» »

poškodovana matična plošča

poškodovana matična plošča

rovka ::

Pred časom sem menjal pokvarjen dvdrom v prenosniku. Ko sem dvdrom zamenjal in računalnik prižgal so se začele dogajati čudne stvari. Računalnik ni hotel priti v windowse, javljal je checksum error, preiskusil sem kakšnih 12 različnih ram modulov, le 2 od teh sta delala. Ugotovil sem da se ram nenormalno greje, pri enem je celo zasmrdelo po zažganem in stopilo nalepko. Šele takrat sem ugotovil da sem pri menjavi dvdrom-a uporabil predolg vijak in zavrtal v matično ploščo - odlomil en upor in zmečkal nogice sosednjega čipa. Sklepam da sem uničil regulator voltaže. Zanima me ali se s to matično ploščo še da kaj narediti ali je za v smeti ? Drugače je prenosnik brezhiben, je pa no-name tako da ga bo po delih zelo težko prodati. Prilagam slike, upam da se vidi za kaj gre.


  • spremenilo: rovka ()

FX6300B ::

da se vse samo težko ker ko si zavrtal si vrjetno prebrickal linije
May the force be with you!

rovka ::

Verjetno bi bil potem strošek popravila večji kot je cela vrednost plošče ? Ali pa upanje da prenosnik po pošteni ceni odkupi kakšen elektrotehnik ..

FX6300B ::

dvomim ker plus tistega upora nimaš več kajne je skoraj mission imposible ampak da se potrebno bi bilo dobiti dele in pogledati vezavo itd.
May the force be with you!

erex ::

Sploh ne zgleda hudo. Čip dobiš pri kitajih za cirka 3eur. Upor pa ni tako pomeben. Izmer kašenga zrvaen in zamenjaj z podobnim.

FX6300B ::

glede na to da je poškodoval vezje sepravi povezave dvomim da mu bo ratalo drugače za tako majhen denar ja se splača probat morda kaj rata
May the force be with you!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Popravilo odpadlih elementov

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
121651 (1109) DejaVu
»

Low Memory?

Oddelek: Pomoč in nasveti
312012 (1679) solatko
»

Navijanje ATI Mobility Radeon HD 4650

Oddelek: Navijanje
81047 (863) Gray_Warden
»

PC se restarta ob vklopu - baterija?

Oddelek: Pomoč in nasveti
181532 (1388) Pyr0Beast
»

Napajalnik LC Power 550W - Nasvet

Oddelek: Pomoč in nasveti
142356 (1766) PacificBlue

Več podobnih tem