» »

Povečanje internega prostora telefona (Android)

Povečanje internega prostora telefona (Android)

RejZoR ::

Ok, stvar je taka, imam HTC Wildfire, vse lepo in prav, zataknilo se je edino pri internem prostoru. Notri imam 8GB spominsko katera je praktično prazna. Internih 175MB pa je praktično porabljenih kljub temu, da imam vse kar se da na spominski. Obstaja kakšen hack al pa app, ki bi razširil interni prostor na spominsko kartico? Al moram obvezno pač odstranit stuff iz telefona, da sprostim inernega?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Mavrik ::

Načeloma se to na Desireu reši tak da narediš ext3 particijo na SD kartico in potem uporabiš Darktremor a2sd, ki ti premakne aplikacije in dalvik cache na tisto particijo.

Jasno rabiš za to rootan telefon.
The truth is rarely pure and never simple.

OmegaBlue ::

Obstaja app2sd še iz časov ko še nibilo froyo in prenašanje na SD. Nevem kako je točno s tvojim telefonom, a načelom ga je potrebno rootat in spremeniti mount za aplikacije (spodaj je itak linux). Najbolje da pogledaš na XDA developers
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

RejZoR ::

Škoda, sem upal, da obstaja kakšna enostavna opcija.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

gendale ::

vse skupi ti vzame max 45 minut

hojnikb ::

rootaj in nalož en custom rom, ko ma že app2sd vgrajen.
Pol pa sam eno ext3 patricijo nared in lahko maš appov gor kulker češ.
#brezpodpisa

RejZoR ::

Rootat ga ne mislim dokler je v garanciji in sicer deluje čist super. Se bom pa stvari začasno lotil drugače, obstaja kakšen program, ki bi znal počistit tud manj očitne stvari, ki se kopičijo z uporabo Androida?
Če clearam cache pridobim nekaj prostora ampak imam občutek kot da je v internem spominu še cel kup neke navlake, ki je nič ne rabim in mi odžira plac. Je cel kup nekih cleanerjev, ampak vglavnem čistijo samo history in cache. Al so programi na androidu tolk vestni, da vso navlako res odlagajo samo v svoj cache, ki se dejansko pobriše ko to storiš?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

St235 ::

Rejzor, probaj sledeče:
http://myhtcdesire.com/tutorials/how-to...

Na mojem desire je delalo brez težav in mi je omogočilo, da sem praktično vse aplikacije prenesel na SD kartico. Dela brez roota. Z izjemo marketa, flasha in google maps se je vse dalo prenest na kartico.

Štos te spremembe je da prisiliš vse aplikacije da se inštalirajo na kartico. Pred tem je morala aplikacija to omogočat, pa so bili designerji dostikrat preleni da bi to naredili.

Cache in del aplikacije še vedno ostane na telefonu, ampak jaz sem vseeno pridoibl okol 50mb

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

kitl76 ::

Imam HTC Wildfire S pa mi je ta premik na SD sam ponudil tako,da imam interni prostor skoraj ves na voljo.

Mavrik ::

Al so programi na androidu tolk vestni, da vso navlako res odlagajo samo v svoj cache, ki se dejansko pobriše ko to storiš?


To niso Windowsi - programi sploh nimajo dostopa do ničesar razen svojega cachea in historya in ne morejo srati drugje tudi če hočejo. Prav tako ko jih odstraniš se odstranijo vse njihove nastavitve. Če kje, potem ti lahko serjejo po SD kartici.

