» »

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Ustavno sodišče dopustilo referendum o noveli zakona o zakonski zvezi

Temo vidijo: vsi
««
26 / 45
»»

Pithlit ::

neznanko je izjavil:

Jah nekdo te je mogu napumpat...

A si ti na gobicah sličajno? Sem že opisala mojo situacijo... zakaj me je treba tako nesramno še žalit za povrhu?

zmaugy je izjavil:

Lahko vprašam za katero človekovo pravico gre?

Pravico do enakosti pred zakonom. Kaj? A si mislil da gre za pravico do posvojitve?
Life is as complicated as we make it...

m0LN4r ::

iKst je izjavil:

Aja, odrasli geji niso ljudje :)

Ja če gledamo samo pozitivne rezultate iz prostovoljcev, ki upajo o tem spregovorit.
Bravo.

Ne bluzi. Daj kontra dokaze, če jih imaš.

Spet slo-tech sindrom, kjer par brihtnežev ve več kot celotna stroka.

Ne jaz sem vprašal in dejansko me zanima.

Gledamo raziskavo prostovoljcev v kateri so se javili samo _happy_ osebki povedalo svoje _happy izkušnje_
in na koncu potegnemo črto, da so vsi po celem svetu "happy" ?

Komu bomo verjeli ? 10 letnemu otroku, ki se pritožuje ali doktorju, ki mu reče da stabo je pa res vse ok 10/10, pa nehaj jamrat.

zmaugy je izjavil:

iKst je izjavil:

Glasovanje o človekovih pravicah na podlagi čustev... Hmm, how could that go wrong.

Jaz tudi prosim.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

SimplyMiha je izjavil:

Statistična raziskava še ni empirični dokaz.

Jap. Velja pa tista ko Norma reče da je foter mus.

Unknown_001 ::

dice7 je izjavil:

oče in mati sta s pravnega vidika še vedno zapisana na rojstnem listu. kako jih otrok kliče je čist po njegovo, lahko npr kliče očima ati ali po imenu, mi je vseeno

Ta "eksperiment" se že zelo dolgo časa odvija v državah, kot so Velika Britanija, ZDA, Avstralija, Kanada, itd od koder poročajo, da se otroci nič kaj bol ne spravlajo na otroke, katere vzgajajo istospolni partnerji, kot pa na katerekoli druge skupine otrok
http://www.independent.co.uk/life-style...

pravna definicija družine sta oče, mati in otrok. po sprejetju ne bi bilo nič drugače

istospolni pari so zmožni vzgajati otroke LGBT parenting @ Wikipedia

kot že rečeno v veliko zahodnih državah istospolni pari vzgajajo otroke brez problemov

1. in 3. Ok se pravi je skrb glede tega odveč.

2. Še vedno je tu ogromno sivin, in se ne upam preveč navduševati nad tem. Jaz za te družine samo upam, da ne bodo pustile kakšnih čudnih posledic na otrocih. Dejansko je treba biti tu zelo previden. Vendar če se le da, bi moral posvojen otrok imeti izbiro, ali želi živeti v družni kjer bi imel 2 nebiološka očeta ali 2 nebiološki materi.

4. Zmožni so jim nuditi nego, vzgojo in varstvo. Še vedno pa zagovarjam, da bi moral otrok odraščati v krogu sorodnikov, saj le tako lahko razvije pravo lastno identiteto. Prav tako trdim, da bi tak otrok lažje sprejel, da ga vzgaja nekdo ki mu je "domač" oz. biološko podoben.

5. Brez problemov? Zgolj pravnih ali so tu všteti tudi družbeni in notranji problemi posameznika, ki jih je težko identificirati, dokler se sam ne izpove. Lahko da otrok v podzavesti čuti tesnobo itd. dobi na čase mešane občutke. Seveda so to le domneve ampak jih ne smemo izključiti.

