Forum » Strojna oprema » USB Kjuč - linux Windows - nenodeljen prostor
USB Kjuč - linux Windows - nenodeljen prostor
B-king ::
Pozdravljeni,
Prosim vas za pomoč.
Imam USB ključ velikosti cca 8GB. Ključ je normalno deloval dokler nisem iz njega naredil zagonskega ključa za Linux (particije ext4).
Sedaj sem ga poskušal formatirati v Windovsu 8, pa mi ga prepozna le 2GB (ntfs particija). V Computer --> Disk manage mi prikazuje 2GB (ntfs) in 5GB nedodeljenega (ext4 particija). Kako bi lahko sedaj v Windowsih sprostil še preostalih 5GB prostora v ext4 particiji na ljuču?
Kaj moram narediti?
hvala
Prosim vas za pomoč.
Imam USB ključ velikosti cca 8GB. Ključ je normalno deloval dokler nisem iz njega naredil zagonskega ključa za Linux (particije ext4).
Sedaj sem ga poskušal formatirati v Windovsu 8, pa mi ga prepozna le 2GB (ntfs particija). V Computer --> Disk manage mi prikazuje 2GB (ntfs) in 5GB nedodeljenega (ext4 particija). Kako bi lahko sedaj v Windowsih sprostil še preostalih 5GB prostora v ext4 particiji na ljuču?
Kaj moram narediti?
hvala
- spremenil: B-king ()
keitai ::
Celotnega zbriši v disk manager in naredi novo primary partition, aktiviraj in formatiraj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OS za NAS/Print serverOddelek: Operacijski sistemi | 1650 (1319) | BlaY0 |
» | Postavitev serverjaOddelek: Omrežja in internet | 3653 (3264) | Pimoz |
» | Povečanje internega prostora telefona (Android)Oddelek: Mobilne tehnologije | 4688 (4046) | Pithlit |
» | Disk brez particijske tabele (ubuntu)Oddelek: Programska oprema | 1252 (1056) | Icematxyz |
» | FS za izmenjavo datotek med win/linOddelek: Operacijski sistemi | 1259 (1017) | zee |