Forum » Pomoč in nasveti » Premik Windowsa iz HDD na SSD
Premik Windowsa iz HDD na SSD
hdmi ::
Zivjo
Imam en problem,računalnik imam ze 4 leta, in zadjne čase je malce počasen, zato sem se odločil da si kupim ssd da bodo stvari tekle hitreje
V računalniku bi še kar obdržal 1tb HDD ampak kokr sm gledal na googlu so vsi windowse dal na ssd tako da so klonirali diska. Ampak jas imam na računalniku okli 800gb fajlov ssd je pa velik 120gb
A bi se dalo da bi na ssd premaknil samo Windowse, brez da bi formaterau HDD.
Lp leon
Imam en problem,računalnik imam ze 4 leta, in zadjne čase je malce počasen, zato sem se odločil da si kupim ssd da bodo stvari tekle hitreje
V računalniku bi še kar obdržal 1tb HDD ampak kokr sm gledal na googlu so vsi windowse dal na ssd tako da so klonirali diska. Ampak jas imam na računalniku okli 800gb fajlov ssd je pa velik 120gb
A bi se dalo da bi na ssd premaknil samo Windowse, brez da bi formaterau HDD.
Lp leon
:)
solatko ::
Na disku narediš dve particije, iz sistema odstraniš vse faile, ki niso potrebni za windows (dokumente, slike, filme, muziko,.......), potem pa sistem prekopiraš, podatke pa pustiš pri miru. Potem narediš še format prejšnjega diska C in to je to.
Lahko pa sistem naložiš na novo (sigurno manj dela in potrebnega časa), na starem disku pa urediš podatke, ostalo pa pobrišeš.
Sicer pa se lahko premakne samo sistem - prenos sistema na drug disk, z nekim namenskim programom.
http://www.aomeitech.com/
Poglej produkte na tej strani - delo lepo opravijo tudi free verzije.
Lahko pa sistem naložiš na novo (sigurno manj dela in potrebnega časa), na starem disku pa urediš podatke, ostalo pa pobrišeš.
Sicer pa se lahko premakne samo sistem - prenos sistema na drug disk, z nekim namenskim programom.
http://www.aomeitech.com/
Poglej produkte na tej strani - delo lepo opravijo tudi free verzije.
Delo krepa človeka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: solatko ()
SloBiscuit ::
Mislm da je najbolje da daš na novo windows na SSD. Baje so neke funkcije ki se vklopijo samo na SSDju. Jaz sem tud samo kloniral, pa je bolj počas delalo pa se prižigalo, ko sem dal pa na novo windows na SSD pa je delalo use super.
drugače pa naloži CCleaner pa si shrani imena vseh programov na računalniku in jih pol še enkrat naloži na SSDju. Najbolša opcija je ta zadnja.
drugače pa naloži CCleaner pa si shrani imena vseh programov na računalniku in jih pol še enkrat naloži na SSDju. Najbolša opcija je ta zadnja.
neznanec555
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12218 (10117) | Machete |
» | Kloniranje HDD -> SSDOddelek: Strojna oprema | 2626 (2062) | solatko |
» | SSD vgrajen, kaj pa zdaj? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Strojna oprema | 22224 (14933) | MrStein |
» | "Pospesiti" delovanje osebnega racunalnikaOddelek: Pomoč in nasveti | 2116 (1603) | trnvpeti |
» | Pomoč pri Windows 7Oddelek: Pomoč in nasveti | 5250 (4826) | BorutK-73 |