Dobro, nekoliko si omilil zadeve, vendar jaz osebno še vedno ne bi upal kaj takega sprejeti. Ostajam pri dejstvu da mora otrok za avtoriteto imeti starša različnih spolov in če se le da iz istega rodu. Če stereotipno generaliziram (ja sedaj me boste linčali kako lahko tako poslošujem): mater, ki mu nudi čustveno zavetje in materinsko ljubezen, ter očeta, ki mu je zgled in varuh cele družine na primer. Načeloma oba starša pripomoreta delno tudi k dojemanju razlike med spoloma.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

m0LN4r je izjavil:

Nikakor. Tko kot ni treba lapat kako so otroci v istospolnih družinah po defaultu nesrečni. Pa da jih v šolah tepejo. Pa jim spol spreminjajo... Je hudič ko ima samo ena stran prav. Ko velja samo tisto kar nekomu nek trenutek paše.

Mi govorimo da otrokom v istospolnih družinah ni nič slabše kot otrokom v raznospolnih. Nihče ne trdi da težav pa magično ni.

m0LN4r je izjavil:

Jaz tudi prosim.

Beri zgoraj.

iKst ::

Ne jaz sem vprašal in dejansko me zanima.

Gledamo raziskavo prostovoljcev v kateri so se javili samo _happy_ osebki povedalo svoje _happy izkušnje_

Komu bomo verjeli ? 10 letnemu otroku, ki se pritožuje ali doktorju, ki mu reče da stabo je pa res vse ok 10/10, pa nehaj jamrat.

Ne, gledamo cel body of knowledge na tem področju.

4. Zmožni so jim nuditi nego, vzgojo in varstvo. Še vedno pa zagovarjam, da bi moral otrok odraščati v krogu sorodnikov, saj le tako lahko razvije pravo lastno identiteto. Prav tako trdim, da bi tak otrok lažje sprejel, da ga vzgaja nekdo ki mu je "domač" oz. biološko podoben.

Lahko zagovarjaš, ampak nimaš prav. Poleg tega, otrok, ki gre v posvojitev, že po dafaultu nima možnosti živeti med družinskimi člani, a ne?

Unknown_001 ::

matobeli je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

sam pazi da te ne bo v afektu zaneslo če se se po nesreči dejansko kje celo srečamo.

Pfff, brez utemeljitev skušaš prodat svojo zgodbico, ko vidiš da ne gre več se izgovarjš na podtikanja in žaljenje, ko si dejansko užaljen pa z fizičnimi grožnjami.
Nej ti bo:
A ti povem na kerem srverju igram COD da me boš lahko ownal?;)

In še enkrat, za pogovor sta potrebna dva. Dokler mi boš odgovarjal bom komuniciral s tabo.

Nauči se ločiti med grožnjo in opozorilom.

In malo preberi za seboj, preden probavaš dokazovati kdo je problematičen.

ps. Žal že dolgo več ne igram iger. Lahko pa prideš kdaj kvihte premetavat, plavat, pa tečt, paintball špilat, na strelišče pokat tarče, al pa magar roke polagat, da se malo pomerimo ;)

iKst je izjavil:

Lahko zagovarjaš, ampak nimaš prav. Poleg tega, otrok, ki gre v posvojitev, že po dafaultu nima možnosti živeti med družinskimi člani, a ne?

Ni nujno, razen če se znotraj družine to ne šteje za posvojitev, če na primer oba starša umreta ali otroka kako drugače zapustita.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

SimplyMiha ::

Pithlit je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Zakaj foter? Zakaj ne moter? Imaš kaj proti moškim samohranilcem in parom?

Zgodovina sprememb…

bluefish ::

SimplyMiha je izjavil:

Imaš kaj proti moškim samohranilcem in parom?
Eni očitno imajo, ker samohranilci po njihovi definiciji niso družina.

Pithlit je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Nikakor. Tko kot ni treba lapat kako so otroci v istospolnih družinah po defaultu nesrečni. Pa da jih v šolah tepejo. Pa jim spol spreminjajo... Je hudič ko ima samo ena stran prav. Ko velja samo tisto kar nekomu nek trenutek paše.

