» »

USB hub - povezava na več računalnikov.

USB hub - povezava na več računalnikov.

divx man ::

Zdravo. Imam sledeč problem. V podjetju imamo računalniški program, ki za delovanje potrebuje USB ključ (usb ključ, ki deluje kot nekakšen aktivator oz. namesto aktivacijske kode). Torej če USB ključ ni priklopljen na računalnik program ne deluje. Sama licenca za software ni omejena na št. računalnikov, tako da teoretično lahko software namestim na neomejeno št. računalnikov in nato preklapljam USB ključ iz enega na drugega, kar seveda ni praktično.
Program aktivno uporabljata le 2 uporabnika in sedita blizu drug drugemu, program pa redkokdaj uporabljata oba hkrati zato si tudi izmenjujeta ključ.
Pred kratkim sem jima namestil USB hub (oz. mogoče bolje USB switch?), ki omogoča, da je USB ključ priklopljen na USB hub, USB hub pa ima 2 gumba za preklop med prvim in drugim računalnikom, kar je že kar olajšalo celotno zadevo.
Sedaj me zanima ali mogoče obstaja kakšna podobna napravica, ki omogoča takšno delovanje tudi preko omrežne povezave (UTP kabel)? namreč imam še 3. uporabnika, ki pa je v drugem nadstropju in je praktično nemogoče, da se poveže preko USB kabla, program pa res uporablja občasno (cca. 2x mesečno), zato se nakup dodatne licence za USB ključ preprosto ne izplača.

Samo informativno me zanima tudi ali bostaja takšna naprava, ki bi lahko pošiljala signal iz omenjenga USB ključa na oba računalnika hkrati??

Hvala za odgovore.

SeMiNeSanja ::

Predvidevam, da tisti ključek ni mišljen, da bi ga delil med uporabnike, tako da bi na koncu trije hkrati uporabljali program, ampak točno toliko uporabnikov, kolikor imaš ključkov.

Ampak če dejansko nikoli ne uporabljata tisti program po dva uporabnika hkrati, potem bi načeloma takšno sharanje ključka lahko bilo legitimno.

Googlaj za pojmom "USB sharing software". Boš našel vrsto zadetkov. Gotovo imajo tudi eval verzije, če že ne najdeš ničesar brezplačnega in se prepričaj, če katera od najdenih variant deluje z vašim programom in ključkom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Računalnik ne zazna prenosnega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
423564 (2586) Karen
»

Tablični računalnik v avtu z fm rds radijem (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
539863 (7642) UganiKdo
»

USB problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
232884 (2696) Xserces
»

Usb ključa ne prepozna

Oddelek: Pomoč in nasveti
2112294 (10468) BlaY0
»

USB kluček dela,miška in tipkovnica ne

Oddelek: Pomoč in nasveti
181926 (1657) miraldinjos

Več podobnih tem