Forum » Programska oprema » pakiranje aplikacije v .exe
pakiranje aplikacije v .exe
matobeli ::
Zdravo,
Imam en majhen programček (20mb cca) ki se ga da normalno inštalirat. Je pa malo smotano ker je "setup.exe" nekje zakopan v ene dveh globinah folderjev.
A bi lahko iz celega paketa naredil eno samo .exe datoteko ki bi se inštalirala ko bi jo pognal?
Imam en majhen programček (20mb cca) ki se ga da normalno inštalirat. Je pa malo smotano ker je "setup.exe" nekje zakopan v ene dveh globinah folderjev.
A bi lahko iz celega paketa naredil eno samo .exe datoteko ki bi se inštalirala ko bi jo pognal?
videc ::
Lahko narediš self extracting arhiv in nastaviš, katera datoteka se zažene, ko se arhiv samodejno razpakira oz zažene.
Winzip, Winrar, 7Zip bi morali znati naresti tak arhiv.
Winzip, Winrar, 7Zip bi morali znati naresti tak arhiv.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: videc ()
SeMiNeSanja ::
http://scalablesmartpackager.com/smart-...
S tem smart packager-jem se izogneš temu, da bi moral stvari najprej nekam razpakirati, izvesti setup, potem pa še pobrisati razpakirane datoteke za seboj.
Sicer ni exe, je pa MSI - kar ti da še veliko več nadzora nad izvajanjem (recimo ne zalaufaš inštalacije, če ni dovolj prostora na disku, če nima ekrana z vsaj x*y resolucijo,...itd.).
S tem smart packager-jem se izogneš temu, da bi moral stvari najprej nekam razpakirati, izvesti setup, potem pa še pobrisati razpakirane datoteke za seboj.
Sicer ni exe, je pa MSI - kar ti da še veliko več nadzora nad izvajanjem (recimo ne zalaufaš inštalacije, če ni dovolj prostora na disku, če nima ekrana z vsaj x*y resolucijo,...itd.).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SeMiNeSanja ()
matobeli ::
Hvala obema,
V 7-Zip mi je uspelo, ampak nevem pa kako bi določil da bi se ob razpakiranju pognala datoteka -je to sploh mogoče brez dodatkov?
ScalableSmartPacker pa še čakam na njihov "žegen" da bom DLjal
V 7-Zip mi je uspelo, ampak nevem pa kako bi določil da bi se ob razpakiranju pognala datoteka -je to sploh mogoče brez dodatkov?
ScalableSmartPacker pa še čakam na njihov "žegen" da bom DLjal
Ribič ::
Za ustvarjanje setup programov (to so tisti, ki se prikažejo ob inštalaciji neke aplikacije) priporočam NSIS: http://nsis.sourceforge.net/Main_Page
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kompresija velikih fajlovOddelek: Programska oprema | 4500 (2491) | MrStein |
» | Brezplačni računovodski programOddelek: Programska oprema | 12658 (8389) | Mare2 |
» | Stiskanje datotek (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 12234 (6444) | Oberyn |
» | Kako odpreti datoteko?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2268 (2205) | maticm |
» | Kako bi napisal .bat file, da bi ...Oddelek: Programiranje | 1905 (1351) | AtaStrumf |