Mi govorimo da otrokom v istospolnih družinah ni nič slabše kot otrokom v raznospolnih. Nihče ne trdi da težav pa magično ni.

m0LN4r je izjavil:

Jaz tudi prosim.

Beri zgoraj.

Ja, ampak pri takih zadevah je treba gledati stranske učinke in ne pozitivne. Ko jebe pozitivne, sej s tistimi je itak vse v vredu.
Prikrajšani bodo pa vedno tisti s težavami in ob sprejetju tega zakona, jih ne bo manj ali enako, temveč samo več.
Trade Republic 38MVDVXM

Unknown_001 je izjavil:

Dejansko je treba biti tu zelo previden. Vendar če se le da, bi moral posvojen otrok imeti izbiro, ali želi živeti v družni kjer bi imel 2 nebiološka očeta ali 2 nebiološki materi.

Otroci so po defaultu pravno nesposobni. Zato pa imam CSD da presodi katera družina je za otroka najboljša. Trenutno istospolni pari po defaultu niti v poštev ne pridejo.

Unknown_001 je izjavil:

Še vedno pa zagovarjam, da bi moral otrok odraščati v krogu sorodnikov, saj le tako lahko razvije pravo lastno identiteto. Prav tako trdim, da bi tak otrok lažje sprejel, da ga vzgaja nekdo ki mu je "domač" oz. biološko podoben.

Točno to pa prav vsi zagovarjamo. Če je le možno se otroka pušča pri ljudeh ki jih pozna in jim zaupa. V znanem okolju. Prednost pri dajanju v rejo imajo direktni sorodniki. Če otroka ni možno dat v skrb sorodstvu... se šele išče druge rešitve. Direktni sorodniki ne morejo posvajat (imajo pa velikansko prednost pri skrbništvu) zaradi praktičnih razlogov. Ker bi pol ble fore ko je nekdo vnuk in sin hkrati. Brat in stric. In tako naprej.

phantompoop ::

Oh ja, kako izrazit pogum vseh atkov, babic in vseh ostalih prebivalcev večinoma hribovskega področja(in seveda cerkve) je bil dokazan s tem, da so se šli borit za pravice otrok na volišča. Končno lahko spimo mirno vedoč, da naši otroci ne bodo pristali v peklu, ki ga predstavlja vzgoja istospolnih staršev. Po zadnjih znanstevnih raziskavah (iz istega sklopa raziskav, ki tudi PREPRIČLJIVO dokazujejo da cepljenje povzroča avtizem) je jasno, da bi bil tak otrok izpostavljen tako hudemu sevanju homoseksualnosti, da bi bil pretepen ob prvem obisku na šoli, brez vprašanj. Da sploh ne govorimo o hormonskih spremembah, katerim so otroci takih staršev izpostavljeni - madona, saj bi se na koncu otrok še v pajka spremenil.
Zakaj bi morali otroci homoseksualnih staršev trpeti, če lahko preprosto vzamemo pravice posvajanja otroka takim parom, brez da bi nam bilo treba vzgajati naše lastne otroke? Zakaj bi se matrali vzgajati naše otroke v strpne, razumevajoče ljudi, če ni treba? Pa saj je vendar ta otrok, oz. njegovi starši krivi, da so homoseksualni... oziroma da so revni... oziroma da so različne rase...

Slovenija je z zavrnitvijo tega demonskega predloga spremembe zakona stopila ne enega, ampak kar deset korakov proti državam, ki so zgled celega sveta in veliki predstavniki zahodnega sveta, kot so Turčija in Rusija. Bravo Slovenija, Bog je bil z nami!

S tako ogromno podporo vidim samo svetlo prihodnost, prihodnost popolnih otrok s popolnimi, tradicionalnimi družinami. Ampak zakaj bi se ustavili tukaj, če lahko izboljšamo celoten narod.

Pa d-dajmo se nehat slepomišit, dajmo so nehat slepomišit..

Zakaj imajo grdi ljudje pravico imeti otroka, ki bo potem tudi grd? Jezus Kristus bogaboječi so-ljudje, pa ni noben pomislil kaj bo s takim otrokom, ko pride v šolo? GROZNO. Kaj šele če ne bo imel najnovejšega pametnega telefona. Pa saj ga bodo križali.

