» »

Koliko namenite v stvari za spanje (posteljnina, pižama)

Koliko namenite v stvari za spanje (posteljnina, pižama)

assez ::

Glede na to, da prespimo približno eno tretjino življenja, me zanima na kakšni posteljnini, rjuhi ter vzmetnici spite in koliko denarja namenite za to. Nekateri veliko vložijo v to, da se dobro in udobno naspijo, medtem ko je nekaterim vseeno.
Fajn bi bilo, če napišete, kje te stvari kupujete, namreč dobro posteljnino je dandanes v navadnih trgovinah težko dobiti, sploh kakšno enobarvno, recimo belo, bež, sivo in podobno. Kakšen material pa vam je pomemben pri teh izdelkih oziroma katerega izberete, baje se zelo udobno spi v posteljnini iz egipčanskega bombaža?
Spite v pižami, ali kar v majici/brez?

franseliski ::

Se dosti selim in enkrat je sosedov mulc scal čez balkona na moj kovter, tako da kupujem najcenejšo robo.

Če bi imel štalco in pa kravco, bi pa definitivno nabavil kaj kakovostnega.

FTad ::

Jaz sem neko posteljnino kupil v Ikei in mi je zal. Material mi deluje "ostro", nic kaj udobno, ko se pokrijem. Na sreco, sem samo 1 komad kupil. V bodoce bom raje dal vec denarja za kvalitetnejsi material. Torej ja, raje dam (bom naslednjic dal) malo vec denarja.

Kar se tice pizame, spim v majici.

msjr ::

Tudi meni je osnovna Ikea ponudba pregroba. Kupil set damastne posteljnine, ki je običajno 3x ali več dražji - a se splača. Pa ta boljšo (kao hladno) spominsko peno v Jysku. Naslednjič še ukradem komplet posteljo v Kempinskem pa smo na konju

AmaranthK ::

Spim na dormeu, zdaj ga imam 5 let in spim brez problemov. Kar se tiče posteljnine, doma imamo še ogromno stare posteljnine, ki je še vedno v odličnem stanju, drugače pa jo vzamemo v jysk-u, njihova posteljnina je odlična, se ne trga in je udobna, sicer nimajo ravno hudo velike izbire, ampak kakšno stvar se pa le dobi. Se pa strinjam, da je dandanes težko dobiti enobarvne..lani sem kupila belo posteljnino v Ikei, samo nisem bila zadovoljna, sam material se je mečkal tako, da bi moral skoraj vsak dan še z likalnikom potegnit po koutru, ko postiljaš. Sama sicer ne bi dajala po 100 € za set posteljnine, ker verjamem, da se spi udobno že za kakšnih 40 €, bolj mi je pomembno, da stalno spim v čistem. Kar se tiče pa vzmetnice pa vzglavnikov..je pa fajn dati kakšen € več, da ti služi dlje in se boljše spi.

mat xxl ::

Ikea posteljnina - pregroba , ne pretirana kvaliteta, pač cena = kvaliteta
Jysk posteljnina - ne bi zgubljal besed, po 2 pranjih se vse mucka....

Doromeo - na tako slabi vzmetnici samo šlarafija + obilo reklame, kjer vas prepričajo, da je super ne bi nikoli spal, za nezahtevne in lahke osebke pa ja če ogromno ŽE plačaš, se prepričuješ, da je odlična....

Kaj pa meni diši :

Vzmetnic sem zamenjal zaradi povečane teže že vsaj 10, in lahko rečem, kake dražje italianske ortopedske ipd so kar OK, od kar sem pa našel Marsen, kjer strankam ne lažejo in povedo, kaj in kako je za koga, kaj za težjega, kaj za lažjega in ti nato, po željah sestavijo materiale v custom vzmetnico z snemljivo preobleko in tudi kasnejšim servisom in zamenjavo posameznih materialov..... pa lahko rečem le razred za sebe, skoraj brez konkurence... ja porečete cene pa v nebesih, pa sploh ni res, cene primerljive solidnim kvalitetnim vzmetnicam in daleč od onih v višavah....

Posteljnina, najboljše so mi kvalitetne iz damasta, svila se mi nikakor ni obnesla razen na vzglavnikih, zelo Ok mi je tudi zelo kvalitetna posteljnina Odeje Škofja Loka.

Povštri, kakor komu leži, meni samo puh , enako mi odgovarja za kovter....

No moje mnenje , se pa vsak na nekaj navadi, sam imam trdo vzmetnico, drugi želijo mehko..............

Ganon ::

Za kvaliteto sem pripravljen plačati veliko. Vzmetnico in vzglavnik imam od Slovenske postelje. Vzglavnik je polnjen s piro. Ni mi žal denarja, spim kot ubit. :D

Glede posteljnine ti pa svetujem, da pogledaš v Hoferju ali Lidlu. Po mojih izkušnjah imajo dobre posteljnine, včeraj sem spet kupil eno bombažno v Lidlu. Izjemno mehka in prijetna na dotik.

Šmorn ::

Vzmetnica je najtrša kar sem jo dobil (in skoraj najcenejša). Posteljnina od Odeje Mini&Maxi. Vredna vsakega centa. Barve po 4 letih kot nove, udobje na vrhuncu. Kovtre in vzglavnike imam tudi od Odeje in sicer najtanjše možne.

opeter ::

Uporabljam staro (20+ let) bombažno posteljnino z motivi Toma Jerryja, Smrkcev in Barbapape. Zadeve so praktično neuničljive, že milijonkrat oprane in prekuhane.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

boolsheat ::

Glavno je to, da zjutraj ne postiljate postelje, raziskava je pokazala, da se naj bi v v "razmetani" postelji razvijalo manj pršic.

kuglvinkl ::

postelja se samo odkrije zutraj, ie pregrinjalo se da k noga.

Najboljse prevleke sicer delajo v Idriji.
Your focus determines your reallity

opeter ::

boolsheat je izjavil:

Glavno je to, da zjutraj ne postiljate postelje, raziskava je pokazala, da se naj bi v v "razmetani" postelji razvijalo manj pršic.


S tem se popolnoma strinjam. Pa postaljenina se mora tudi ohladit.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

msjr ::

kuglvinkl je izjavil:

Najboljse prevleke sicer delajo v Idriji.


Res? A lahko daš kakšen link ali ime firme?

kuglvinkl ::

Your focus determines your reallity


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Posteljnina, rjuhe da ali ne

Oddelek: Loža
51002 (844) Phantomeye
»

nateg - lidlova satenasta rjuha?!

Oddelek: Loža
182656 (1528) joze67
»

Ležišče DORMEO - vaše mnenje (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Kaj kupiti
20691684 (27442) Ganon
»

Problem s spanjem

Oddelek: Loža
172688 (1456) mulc007
»

Nakup jogija...

Oddelek: Loža
227873 (7478) undefined

Več podobnih tem