitvi še updates, potem pa spet vse počaka, enako tudi potem naprej že v samem Windowsu, ko lahko najdemo wifi točko itd. sploh nisem probaval. Enako sem naložil ubuntu. Ta zanimivo, celo dela, lahko dostopam na mozillo, pogledal sem celo film... Ampak tudi ubuntu ves čas javlja napako, ne morem zagnati programskega središča ubuntu itd.
Kaj menite kaj je sedaj s tem? Računalnik med procesiranjem vsake nekaj sekund malce zabrni in spet utihne... Ta računalnik je res en crap, najprej so crknile tipke g h backspace, ampak to še preživljam ker ga mam samo za filme, zdaj pa še lagga. Upam da še lahko kaj zrihtam, čene bomo mogl v nabavo :(

Spock83 ::

malo poženi kakšen testni program za trdi disk in mem test za rame.

Malce je problematično, ker sploh ne morem v Windows, zdaj bom zadevo še enkrat naložil in poizkusil kaj rešiti, na hp sem našel nek update za ta problem, samo dvomim da je to to... Ko probam v samem bootu probat pregledati disk, javi error

AC_DC ::

Pregrevanje imho.
HWMonitor/speccy bo pokazal.

HD Tune Pro/CrystalDiskMark za bench diska.
CrystalDiskInfo za stanje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

Spock83 ::

na nekem drugem računalniku naredi bootable cd ali usb hiren's CD/USB. Imaš cel kup diagnostičnih programov.

Jp lahko je tudi pregrevanje.

Bom naložil še enx Windowse in probal ACDC nasvet, potem pa dalje...

Pravzaprav ne morem naložit niti windowsow, vedno se resetirajo, oz melje in melje :(

Evo naložil Windowse in lahko iz prve roke rečem, da verjetno res gre za pregrevanje. Namreč ko računalnik prižgem, nekaj časa vse deluje povsem normalno, potem pa počasi začne laggati. Zanimivo je, da sem na njem pogledal cel film, ko pa sem po filmu želel dati radio iz interneta, pa je ponovno začel zafrkavati. Torej kaj sedaj ukreniti, prvo bom zadevo spihal, ventilatorje podmazal...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Počasen SSD (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
10722282 (9549) nsa_ag3nt
»

Računalnik se čudno obnaša, zmrzuje, se ne prižiga (strani: 1 2 )

554379 (3703) GTX970
»

Računalnik zmrzne

392203 (1593) neon21
»

Počasno kopiranje (strani: 1 2 )

7913322 (10736) hojnikb
»

Računalnik "se zatika"