(predstavnikom nasprotnega tabora obljubim, da sem uporabil strokovnjaka za retoriko za manj kot 50% tega posta)

Poleg tega, otrok, ki gre v posvojitev, že po dafaultu nima možnosti živeti med družinskimi člani, a ne?
v
In če se za tega otroka potegujeta en mlad par žena in mož, ter dva pedra, ampak po novem zakonu si homofob, če otroka ne daš pedroma... bodo posledice.

Ravnotako imaš otroke, ki se po nekaj letih v posvojitvi, ko odrsastejo radi vrnejo k svojim biološkim staršem, ko se finančno sami postavijo na noge.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

In če se za tega otroka potegujeta en mlad par žena in mož, ter dva pedra, ampak po novem zakonu si homofob, če otroka ne daš pedroma... bodo posledice.
Pravljičar pa si.

SimplyMiha je izjavil:

Pithlit je izjavil:

SimplyMiha je izjavil:

Zakaj foter? Zakaj ne moter? Imaš kaj proti moškim samohranilcem in parom?

Zato ker je Norma tko rekla.

Meni je popolnoma vseeno kdo vzgaja otroka, dokler se otroku ne škodi. Zarad mene ima otrok lahko harem decov za fotre.

m0LN4r je izjavil:

Ja, ampak pri takih zadevah je treba gledati stranske učinke in ne pozitivne. Ko jebe pozitivne, sej s tistimi je itak vse v vredu.
Prikrajšani bodo pa vedno tisti s težavami in ob sprejetju tega zakona, jih ne bo manj ali enako, temveč samo več.

Stranskih učinkov je glih tolko kot v vseh ostalih oblikah družin.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

m0LN4r je izjavil:

Poleg tega, otrok, ki gre v posvojitev, že po dafaultu nima možnosti živeti med družinskimi člani, a ne?
v

Ravnotako imaš otroke, ki se po nekaj letih v posvojitvi, ko odrsastejo radi vrnejo k svojim biološkim staršem, ko se finančno sami postavijo na noge.

Homofob si takoj, ko delaš razlike med ljudmi zaradi spolne usmerjenosti.

Da si pravljičar, ti je pa že bluefish povedal.

bluefish je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Pravljičar pa si.

Kateri del pa? Lahko utemeljiš? Po sprejetju zakona, bi bili zakonski zvezi enakovredni le do te mere, da se bo nekdo pred strahom tožbe ali odpustitve, predal otroka dvema pedroma.
Googlaj, se ni enkrat zgodilo.

Homofob si takoj, ko delaš razlike med ljudmi zaradi spolne usmerjenosti.

Aja ? Zanimivo, ker nisem govoril o spolni usmerjenosti mimogrede.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

ahac ::

Po sprejetju zakona, bi bili zakonski zvezi enakovredni le do te mere, da se bo nekdo pred strahom tožbe ali odpustitve, predal otroka dvema pedroma.

Npr. to je že pravljica.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

• odbrisal: ahac ()

neznanko ::

Pithlit je izjavil:

neznanko je izjavil:

A si ti na gobicah sličajno? Sem že opisala mojo situacijo... zakaj me je treba tako nesramno še žalit za povrhu?

zmaugy je izjavil:

Pravico do enakosti pred zakonom. Kaj? A si mislil da gre za pravico do posvojitve?

Nisem bral vsega... se opravičujem. Ne da se mi niti prebirat celotne zgodbe, ker se moje mnenje ne bo spremenilo :P

m0LN4r je izjavil:

Kateri del pa? Lahko utemeljiš? Po sprejetju zakona, bi bili zakonski zvezi enakovredni le do te mere, da se bo nekdo pred strahom tožbe ali odpustitve, predal otroka dvema pedroma.
Ne le pravljičar, celo vedeževalec.

m0LN4r je izjavil:

Googlaj, se ni enkrat zgodilo.
Se ni enkrat zgodilo? Torej ničkrat?
Kakorkoli, zdiš se izjemno prepričan v izjavo in imaš brez dvoma direktne povezave ali imena primerov pri roki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Massacra ::

Pithlit je izjavil:

neznanko je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Pravica do enakosti pred zakonom mora bit podeljena/dodeljena oz. izborjena.

