» »

ssd disk in formatiranje

ssd disk in formatiranje

Dr.S ::

Sem pred namestitvijo novih windowsov.
Ko skušam svoj ssd disk 64gb formatirat, mi vedno ustvari disk dolžine 51gb. Kje se izgubi ostalih 13gb?

formatiranje izvedem preko zagonskega windows 98 diska.
mogoče pa ne delam prav?

hojnikb ::

na ssd disk se najprej naredi secure erase in potem quick format med win7/win8 inštalacije. vse ostalo bo naredilo napačen aligment in stvar nebo delal prav..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb hvala za odgovor. kako pa storim secure erase?

Z parted magic al pa orodjem od proizvajalca (če ga ma)
#brezpodpisa

mailer ::

Če nameščaš OS z cd-ja oz dvd-ja lahko uporabiš kar postopek pri namestitvi, kjer ti ponudi ustvarjanje in formatiranje particij. Pobriši staro particijo in ustvari novo čez celoten SSD, ter izberi "format NTFS", tistega ki piše zraven quick se izogni.

Sem probal z parted magic. Ko se povrne iz sleep stanja, mi uniči grafiko, kockast zaslon, tako da se nič ne vidi. Nemogoče nadaljevati naprej.
obstaja še kakšen drug program za secure erase ssd-ja?

Hayabusa ::

mailer je izjavil:

Če nameščaš OS z cd-ja oz dvd-ja lahko uporabiš kar postopek pri namestitvi, kjer ti ponudi ustvarjanje in formatiranje particij. Pobriši staro particijo in ustvari novo čez celoten SSD, ter izberi "format NTFS", tistega ki piše zraven quick se izogni.

ravno quick format se mora nardit pr ssdju, ker full format je nesmiseln in samo izrablja flash po nepotrebnem. Ekvivalentno nalogo uporablja sesure erase pri tem..
#brezpodpisa

axee ::

Točno tako! Upam da sem narobe prebral, da formatiraš iz zagonskega win98 CD-ja, daj notri sveže Windows 7, pri inštalaciji izbriši vse particije, windows ti bo pa že sam potem naredil particijo. Nikakor pa ne full format, popolnoma nepotrebno.

Če nimaš težav z hitrostjo SSD-ja ti tudi secure erase nič ne koristi. Preprosto quick format, pa je. Nevem kaj nekateri bluzijo..

secure erase je kr fajn nardit, če je že bil prej gor kak sistem (sploh na sandforce pogonih in pogonih ki nimajo trima)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

zuz3k ::

a se sme formatirat SSD, kera je pravilna metoda
Life is a psychological game.

Han ::

Seveda, kako pa misliš, da ga pripraviš za delo s sitemom? Hiter format načeloma zadošča.

imam dve particiji, disk SSD, C (windows) in zbrisana

a če razširim C (windows) z Easeus partition mastar kolk je možnosti
da se mi windows ne sesuje

s katerim programom delate backup a je acronis ok

Ales ::

Če imaš dovolj sodoben Windows, ne rabiš za širitev particije nobenih dodanih programov, znajo Windows sami.

Za backup so druge temu namenjene teme, precej je že napisanega o tem...

s kerim programom misliš s tem "windowsi sami". misliš upravljanje diskov

Robert ::

Sem že pozabil tudi mene zanima s katerim programom v Windows 10 vidiš kakšne imaš particije na diski.

gddr85 ::

disk management

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SSD počasno branje in pisanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
151366 (890) hojnikb
»

Windows ob zagonu dela zelo počasi (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588211 (7183) oo7
»

ssd se noče formatirati

Oddelek: Strojna oprema
111073 (995) GTX970
»

MX100: Občasno zatrokiranje, "failed to boot", blue screen - KERNEL_DATA_INPUT_ERROR?

Oddelek: Strojna oprema
376999 (6474) hojnikb
»

Na eBayu spet prodali ameriške vojaške skrivnosti

Oddelek: Novice / Diski
354657 (3258) Lawler_

Več podobnih tem