» »

Napajalnik in usmernik

Napajalnik in usmernik

hojnikb ::

Mene pa zanima kakšna je razlika med tema dvema ?
A gre dejansko za isto zadevo (sam drugo poimenovanje) al so kake razlike ?
#brezpodpisa

STU-III ::

Napajalnik je lahko kakršenkoli vir napajanja, usmernik (rectifier) pa je vrsta napajalnika, ki daje na izhodu usmerjen (enosmerni) tok. Imaš recimo tudi razsmernik (inverter), ki je TUDI vrsta napajalnika, le da ima na izhodu izmenično napetost, ki pa jo pridobi iz enosmernega vira (recimo akumulator).

Pa oprostite za obujanje stare teme...

LP
Line secured.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: SaXsIm ()

Hehehheh obujanje starih tem... thats new :))
#brezpodpisa

STU-III ::

No, upam da sem ti vsaj odgovoril?
Line secured.

cegu ::

Kaj pa sem naredil jaz, ko sem usmeril 220V na enosmerno napetost? Usmernik brez napajalnika?

:))

einstein :P ::

Naredil si usmernik, usmernik pa je vrsta napajalnika, kot sem že omenil zgoraj.
STAY OUT OF MY TERRITORY!

cegu ::

Zagovarjam stališče da sta usmernik in napajalnik dve popolnoma različni zadevi. Večinoma pa res živita v simbiozi.

techfreak :) ::

A rectifier is an electrical device that converts alternating current (AC), which periodically reverses direction, to direct current (DC), which flows in only one direction

Usmernik je torej naprava, ki pretvarja izmenični v enosmerni tok.

Rectifiers have many uses, but are often found serving as components of DC power supplies and high-voltage direct current power transmission systems.

Torej usmernik se največkrat uporablja pri DC napajalnikih (230V AC -> x DC), kar pomeni da je lahko del napajalnika, ni pa napajalnik.

Rectifier @ Wikipedia
Power supply @ Wikipedia

(einstein: 0, cegu (in cel svet): 1):D

techfreak :) je izjavil:

A rectifier is an electrical device that converts alternating current (AC), which periodically reverses direction, to direct current (DC), which flows in only one direction

Usmernik je torej naprava, ki pretvarja izmenični v enosmerni tok.

Rectifiers have many uses, but are often found serving as components of DC power supplies and high-voltage direct current power transmission systems.

Torej usmernik se največkrat uporablja pri DC napajalnikih (230V AC -> x DC), kar pomeni da je lahko del napajalnika, ni pa napajalnik.

Rectifier @ Wikipedia
Power supply @ Wikipedia

(einstein: 0, cegu (in cel svet): 1):D

nič novega torej. Sploh na nwm zakaj je bila potreba po obujanju teme...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: pi pawr ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Elektromotor

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
216475 (785) furkomad
»

Kako se uporablja multimeter (za noobe)