Pravica do posvojitve "per se" pa ne obstaja. Posvojitev je stvar zakonskega postopka, v katerega so vključeni številni "akterji"!

Res pa je, da homoseksualni osebi nihče nima pravice omejevati želje/zahteve po posvojitvi otroka. In je v Sloveniji homoseksualni osebi tudi nihče ne omejuje (ker to bi bila diskriminacija glede na spolno orientiranost - le ta pa ni noben pomemben člen v postopku posvojitve). Kot zapisano, je pa posvojitev stvar uradnega postopka, ne pa pravica "per se"!

Pri roki jih ima stric google, zadevo sem pogledal pred enim tednom in ne mislim je še enkrat.
Non-believerji pa kr na delo.
Trade Republic 38MVDVXM

Jaz sem že zgoraj prilepil link, ki pravi, da si full of shit.

Takih linkov je dosti, če hočeš. Predvsem pa z interesom, da izpadejo pozitivno v vseh pogledih.
- ne verjamem, ker je 70% raziskav na netu fejk
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

Takih linkov je dosti, če hočeš. Predvsem pa z interesom, da izpadejo pozitivno v vseh pogledih.
- ne verjamem, ker je 70% raziskav na netu fejk
Ampak majkemi, tiste tvoje so pa 100% resnične.

Še en predlog. Brskalniki imajo eno tako fino lastnost, ki se imenuje Zgodovina brskanja. Pa to še ni vse. Omogočajo celo iskanje po tej zgodovini.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: bluefish ()

Massacra je izjavil:

Res je. In mi jo imamo celo v ustavi zapisano.

Massacra je izjavil:

Pravica do posvojitve "per se" pa ne obstaja.

Saj je nihče "per se" ne zahteva.

Na no ok, vse so fejk :)
Bomo pa nezadovoljnega otroka s težavami označili (diagnosticirali) za homofoba in ga pošljemo na zdravljenje.
Problem rešen pa še psihiatri bodo lepo služili.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Massacra ::

Pithlit je izjavil:

Massacra je izjavil:

Res je. In mi jo imamo celo v ustavi zapisano.

Massacra je izjavil:

Pravica do posvojitve "per se" pa ne obstaja.

Saj je nihče "per se" ne zahteva.

Trdiš pa naslednje: "Trenutno istospolni pari po defaultu niti v poštev ne pridejo."

A to drži, da so istospolni pari apriori izločeni iz postopka posvojitve?

Ja, drži. Otroka lahko skupaj posvojijo le poročeni pari.

m0LN4r je izjavil:

Bomo pa nezadovoljnega otroka s težavami označili (diagnosticirali) za homofoba in ga pošljemo na zdravljenje.

Dokler ne pokažeš, kako so otroci istospolnih partnerjev na slabšem, bom rekel, da si full of shit. Stroka je glede tega namreč enotna, pravijo, da baje ni prostora za kakšno resno debato, ker je že vse obdelano.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst ()

Torej stroka je enotna, da takšnih otrok ni. Ok, pa tudi vredu.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

Massacra je izjavil:

Da. Ker ne smemo sklepat zakonske zveze.

m0LN4r je izjavil:

... Kako imet debato z nekom ki se norca dela?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Pithlit ()

m0LN4r je izjavil:

Ne, stroka pravi, da otroci istospolno usmerjenih parov niso nič na slabšem.

iKst je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Eeeeeeeh, torej tisti s težavami niso na slabšem. Oukej, gremo naprej.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

SimplyMiha ::

iKst je izjavil:

Ja, drži. Otroka lahko skupaj posvojijo le poročeni pari.

m0LN4r je izjavil:

Dokler ne pokažeš, kako so otroci istospolnih partnerjev na slabšem, bom rekel, da si full of shit. Stroka je glede tega namreč enotna, pravijo, da baje ni prostora za kakšno resno debato, ker je že vse obdelano.

http://www.thepublicdiscourse.com/2013/...

