Forum » Elektrotehnika in elektronika » Stabilizator napetosti
Stabilizator napetosti
tvirus ::
Zanima me, če bi ta zadeva:
https://www.mimovrste.com/brezprekinitv...
pomagala pri ohranitvi življenjske dobe baterije na prenosniku in telefonu glede na to da se bosta napajala preko agregata.
LP
https://www.mimovrste.com/brezprekinitv...
pomagala pri ohranitvi življenjske dobe baterije na prenosniku in telefonu glede na to da se bosta napajala preko agregata.
LP
www.geometer-jasna.si
www.racunalniska-urgenca.si
www.racunalniska-urgenca.si
MadMax ::
Ne.
Načeloma je vsem sodobnejšim napravam skoraj vseeno s čim jih napajaš, nenazadnje bi tudi s 300V enosmerne delalo :)
Načeloma je vsem sodobnejšim napravam skoraj vseeno s čim jih napajaš, nenazadnje bi tudi s 300V enosmerne delalo :)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
Zvezdica27 ::
lp,
napavam mogoče, a interni rectiferji crknejo oz. lahko sesujejo kaj (baterija sama je še NAJMANJŠI problem)
meni napajalnik ni crknil, pač pa rectifier oz. ne vem kaj - za ekran. Crknilo napajanje LCD na laptopu. Na sončne celice - kao da v pretvornik in v 220v - tako je bilo, najbrž pa ni blo lih čist tko ane ;) laptop.
Agregat pa ne bi smel biti problem sploh.
b
napavam mogoče, a interni rectiferji crknejo oz. lahko sesujejo kaj (baterija sama je še NAJMANJŠI problem)
meni napajalnik ni crknil, pač pa rectifier oz. ne vem kaj - za ekran. Crknilo napajanje LCD na laptopu. Na sončne celice - kao da v pretvornik in v 220v - tako je bilo, najbrž pa ni blo lih čist tko ane ;) laptop.
Agregat pa ne bi smel biti problem sploh.
b
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Zvezdica27 ()
BlaY0 ::
Zvezdica27 je izjavil:
??? Sem 3x prebral pa ne zastopim. Zgleda da sem nepismen...
FX6300B ::
preko sončnih celic je imel pretvornik na 220v in nato prikljopljen gor laptop in mu je crknil nek rectifier al neki takga.
May the force be with you!
Zvezdica27 ::
rectifier pretvarja ac v dc. Torej pretvornik je šel, a sekundarni, tisti ki napaja lcd ekran.
b
b
mihagr ::
"Rectifier" je čisto navadna dioda (polvalno usmerjanje) ali štiri diode v mostični vezavi (polnovalno usmerjanje)izmeničnega toka, na izhodu dobimo enosmerni tok.
Za osvetljevanje LCD ekrana pa se uporablja "Cold Cathode Fluorescent Lamp (CCFL)" oziroma po naše - navadna neonska cev. V novejših rač. oziroma televizorjih se uporabljajo "Light Emitting Diode" oz. ledice.
Neonke pa rabijo za vžig plina neona na elektrodah napetost najmanj/vsaj 75V, to napetost pa priskrbi invertersko vezje, ki pretvarja 12V-18V v 75V. In temu vezju se reče inverter.
Natančno in s slikami je opisan na: CCFL inverter @ Wikipedia
Za osvetljevanje LCD ekrana pa se uporablja "Cold Cathode Fluorescent Lamp (CCFL)" oziroma po naše - navadna neonska cev. V novejših rač. oziroma televizorjih se uporabljajo "Light Emitting Diode" oz. ledice.
Neonke pa rabijo za vžig plina neona na elektrodah napetost najmanj/vsaj 75V, to napetost pa priskrbi invertersko vezje, ki pretvarja 12V-18V v 75V. In temu vezju se reče inverter.
Natančno in s slikami je opisan na: CCFL inverter @ Wikipedia
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: mihagr ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | osvetlitev brunariceOddelek: Loža | 6514 (4549) | nurse013 |
» | Napajalnik in usmernikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1459 (1109) | hojnikb |
» | Smerniki in razsmerniki pri fotovoltajikiOddelek: Šola | 1231 (1130) | All |
» | Ang. prevod "usmernika"Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2352 (2211) | Brane2 |
» | 12v to 220vOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5486 (5140) | pucvoler |