Probaj še z Lakotnikovo rešitvijo, ki pogosto tudi precej dobro deluje. Zavedaj pa se, da nekatere stvari ne smejo biti na SD kartici (ker se kosi apliakcij naložijo prej kot je SD kartica mountana): Vrste aplikacij ki NE smejo biti na SD kartici. Če se tega držiš boš dobo mal placa.
The truth is rarely pure and never simple.

gendale ::

drugače če rootaš lahko (kolikor vem) telefon še vedno povrneš v prvotno stanje

Bananovec ::

Če telefon rootaš, ti garancija ostane. To velja tako dolgo dokler s softwarjem ne povzročiš poškodbe na hardwaru. In z rootom ni šans, da poškoduješ telefon.
Its only copying if samsung does it. And unless we patent this in 5 years,
this is the shittest tech ever ... and we'll sue you.
Regards, Apple

St235 ::

Slednje je stvar interpretacije servisa in tega kako tečen si.

gendale ::

flashas nazaj original sw pa je

RejZoR ::

Ok, bom preselil debato v drugo temo ko bom utegnil glede rootanja, flashanja in backupa originalnega ROM-a Wildfireja (specifično)... Zdej sem za prvo silo počistil nekaj stuffa, tko da imam 40MB frej placa spet.
Še vedno kljub premeščanju programa na kartico ostane kar precejšenj delež na telefonu. Večji del gre na kartico ampak ne čist v celoti.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

Ok, spet sem nazaj. Sedaj imam na taistem Wildfireju Cyanogen 7.1.0.1 in dela super. Sedaj sem s Clockworkom sparticioniral kartico in probaval v nastavitvah Cianogena prestavljat iz Auto na Internal in External pa se mi kapaciteta internega spomina ni nič povečala. Vsaj ko poženem APP2SD kjer kaže kapacitete spomina.
Je treba naredit še kaj al sem kaj zajebal? Sem mislil, da ko sparticioniraš, da avtomatično zazna pa očitno ni tako.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

RejZoR ::

Ok, zdej pa je šlo. Najprej s ClockworkMod ustvariš EXT4 particijo. Nato si moraš naložit aplikacijo S2E in izbrat stvari, ki jih hočeš premaknit na EXT4 particijo. Baje S2E deluje le in samo na CyanogenMod ROM-u.

Edini problem sedaj imam, da se je sicer interni spomin skoraj v celoti izpraznil ampak ne vem pa koliko je EXT4 zaseden. Obstaja kakšna metoda kako bi lahko to preverjal?

EDIT:
Ok, za buljenje zasedenosti ostalih particij pa rabiš še programček FreeSpace, ki zna tudi to.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

Pithlit ::

Ajd, si sposodim. A je kje kak howto za premikanje (particioniranje pa svašta premaknit na novo particijo)?

Ker sem mal lena zadnje cajte ampak me moj ace spravlja tko ob živce s tem pomanjkanjem placa. Da ne omenjam da je imel po enem mesecu uporabe kakih 22MB fraj (cca 14%) pol pa po izbrisu enega kupa aplikacij (ki so zasedale plac v internem spominu) in reinsatlaciji ostalih (v bistvu so gor iste aplikacije kot prej... samo da sem se pač nekaterim 'manj pomembnim' odpovedala) zaseda namesto manj placa... več. 18.9MB fraj. Krneki.

Torej. Howto? (sproti dam še CM7 gor)
Life is as complicated as we make it...

St235 ::

V biastvu ti je razor že skor vse povedal.

a. Na kartici narediš primarno fat 32 in sekundarno ext4 particijo (ext4 naj bo recimo 1gb)
b. Rootaš telefon
c. Naložiš CM7
d. Naložiš google apps
e. naložiš S2E z marketa
f. Nastaviš kaj naj se nalaga an ext particijo.

Moj desire ima naprimer po tem ko imam naloženih morje apliakcjij še vdno več kot 100M frej internega pomnilnika.

Rejzor: v S2E lahko vidiš porabljen prostor tko da pritisneš menu in information. Ravno tako ti na vrhu tik pod uro piše prazen prostor na DATA in EXT particiji.

RejZoR ::

Mogoče kaj veš če je EXT4 lahko večja od 1GB? Trenutno mi kaže ~450 MB frej kar je sicer ogromno rezerve (zdej sem operiral s 60-70 MB) ampak vseeno. Sem pa EXT4 ustvaril preko ClockWork-a, ki je EXT4 ustvaril avtomatično, zraven pa še nek cache, kateri skklepam, da je tudi na EXT4 particiji (glede na to da mi je ostalo skoraj pol od 1GB). Kartica je sedaj hitrejša 16GB, tko da je placa ogromno...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

5er--> ::

Sam ext4 filesystem ima (glede na wiki) omejitev 1 EiB.