Jebena stroka, če samo sprašuje otroke "Kako je živeti z atijema/mamicama? Ju imaš rad?", medtem ko očkata/mamici sedita zraven otroka in ga nekam trdo objemata ter se nasmihata. Koliko otrok spregovori o družinskem nasilju? Koliko otrok se sploh zaveda nasilja oz. ga smatra kot nekaj normalnega? Nekaj odraslih otrok istospolnih staršev je javno spregovorilo o svojih negativnih izkušnjah, pa jih je LGBT skupnost urno lambastirala. Mnogi si ne upajo nastopiti zoper vplivno skupnost, ki jim lahko pošteno zagreni življenja.

Po drugi strani pa so nasprotniki istospolnega starševstva naredili svojo raziskavo, ki pa seveda ni omenjena v javnosti razen na desničarskih trobilih, ki so že tako diskredirana do amena. Kjerkoli se pokaže najmanjši namig, da raziskava postavlja istospolno starševstvo v negativno luč, se na raziskovalce takoj izvrši pritisk LGBT skupnosti. Že prevečkrat videno.

Zdaj pa se po referendumu zmerja 2/3 naroda z katolibani, hribovci itd. Ja, na ta način boste pridobili veliko prijateljev.

Otrok, ki se pol pr 30 letih začne pritoževat, da bi rad imel tudi drugi spol strarša, da si ga je želel, želi spoznati bio starša, več ni na slabšem, ker več ni otrok.
Ma pa redne obiske pr psihiatru.

Po drugi strani pa so nasprotniki istospolnega starševstva naredili svojo raziskavo, ki pa seveda ni omenjena v javnosti razen na desničarskih trobilih, ki so že tako diskredirana do amena. Kjerkoli se pokaže najmanjši namig, da raziskava postavlja istospolno starševstvo v negativno luč, se na raziskovalce takoj izvrši pritisk LGBT skupnosti. Že prevečkrat videno.

Zdaj pa se po referendumu zmerja 2/3 naroda z katolibani, hribovci itd. Ja, na ta način boste pridobili veliko prijateljev.

Raziskavo proti niti ne moreš naredit oz. ne bo upoštevana, ker je v začaranem krogu diskretinirana.
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

m0LN4r je izjavil:

O čem ti to?

Mihatov post.
Trade Republic 38MVDVXM

m0LN4r je izjavil:

iKst je izjavil:

m0LN4r je izjavil:

Težave si si ti enostavno izmislil.

Jebena stroka, če samo sprašuje otroke "Kako je živeti z atijema/mamicama? Ju imaš rad?", medtem ko očkata/mamici sedita zraven otroka in ga nekam trdo objemata ter se nasmihata. Koliko otrok spregovori o družinskem nasilju? Koliko otrok se sploh zaveda nasilja oz. ga smatra kot nekaj normalnega? Nekaj odraslih otrok istospolnih staršev je javno spregovorilo o svojih negativnih izkušnjah, pa jih je LGBT skupnost urno lambastirala. Mnogi si ne upajo nastopiti zoper vplivno skupnost, ki jim lahko pošteno zagreni življenja.

Ja, stroka res "samo sprašuje otroke ob prisotnosti staršev". Ne se hecat no.

http://whatweknow.law.columbia.edu/topi...

r3dkv1c4 ::

matobeli je izjavil:

Griffin R500 je izjavil:

Jih gledam in se pogovarjam dnevno s takimi otroci in povem vam, da so definitivno drugačni in razlog tiči le v njihovih starših, ki so drugačni.

To govoriš o revnih, enostarševskih, neurejenih, celo romskih, ali gej družinah?

Ti dela branje težave?
Si mogoče skrenil od osnovnega naslova teme?

In ja, jaz govorim izrecno v korist otrok in ne v korist neke blodnje o enakosti mama-oče in mama-mama ter oče-oče zakona.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

SimplyMiha je izjavil:

http://www.thepublicdiscourse.com/2013/...

