» »

Računalnik se ne prižge

Računalnik se ne prižge

Jaman ::

Pozdravljeni!

Imam 3 leta star računalnik redno čiščen in normalno delal do včeraj, ko ga hočem prižgati in lučke zasvetijo za 2 sekundi, ventilator se obrne za sekundo in vse skupaj se ustavi, po 2 sekundah se računalnik poskuša ponovno prižgati a vseeeno ista pesem. Ko sem ga odprl in spihal ga priklopil nazaj se je normalno prižgal, a potem ko sem ga ugasnil in poskusil ponovno prižgati, se spet ni prižgal. Kaj bi bilo narobe? Napajalnik ni, ker dobi elektriko noter, matična je tudi normalno delala, takrat ko se mi je prižgal je vse skupaj funkcioniralo normalno, le pri prižigu ga nekaj matra, se komu kaj svita kaj bi lahko bilo?

Hvala za pojasnila!

lp
Blaž

solatko ::

Fajn bi bilo, ko bi dal malo več podatkov. V takem primeru je lahko kar precej stvari - od stikala power na ohišju, do napajalnika, matične,.....RAM-ov.
Si morda menjal hladilno pasto in nisi dobro pritrdil hladilnika, imaš napajanje procesorja priklopljeno 4+4, je grafika napajana, če rabi dodatno?
Delo krepa človeka

Jaman ::

Sem pogledal znotraj in se zdi kot da se glavni ventilator na matični plošči ne prižge oz. ne zaulaufa, je morda to vzrok, ker potem sporoči da ni hlajenja in se računalnik ugasne? Zasveti lučka na ventilatorju vendar se ugasne. Grafika je napajeno posebej in ventilator normalno deluje, nisem menjal paste.

MIHAc27 ::

Da ni napajalnik kriv boš vedel šele, ko boš sprobal z drugim, po možnosti novim. Da dobi plošča napajanje še nič ne pomeni.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PC se po par sekundah starta nepričakovano ugasne

Oddelek: Strojna oprema
423073 (2335) suhi
»

Računalnik se ne prižge

Oddelek: Pomoč in nasveti
4317726 (13849) G_mAn
»

Računalnik se ne odziva

Oddelek: Pomoč in nasveti
398816 (8263) Pšenični
»

Računalnik se ne prižge - težave z elektriko (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
555469 (4717) Bostyan007
»

Računalnik problem. prosim za pomoč.

Oddelek: Strojna oprema
61776 (1654) kikicar

Več podobnih tem