St235 ::

kolikor sem bral se priporoča velikost od 512 do 2gb. Več kot to naj ne bi imel. Ne vem pa ali je to priporočilo ali kakšna omejitev androida.

RejZoR ::

5er--> je izjavil:

Sam ext4 filesystem ima (glede na wiki) omejitev 1 EiB.


Sej tud NTFS v teoriji podpira ne vem kolk petabajtov, sam kaj ko npr WinXP ne zna brat diskov večjih od 2,5TB... zato sprašujem, ker EXT4 že lahko podpira toliko, vprašanje pa je če Cyanogen (oz Android) podpira take kapacitete...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

Mavrik ::

Ja, Cyanogen ima Linux kernel, kjer modul za ext4 dejansko to podpira. Boš pa moral še kaj drugega premaknit na ext (kak dalvik-cache ipd.) če hočeš dejansko imeti toliko aplikacij nameščenih.
The truth is rarely pure and never simple.

RejZoR ::

Torej lahko EXT4 naredim poljubno velik (tud npr 4GB)? Sem pa na EXT4 premaknil vse razen APP, ki je zamegljen in ga v S2E ne moreš izbrat brez da bi v nastavitvah izklopil eno opcijo, češ da ni priporočljivo premikat tistega. Pa sem pustil, ker je sedaj itaq dost placa v dejanskem internem pomnilniku.

Aja še to, EXT4 lahko kadarkoli ročno povečam s partition managerji al je kaj vezano na fizični sektor kje se nahaja in kaj zjebe, če jo spreminjaš kasneje?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

Mavrik ::

Ext4 lahko narediš poljubno velik (tudi 2TB mu ne dela problemov, preverjeno ;) ), pa načeloma s povečevanjem EXT4 ni problemov (zmanjšanje je bolj tečno).
The truth is rarely pure and never simple.

RejZoR ::

Jezst bom to verjetno urejal z EASEUS Partition Master, ki ga uporabljam za urejanje particij.

Thx za info.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Pithlit ::

Lakotnik: Ja sej, ampak recimo da sem stereotipna bjonda (nimam pojma kaj je dalvik-cashe... še manj pa kje je). A to mak kak wizzard al se moram zanašat na to da bom rabla met na kompu opero pa iskat za vsak korak posebej "kaj pa zdej?!?" Nimam neke grozne želje po bricknjenem telefonu... al pa po takem kjer pol stvari ne dela zaradi... whatever (magari zato ker je ura premaknjena ne vem kam).

Ker. Če jaz to po moji stereotipni logiki prav razumem... pol se v bistvu na novo particijo premakne vse. Od sistema naprej. Hkrati pa me nekaj praska po vrhnjem delu hrbtenjače in mi pravi da se motim. In ja. Pri telefon sem tak chicken da ni večjega.

Ne, sej... če je kje kak howto ga bom že najdla... enkrat, ko bom mela voljo pa cajt. Sam če kdo ve kje je brez nekega naprezanja pa zgubljanja cajta se pa ne bom branila.
Life is as complicated as we make it...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadgradnja Androida na "predpotopnem" telefonu (Sony Xperia Active)

Oddelek: Mobilne tehnologije
62147 (1965) jabba
»

Nekaj tezav s Android tablico

Oddelek: Mobilne tehnologije
143580 (2635) d4vid
»

Samsung predstavil trpežni Xcover 3 (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
5018156 (13491) CitroX
»

HTC Desire - ROOT SD card

Oddelek: Pomoč in nasveti
152010 (1408) hojnikb
»

Android 2.3 prispel za HTC Desire (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
6016397 (14008) sgdjkdlsugi4

Več podobnih tem