A dodamo še pamflete SDS, RKC, 24kul... zraven?

Ker The Witherspoon Institute je glih ene tolk verodostojen. Witherspoon Institute @ Wikipedia

Eno peer reviewed študijo.

m0LN4r je izjavil:

Otrok, ki se pol pr 30 letih začne pritoževat, da bi rad imel tudi drugi spol strarša, da si ga je želel, želi spoznati bio starša, več ni na slabšem, ker več ni otrok.
Ma pa redne obiske pr psihiatru.

Raziskavo proti niti ne moreš naredit oz. ne bo upoštevana, ker je v začaranem krogu diskretinirana.

Dodajam še celo 100x manj clickoc in zadetkov bo imela na spletu.
Trade Republic 38MVDVXM

Superboyy ::

"The Witherspoon Institute is a conservative think tank in Princeton, New Jersey."

"The study's conclusions relied on methodological flaws. A review by the American Medical Organization said that :[31]

... The data does not show whether the perceived romantic relationship ever in fact occurred; nor whether the parent self-identified as gay or lesbian; nor whether the same sex relationship was continuous, episodic, or one-time only; nor whether the individual in these categories was actually raised by a homosexual parent (children of gay fathers are often raised by their heterosexual mothers following divorce), much less a parent in a long-term relationship with a same-sex partner. Indeed, most of the participants in these groups spent very little, if any, time being raised by a "same-sex couple.""

"Peer review process

In July 2012, over 150 scientists wrote a letter to the editor of Social Science Research criticizing the study and raising concerns about the journal's peer review process.[4] In the November 2012 issue of the journal, an audit was published by Darren Sherkat of Southern Illinois University regarding the peer-review process with respect to the Regnerus study (as well as another study from the same issue). The audit concluded that the peer-review process failed in these instances because of "both ideology and inattention" by the reviewers; he added that of the six reviewers, three of them were on record as opposing same-sex marriage.[16] Sherkat also dismissed the study as "bullshit" in an interview and argued that its definition of gay fathers and lesbian mothers should have "disqualified it immediately" from being considered for publication.[17]"

Toliko o taki stroki :)

r3dkv1c4 ::

Griffin R500 je izjavil:

Sam sem mnenja, da se pač ne oziramo na pozitvne in negativne stvari otrok samih, pri odrascanju.
Vsi, ki tako zavzeto tulite, da sta npr. dva geja ekvivalentna mami in očetu, živite v opranem svetu.
Nihče od vas, ne pomisli, kakšne travme tak otrok doživlja v ustanovah izobraževanja, v družbi, v okolici v kateri biva, itd...

Jih gledam in se pogovarjam dnevno s takimi otroci in povem vam, da so definitivno drugačni in razlog tiči le v njihovih starših, ki so drugačni.
Žal. Zmaga tega referenduma bi zadovoljila le osebne zahteve in ne otrokove.

Sem zelo podobnega mnenja......takim otrokom postane težje v kasnejši dobi, ko se začno osamosvajat in zavedat svojega otroštva.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Barakuda1 ::

...kristjani so spet pokazali svojo nesebično ljubezen do bližnjega...hozana na višavah...hozana na Ustavnem sodišču. Človek si načeloma ne more sam izbirati staršev in domovine...ko pa je pri enih ali drugi prehudo, pa se lahko odseli. Kam so/bodo ti naši otroci šli?...Nč se bat...nikamor več ne bodo šli...se bomo (smo se že) ogradili z bodečo žico.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Barakuda1 ()

Superboyy je izjavil:

"The Witherspoon Institute is a conservative think tank in Princeton, New Jersey."

"The study's conclusions relied on methodological flaws. A review by the American Medical Organization said that :[31]

... The data does not show whether the perceived romantic relationship ever in fact occurred; nor whether the parent self-identified as gay or lesbian; nor whether the same sex relationship was continuous, episodic, or one-time only; nor whether the individual in these categories was actually raised by a homosexual parent (children of gay fathers are often raised by their heterosexual mothers following divorce), much less a parent in a long-term relationship with a same-sex partner. Indeed, most of the participants in these groups spent very little, if any, time being raised by a "same-sex couple.""

