» »

Sobni termostat, menjava, katerega, kje?

Sobni termostat, menjava, katerega, kje?

Assass1n ::

Zdravo vsem skupaj!

Letos sem prenovil kurilnico iz kurjenja na drva, na človeškemu času bolj kulturne pelete. Na hodniku se ponosno nastavlja termostat, vezan na to peč. Je pa star in kar premore je analogen gumb "na šporget" iz 15-30°C. Tudi točen ni več, in pri 22°C mora biti zavrten na 25°C. Ima tudi lučko, da veš kdaj je v pogonu, kar poudari z klasičnim rele klikom.
Sedaj pa bi ga rad zamenjal za nekaj bolj primernega današnjemu času, nekaj kar bo digitalno kazalo temperaturo ter, da bo nastavljivo vsaj na dnevni ter nočni čas, še raje pa bi ga nastavil grede na uro, naprimer ko me ni doma, da je na 18°C ter ko sem doma na 21°C oz. podobne temperature.

Nekaj tem sem pregledal, vendar so vsi linki stari in nič več ne funkcionira. Zanj bi dal kaj pa vem okog 30€, nekaj primernega sem videl na mimovrste za take denarje.

Mi kdo lahko kaj priporoča, lahko je tudi dražji in nisem omejen na fizični nakup, lahko je preko spleta tudi iz tujine... čim več za svoj denar, ne rabi pa biti neka high tech stvar za 100€.

Hvala in Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Stari maček ::

Kupi nekaj takega.

All ::

men se je tale odlično odnesu (glede na to da verjetno krmiliš le črpalko)
http://www.conrad.si/Sobni-termostat,-n...

Le črpalko ja. Tale drugi je res fancy, drugače sem imel namen po prvega v merkur :)

Highlag ::

Imamo 2takšna: Conrad. Enega že več kot 10let. Namestiš in pozabiš, da ga imaš. Baterije zdržijo po več let. (Praktično crknejo po izteku datuma uporabnosti) Če hitro zamenjaš baterijo niti ne pozabi programa. Drugega sem kupil ravno zato, ker seje prvi dobro obnesel, pa še poceni je. Priporočam.
Never trust a computer you can't throw out a window

Sem potem kupil v merkurju Setltrona T1. So imeli še enega cenejšega, kaj pa vem sem se malo stegnil, vendar karkoli bi kupil bi bilo ok. Sedaj sem izbral meni najbolj primeren prednastavljen program pa da vidimo kaj bo. Priklopil upam da sem ga prav, zažene črpalko čeprav mi ena žica hodi viška napam prejšnjemu termostatu...
Na eni žici je bila z "fazentriferjem" pomerjena faza, ko se je termostat prižgal je bila ta faza tudi na drugi žici, tretja pa nič, tudi priklopit pri novem termostatu je nimam kam tako da upam da je OK :)
Se pa igram z mešalnim ventilom ter tistim gravitacijskim, ne znam nastavit, da ne bi topla voda sama krožila po sistemu brez termostata...no sedaj mi je nekaj uspelo, probavam trial and error...

Hvala vsem, Lp

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

wifi termostat z regulatorji radiatorjev (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7527218 (400) shadowfax
»

radiatorska avt. termostatska glava (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21269304 (9112) zpza
»

Termometer za centralno peč na drva..?

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
216177 (4206) feryz
»

Priklop termostata na konvektor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
124855 (3160) T0RN4D0
»

ogrevanje hiše s termostatskimi ventili