» »

Izbira teme diplomske naloge

Izbira teme diplomske naloge

AmaranthK ::

Živijo, letos naj bi začela s pisanjem diplomske naloge, zdaj me pa zanima, kako ste drugi začeli..recimo, da niste v naprej vedeli točno kaj boste pisali, ste šli do profesorja, ki ste ga želeli za mentorja in ste se z njim pogovorili o čem boste pisali..?

Hvala za odgovore!

šernk ::

odvisno. profesorji imajo ponavadi razne teme razpisane na spletnih straneh za diplomo. najbolj so pa veseli, če prideš do njih že s svojo temo.

jaz sem si temo izbral z mentorjem v podjetju za katero sem diplomo opravljal in nato poiskal mentorja na faxu, sem želel it direkt do njega se zmenit ampak na njegovih vratih je bil napis: vse v zvezi z diplomsko nalogo se dogovorite preko e-maila preko katerega mi je dal tudi vsa navodila, tako da sem ubistvu profesorja prvič videl v zvezi z diplomo ko sem jo imel nekje 70% že spisane.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

N0t0ri0us ::

pri nas imajo mentorji svoje teme že izbrane in potem izmed tistih izbereš. Če imaš željo delati kaj kar ni na njihovem seznamu ti z veseljem ustrežejo.

lebdim ::

Pri meni že ni bilo tako, da bi izbral neko vnaprej izbrano temo. Sem se pogovoril kar z mentorjem, o čem bi pisal. In potem sva skovala načrt, plan dela in vse ostalo z somentorico, mentor je bil samo "za zraven".

AmaranthK ::

Se splača potem počakat, da opravim praktično usposabljanje in si v sklopu tistega najdem temo za diplomsko? Sem sicer pregledala seznam tem za diplomske naloge in ena mi še posebej ustreza, vendar nočem zdaj na hitro sprejeti odločitve..

lebdim ::

Najboljše, da opraviš najprej PU in potem v sklopu tega najdeš temo za diplomsko. Ne odločaj se prehitro, ker bi se znalo zgoditi, da ne boš pisala z veseljem, ampak z muko.

eric_cartman ::

Najbolj se splača diplomo pisati iz tistega področja na katerem deluješ. Če si imela praktično usposabljanje ti bo tako najlažje pisati in si izbrati problem, ki ga boš potem obravnavala.

Če še nisi imela prakse, pa počakaj in boš med prakso po vsej verjetnosti ugotovila o čem točno lahko pišeš.

AmaranthK ::

Okej, bom poslušala tale nasvet..bom res najprej opravila prakso, potem pa našla temo..

AmaranthK ::

No..prvi korak je, da najdem podjetje, ki me je pripravljeno vzeti na prakso..že to bo malo težko, glede na vejo in kraj študija. Potem bom pa upoštevala nasvete.:)

lebdim ::

Kaj pa študiraš?

AmaranthK ::

Multimedijske komunikacije.

bajsibajsi ::

Zagotovo je bolje, da student sam izbere temo za diplomsko nalogo. Na podlagi le-te se potem izbira med potencialno ustreznimi mentorji, saj naj bi bilo diplomsko delo pri mentorju, ki je profesor "ustreznih" predmetov.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pisanje diplomske in povzetki ze napisanega? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6720310 (3444) guestalison9
»

Diploma na faxu

Oddelek: Loža
277042 (5630) Invictus
»

Zagovor diplome (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šola
14550325 (29890) gzibret
»

Diplomska na FDV... (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22581112 (73783) Matako
»

FE DIPLOMA UNI

Oddelek: Šola
113757 (3572) DuleKrtola

Več podobnih tem