"Peer review process

In July 2012, over 150 scientists wrote a letter to the editor of Social Science Research criticizing the study and raising concerns about the journal's peer review process.[4] In the November 2012 issue of the journal, an audit was published by Darren Sherkat of Southern Illinois University regarding the peer-review process with respect to the Regnerus study (as well as another study from the same issue). The audit concluded that the peer-review process failed in these instances because of "both ideology and inattention" by the reviewers; he added that of the six reviewers, three of them were on record as opposing same-sex marriage.[16] Sherkat also dismissed the study as "bullshit" in an interview and argued that its definition of gay fathers and lesbian mothers should have "disqualified it immediately" from being considered for publication.[17]"

Toliko o taki stroki :)

Čaki, kaj točno te moti pri tem? Regnerus je naredil biased raziskavo s kupom metodoloških napak, drugi so pa te metodološke napake in bias izpostavili. A ni to tipično delovanje peer reviewa?

Superboyy ::

iKst je izjavil:

Čaki, kaj točno te moti pri tem? Regnerus je naredil biased raziskavo s kupom metodoloških napak, drugi so pa te metodološke napake in bias izpostavili. A ni to tipično delovanje peer reviewa?

Izraz "stroka" je letel na konzervativni think tank, ne peer-review postopek, ki pomete z takšnimi raziskavami ;)

GregiB ::

zmaugy je izjavil:

Dokler ne bo dokazano, da homoseksualna posvojitev ne prinaša niti najmanjšega tveganja za koristi otroka....

Je kaj podobnega dokazano za heteroseksualno posvojitev... Oz. glede na preteklo prakso je dokazano prav nasprotno. Za otroka, ki je, neglede na še tako skrben pregled okolja, v katerega gre v posvojitev, dodeljen obstaja ogromno tveganje, da bo v okolju trpel...

Sicer pa, dragi sodržavljani, zakaj se sprenevedamo? Referendum je bil ena od redkih priložnosti, kjer je lahko večina izrazila svojo zavestno ali podzavestno latentno homo- in ksenofobijo nad manjšino, in to povsem legalno. Naj ponazorim...

Vzemimo primer gospe Metke Zevnik... v kampanji je poudarjala, da njenih vnukov pa homoseksualni pari že ne bodo dobili... Populistično, vem, pa vendar... V kolikor bi gospe Zevnik zagotovili popolno anonimnost in jo vprašali, ali bi bila pripravljena svoje vnuke (klene mlade slovecčke) zaupati paru, kjer:
- je eden od partnerjev črnec?
- sta oba partnerja črnca?
- sta partnerja muslimana?
- sta partnerja ateista?
- partnerja prakticirata "deviantne" spolne prakse (analni seks, swingerstvo, S&M...)?
- ... še in še (devianco si lahko sami izmislite)?

... le kakšen bi bil odgovor?
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin

Te raziskave so "full of shiet"
Trade Republic 38MVDVXM

Izraz "stroka" je letel na konzervativni think tank, ne peer-review postopek, ki pomete z takšnimi raziskavami ;)

Ah, sori. Zamenjal sem te s SimplyMihatom, ki je dal link na Witherspoon. My bad.

m0LN4r je izjavil:

Te raziskave so "full of shiet"

Katere?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: iKst ()

facepalm ::

Kaj se da izvleci iz tega referenduma? Nasa druzba se ni pripravljena sprejeti istospolne partnerje. Pri nas je to se vedno tabu. Smo pac mentalno se v srednjem veku, fuck it. Noben referendum ne bo tega spremenil. Prerekanje in vsiljevanje pa bo vecino le se bolj odbilo od te novele.
Najboljse, da se zagovorniki malo umirijo in pustijo casu cas.
««
26 / 45
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajci napravili miši s starši istega spola

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
229251 (7302) jype

Več podobnih tem