Forum » Pomoč in nasveti » Usb ključa ne prepozna
Usb ključa ne prepozna
audio12 ::
Sandisk 8Gb v win 7 ne prepozna(naprava usb in prepoznana koda 43),drugi ključi delajo normalno.
Kaj je narobe?'
Kaj je narobe?'
s1m0n ::
Je problem prisoten tudi na kakšnem drugem računalniku ?
Če ja je nekaj narobe s ključem!
Probaj tudi na drugih USB vratih na računalniku (posebaj zadaj in ne spredaj, če jih ohišje ima)
Če ja je nekaj narobe s ključem!
Probaj tudi na drugih USB vratih na računalniku (posebaj zadaj in ne spredaj, če jih ohišje ima)
audio12 ::
Probal na dveh pc pa isto.Na usb ne sveti več lučka.
Nazadnje je še delal normalno,zdaj pa ne več....Kaj ga matra?
Nazadnje je še delal normalno,zdaj pa ne več....Kaj ga matra?
ST-777 ::
Podoben problem je bil z mojim USB ključem. Računalnik, ki je ključ prej zaznal, ga kar naenkrat ni več. USB ključ sem vtaknil v čitalec kartic Transcend RDP7, kabel čitalca pa v USB vhod računalnika. Računalnik je ključ takoj prepoznal. Zakaj je tako, ne vem, verjetno zato, ker Transcend čitalec ni le navaden razdelilec, ampak ima vgrajene elektronske elemente, kar vidim iz sheme, ki se dobi na spletu.
Čitalec kartic Transcend RDP7, ki se dobi pri nas: http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...
Čitalec kartic Transcend RDP7, ki se dobi pri nas: http://www.enaa.com/oddelki/foto/izd_25...
bostjan4 ::
imam problem in res prosim za pomoč. imam dva usb ključa en je velik 1 gb drugi 4gb.oba delata normalno na laptopu in tudi v televiziji, ko pa ju priklopim na osebni rač pa ne delata isto je z fotoaparatom ki na osebnem rač isto ne dela. zanimivo je da pa miška na usb normalno dela. probal sem v vse usb priključke pa ne gre. ključ z 1 gb mi še včasih zazna ampak nato ne gre predvajat al pa brisat ali nalagat na 4 gb pa piše da je prazen ampak ni.gledal sem že v biosu kak so nastavitve... imam pa rač s procesorjem intel pentium dual cpu e2200 @ 2.20 ghz 2 gb ram naloženi so windows 7 prej sem imel windows xp in isto ni delalo
ST-777 ::
Tiste usb ključe, ki delajo normalno na laptopu, formatiraj. Nato jih preizkusi na osebnem računalniku. Uporabljam free program HP USB Disk Storage Format Tool in formatiram v NTFS.
Na testu so za ta program zapisali: "The only difference between the HP USB Disk Storage Format Tool and the regular format tool found in Windows is the fact that this freeware allows you to select USB drives, while the Windows version is does not have this option. Moreover, the Windows format tool does not offer a NTFS volume label for format, while this tool can, and the freeware allows you to create a FAT32 volume which is bigger than 32 GB." http://www.softpedia.com/get/System/Har...
Na testu so za ta program zapisali: "The only difference between the HP USB Disk Storage Format Tool and the regular format tool found in Windows is the fact that this freeware allows you to select USB drives, while the Windows version is does not have this option. Moreover, the Windows format tool does not offer a NTFS volume label for format, while this tool can, and the freeware allows you to create a FAT32 volume which is bigger than 32 GB." http://www.softpedia.com/get/System/Har...
Trupl0 ::
Za slabih 8-10 € dobiš novi 8gb ključ.
Brezveze si zgago povzročat pa premlevat zakaj ne dela...enmu ga podari ti pa kup novga...
Brezveze si zgago povzročat pa premlevat zakaj ne dela...enmu ga podari ti pa kup novga...
If you are going through Hell, keep going !
figula ::
Občasno imamo v službi te probleme. Pomaga, če ključek pustiš priključen, resetiraš sistem in ko se postavlja - najde in prečita tudi USB.
