Forum » Omrežja in internet » ali lahko page1 vidi, da imam še račun pri konkurenčni page2?
ali lahko page1 vidi, da imam še račun pri konkurenčni page2?
celjan34 ::
Zdravo!
Spet jest! ;) Zanima me pa, če lahko stavnica vidi, da imam še račun pri ostalih 10 stavnicah? Ne vem sicer preko česa, piškotkov, history, nimam pojma, zato pa vppašam, če lahko vidijo? Med sabo. Recimo, če bi to katero zanimalo. Lahko ali ne? Razen s trojanci, črvi,... etc. V primeru da na vse stavnice hodim iz istega PC, IP in brskalnika? Ali sam brskalnik pokaže, oz. lahko koda ene page zahteva vpogled in ga tudi dobi v ta podatek za druge page?(meni je logično da ne, ker bi to bila štala) ampak za ziher morem to vprašat. ;)
Konkretno in direktno. Lahko s posebno kdo, da jaz, niti antivirus za to ne vema, recimo stran www.arnes.si "vidi", da sam obiskujem tudi stran www.telekom.si? Ali normalen nemodificiran brskalnik to dopušča? V primeru no, če bi www.arnes.si to želel.
Hvala
Spet jest! ;) Zanima me pa, če lahko stavnica vidi, da imam še račun pri ostalih 10 stavnicah? Ne vem sicer preko česa, piškotkov, history, nimam pojma, zato pa vppašam, če lahko vidijo? Med sabo. Recimo, če bi to katero zanimalo. Lahko ali ne? Razen s trojanci, črvi,... etc. V primeru da na vse stavnice hodim iz istega PC, IP in brskalnika? Ali sam brskalnik pokaže, oz. lahko koda ene page zahteva vpogled in ga tudi dobi v ta podatek za druge page?(meni je logično da ne, ker bi to bila štala) ampak za ziher morem to vprašat. ;)
Konkretno in direktno. Lahko s posebno kdo, da jaz, niti antivirus za to ne vema, recimo stran www.arnes.si "vidi", da sam obiskujem tudi stran www.telekom.si? Ali normalen nemodificiran brskalnik to dopušča? V primeru no, če bi www.arnes.si to želel.
Hvala
shadeX ::
Zagotovo se da. Saj Facebook to dela že leta, da prikaže uporabniku relevatne reklame.
Facebook will now track your browsing history on external sites & mobile apps
SeMiNeSanja ::
Zato pa lahko v brskalniku odpreš "Private Window" in s tem možnost trackinga občutno zmanjšaš na tistih straneh, kjer ne želiš, da bi se kaj preveč videlo.
win64 ::
Zagotovo se da. Saj Facebook to dela že leta, da prikaže uporabniku relevatne reklame.
Stran 1 mora imeti nekaj nameščeno na strani 2, da se lahko to zgodi.
Tudi za facebook, google analytics... velja isto.
Piškotki kot vse druge oblike shranjevanje podatkov so vezani na domeno in stran1 ne more prebrati piškotka iz strani2(če imata različni domeni).
Torej, če stran 1 ni dogovorjena s stranjo 2(ali kakšnega posrednika) potem te ne more zaznati.
celjan34 ::
Razumem ja. Hvala za odgovore. Torej ne more zaznati, razen, če sta dve različni strani dogovorjeni, če sta, tko ne rabita snifat po piškotih, itak vidita v svojh bazah da se pojavi moje ime v obeh. Katere pa so skregane, pa ne morejo videt, to me zanimal. Hvala ;)
čuhalev ::
A ni nek trik, da se na stran doda a značko, ki kaže na konkurenčno stran, potem pa javascript prebere, ali je povezava vijolična (bila obiskana) ali modra.
Ziga Dolhar ::
Glede stavnic - stvar je lahko precej bolj preprosta. Precej stavnic namreč bazira na isti platformi (vključno s strežniki), in je lahko dejanski izvajalec stavnic v ozadju ista oseba :).
https://dolhar.si/
stapler rump ::
A ni nek trik, da se na stran doda a značko, ki kaže na konkurenčno stran, potem pa javascript prebere, ali je povezava vijolična (bila obiskana) ali modra.
Ta način razkrivanja zgodovine brskanja je bil v vseh popularnih brskalnikih odpravljen že pred leti. Tole je na primer objavila Mozilla leta 2010:
https://blog.mozilla.org/security/2010/...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MS Lumia 550 MS edge - izris slikOddelek: Pomoč in nasveti | 1029 (748) | darkolord |
» | V ZDA bodo ponudniki dostopa do interneta lahko prodajali prometne podatkeOddelek: Novice / Zasebnost | 7510 (6169) | gruntfürmich |
» | Nova anketa: kako pogosto brišete piškotke?Oddelek: Novice / Ankete | 5621 (4034) | Twix |
» | Počasno nalaganje spletnih straniOddelek: Omrežja in internet | 2206 (1821) | DMX |
» | Problemi v omrežjuOddelek: Omrežja in internet | 1626 (1473) | marS |