» »

Diski

Diski

GPUpoweR ::

Zdravo,
trenutno imam v računalniku 2 diska - 64GB SSD in 512GB HDD.
Na SSDju je Windows-kar je seveda logično.

Imam sledeče vprašanje, če prodam SSD in kupim novega/večjega in nanj naložim Windwos, ali bo nato HDD deloval normalno kot disk D (ni potrebe po formatu HDDja)?

Hvala za pomoč

dottor ::

Bo deloval ;)
Xeon X5650@3.8GHz |Asus P6T|
2x4GB+4x2GB|ASUS R9 280X@1100MHz|
WD Green 240GB SSD + 4x1TB Hitachi

Hvala.

Kaj pa v primeru, da ta SSD (neformatiran) dam v laptopa - a bo deloval glede na to, da so praktično vsi driverji drugi?

Lp

MacGyver141 ::

Moralo bi, saj se windows sam prilagodi na drug hardware (saj windows 8.1).

[D]emon ::

Windowsi so navezani na hardver na katerem so instalirani ko budale, tako da lahko pricakujes probleme.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

[D]emon je izjavil:

Windowsi so navezani na hardver na katerem so instalirani ko budale, tako da lahko pricakujes probleme.

Možno da bodo problemi. Vem da dela, ker sem že sprobal, ampak je bil v planu format (samo za test, če računalnik deluje).

[D]emon ::

Ce imas sreco, bo delalo. Ampak to je mogoce 1%.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

MIHAc27 ::

Je več kot samo 1%. Odvisno kako močno se strojna oprema razlikuje. Ali je nastavljen disk kot IDE ali AHCI,... kup malenkosti.
Ampak bolj podobna kot sta si računalnika, bolj verjetno se bo OS postavil. Mislim da so možnosti vsaj 50%.
Zna pa težit tudi aktivacija. Aja pa če v prvo ne rata..poskusi še v safe mode.

Še to... če se sistem v prenosniku postavi, bo potem zelo verjetno potrebno poinštalirati še gonilnike (video, mreža,...) verjetno vse niti ne, ampak nekatere definitivno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MIHAc27 ()

Windowsi znajo to zdej zrihtat. Pri meni se je windows normalno postavil, čeprav sem šel iz AMD na INTEL.

Sem nabavil nov SSD. Zdaj pa ne vem, ali naj oba (SSD in HDD) hkrati priključim in inštaliram Windows na SSD, ali naj najprej priključim SSD in inštaliram Windows, ko to opravim ugasnem računalnik in priklopim HDD - je kaj razlike pri tem (na HDDju so podatki, ki jih želim obdržati)?

Pozdrav!

hojnikb ::

kr izklopi hdd, da ti nebo slučajno butast windows installer naložu bootloaderja na hdd.
#brezpodpisa

MIHAc27 ::

Točno to. Samo SSD in inštaliraj. Sem že videl, ko je boot particijo naredilo na drugi disk. in če ga odstraniš... bye bye windowsi (ok, se da popravit, ampak je vseeno tečno)

Aha ok. Hvala vama.

Glede kablov, a so še kje kaki cenejši (po možnosti črni)?
klik

Pozdrav!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vgradnja SSD + prenos Win 10 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
6312170 (10069) Machete
»

Pocasen SSD

Oddelek: Pomoč in nasveti
454089 (2951) AgiZ
»

Kateri ultrabook? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6721165 (15836) noob96
»

Kakšen je natančen postopek.instalacija win na ssd disk