In potem dela nekaj časa, dokler se spet ne izgubi in potem »ponovi vajo«.
In potem dela nekaj časa, dokler se spet ne izgubi in potem »ponovi vajo«.
M1_Abrams ::
Probaj z kakšni linux boot cd-jem z naslednjim ukazom:
dmesg | grep -i usb
Z tem ukazom dobiš informacije če sistem USB zazna in kaj je z njim narobe.
dmesg | grep -i usb
Z tem ukazom dobiš informacije če sistem USB zazna in kaj je z njim narobe.
PHP & MySQL
bostjan4 ::
zdaj sem dal dva ključa v rač. in oba je zaznalo in napisalo izmenljivi disk L in K in kliknem na k kjer je nekaj na ključu in zašteka napiše se ne odziva. nevem več kaj bi to lahko blo. včasih zazna včasih ne ko pa zazna in kliknem pa vedno zašteka
moat ::
Včasih pomaga, če ga malo zagreješ. Poskusi sprva z vžigalnikom. Pazi, da ne poškoduješ plastike, mora pa biti dejansko topel. Še toplega vtakni v USB režo. Če ti ga je tako uspelo zbuditi, ga ponovno vtakni, ko se ohladi. Če se ti ponovno ne zažene ga poizkušaj obuditi tako, da ga daj v pečico, kjer ga pusti dalj časa. Pazi le, da plastika ne bo poškodovana, oz. da se ne bo priključek ukrivil. Če tudi to ne pomaga in si poizkušal že vse, kar so ti predhodniki svetovali, ga preprosto vrzi v koš.
LP, moat.
LP, moat.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: moat ()
denabiker ::
Kolegica mi je dala dva USB ključa, katera PC sploh več ne prepozna. Probal sem marsikaj pa ne dela.
Zdja pa sem celo izvedel, da je pred kratkim kupila USB HUB in je pred tem priklopila na ta HUB.
Ta HUB ima zunanje napajanje. A je možno, da bi večji tok stekel čez ključ in ga poškodoval? Kolikor vem, da USB na PC-ju ven cca. 500mA, tisti HUB ima pa 1A. USB HUB je od firme Logilink, ni neki levi.
Zdja pa sem celo izvedel, da je pred kratkim kupila USB HUB in je pred tem priklopila na ta HUB.
Ta HUB ima zunanje napajanje. A je možno, da bi večji tok stekel čez ključ in ga poškodoval? Kolikor vem, da USB na PC-ju ven cca. 500mA, tisti HUB ima pa 1A. USB HUB je od firme Logilink, ni neki levi.
BlaY0 ::
Ne večji tok, kvečjemu večja napetost. Toka "steče" samo toliko, kolikor ga naprava potrebuje...
Pač zanič ključek... vržeš proč in nabaviš novega. Včasih smo imeli diskete... so tudi šle po nekem cajtu rakom žvižgat.
Pač zanič ključek... vržeš proč in nabaviš novega. Včasih smo imeli diskete... so tudi šle po nekem cajtu rakom žvižgat.
denabiker ::
Hmmm potem je pa U kriva. Pa res nič ne razumem, na adapterju za HUB piše output 12V. USB na PC so pa 5V.
Za kakšno napetost so pa deklarirani USB ključi?
V čem je pa fora 12V na USB razdelilcu, če pa je USB standard 5V?
Za kakšno napetost so pa deklarirani USB ključi?
V čem je pa fora 12V na USB razdelilcu, če pa je USB standard 5V?
BlaY0 ::
USB naprava dela na 5V. Napajalnik za HUB je lahko 12V... verjetno ima HUB notri še kakšen step-down buck konverter.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Pokvarjen USB?Oddelek: Strojna oprema | 2827 (2011) | solatko |
» | Glasbeni stolp- USB ključOddelek: Pomoč in nasveti | 1270 (1159) | luk0322 |
» | USB ključ - problemOddelek: Pomoč in nasveti | 7190 (4427) | deninho1989 |
» | Težave z USB ključemOddelek: Pomoč in nasveti | 1967 (1208) | coder7 |
» | kako odklenem USB ključ?Oddelek: Pomoč in nasveti | 7307 (6388) | WamPIRe- |