» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
116 / 373
»»

lexios ::

In je stvar generalno zaključena, ostanejo posledice že sprejetih migrantov.

Mogoče čakajo sneg. Ko je v Avstriji prvi sneg, je v Grčiji še vedno topla jesen, cel kup ljudi bo že na poti, vsaj zakurit znajo. "Humanitarci" bodo še bolj glasni, tihotapci še vedno prodajali gumenjake, miljoni ljudi v Siriji, Lebanonu, Turčiji pa še vedno potrebni naše pomoči... Ta zgodba ne bo tako enostavno zaključena, če se postavi ograjo. ;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: lexios ()

PaX_MaN ::

morbo je izjavil:

Še dobro da ima NATO ogromno transportnih letal in Turčija (iz kjer menda prihajajo tej "begunci") je član!

Kakšna obsesija z vojsko v civilni sferi; še nedolgo tega je pa moral en minister odstopit ker so eni vojaki sam mal po internetih gledal o prodaji enega ISPja.
:|

morbo je izjavil:

Kakorkoli obrneš, totalen fail Nemčije in EU.

Abejž!
In kaj si naredil za to razen da si pozival k gradnji ograje na meji pa za brzostrelke skoz line te ograje?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PaX_MaN ()

morbo ::

PaX_MaN je izjavil:

Kakšna obsesija z vojsko v civilni sferi;

Ti bi bil proti temu da se Sirske begunce iz Turčije, s pomočjo NATO logistike (letala / ladje), pripelje direkt v Nemčijo? Si morda član Merkline mreže tihotapcev? :)

nikjer nisem omenjal nobenih "brzostrelk", btw.

Karaya 52 ::

PaX_MaN je izjavil:

Karaya 52 je izjavil:

Če bi jih Nemci res hoteli, bi jih spuščali preko letališč.

To nima zveze z Nemci. Letalske družbe jih ne spustijo tja.

Ja, zakonodaja... nekaj, kar se v tem trenutku množično tepta. Še avgusta so na meji s hrvaško stale kolone poštenih turistov in čakale na pregled dokumentov. Poglej te prehode danes... totalno razsulo z občasnimi požari.

eric_cartman ::

SugarFree je izjavil:

Potem bi pa morala Nemčija(njihova zaželena destinacija) poskrbeti za varen in hiter transport. Letala iz Turčije.

To je tudi že meni padlo na pamet. Raje bi se vložilo par mil. € v izredne letalske prevoze in bi jih iz Grčije, ki je prva EU država vozilo direktno v Nemčijo. Tako bi sami naredili koridor, brez da zaradi želje beguncev po prehodu v Nemčijo nastradajo še ostale države.

Meni je že ratalo vseeno. Nekateri, vključno z mediji so si jih še par tednov nazaj zelo hudo želeli met tukaj..

Lahko zmerjate Orbana itd. Ampak u končni fazi je zdaj jasno, zakaj je postavil steno in zakaj je sprejel takšne zakone. Nam pa pač to potegne ko je že prepozno..

Policajem pa vse čestitke, ker dejansko varujejo našo državo, pa čeprav jih je premalo.

Mogoče bo šlo tko, da Grčiji EU odpiše del dolga in nudi humanitarni support. Zdj najbrž tudi hardcore desnica tule ne bi imela nič proti odpisu, a? ;)

krneki0001 ::

lexios je izjavil:

Mogoče bo šlo tko, da Grčiji EU odpiše del dolga in nudi humanitarni support. Zdj najbrž tudi hardcore desnica tule ne bi imela nič proti odpisu, a? ;)

Nisem na nobeni strani, ampak jaz moram svoje pufe vedno poplačat, pa naj jih še oni.

Pa turčijo takoj izklučit iz tega da bi lahko prišla kdajkoli v EU. Nima taka država kaj iskat v EU.

Nisem na nobeni strani, ampak jaz moram svoje pufe vedno poplačat, pa naj jih še oni.

Grki bodo pa pol rekl, če imamo begunce mi, jih imejte pa še vi. Ne vem, ugibam. ;)

Mr.B ::

Seveda, poizkusite izredni prevos. Z istim letalom jih boste dobili nazaj.
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

Axbcd ::

lexios je izjavil:

Ali pa... Grčijo vržemo iz EU, kar bi morali narediti že pred meseci. Več kot očitno je, da Grčija ne želi sodelovati pri reševanju teh migracij. Čakajo, da bo EU ponudila odpis dolgov in šele takrat se bodo mogoče premaknili. Ravno tako Turčija, če jo po hitrem postopku ne sprejmemo v EU bo spustila vse migrante v Evropo. Evropa se tega mora zavedati in sama začet reševat to krizo, ker od teh dveh držav ne bo nobene koristi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Axbcd ()

Ali pa, ja... UK itaq že razmišlja o tem, da izstopi. ;) Te begunce, ki so že tu (in te ki še pridejo) pa Nemčija porazdeli po državah EU (alternativa je, da čez zimo sardine konzervirajo) in sledi še Višjegrajska skupina... Se ne govori zastonj o destabilizaciji EU. ;)

Zgodovina sprememb…

Martin Krpan ::

Pa smo ugotovili kdo stoji za to "begunsko " krizo. Tisti ki največ od nje profitira , torej Turčija in Grčija.

lexios je izjavil:

Ali pa, ja... UK itaq že razmišlja o tem, da izstopi. ;) Te begunce, ki so že tu pa Nemčija porazdeli po državah EU (alternativa je, da čez zimo sardine konzervirajo) in sledi še Višjegrajska skupina... Se ne govori zastonj o destabilizaciji EU. ;)

Velika Britanija bo zagotovo izstopila, to je le še vprašanje časa. Višjegrajska skupina pa je tudi pod pritiskom, Poljska (ali Slovaška) je že omenjala izstop iz EU, kot so utemeljili se politike izsiljevanja in vsiljevanja (kvot) ne mislijo it

Zgodovina sprememb…

morbo je izjavil:

Ti bi bil proti temu da se Sirske begunce iz Turčije, s pomočjo NATO logistike (letala / ladje), pripelje direkt v Nemčijo?

Ne bi, sam se tega ne sme. Je en ravnokar fasal 8 mescev zapora ker jih je po/čez Sloveniji/o fural.

morbo je izjavil:

Si morda član Merkline mreže tihotapcev? :)

Ne, jaz bi jih zanalšč tu nastanil, da se izbeza in pozapre še zadnje naciste.

morbo je izjavil:

Cool story bro.

Velika Britanija bo zagotovo izstopila, to je le še vprašanje časa. Višjegrajska skupina pa je tudi pod pritiskom, Poljska (ali Slovaška) je že omenjala izstop iz EU, kot so utemeljili se politike izsiljevanja in vsiljevanja (kvot) ne mislijo it

Kot sm že omenu, to je bila briliantna poteza Merklove in "humanitarcev", bi še kdo bp verjel, da je premišljena. Gre za bolj kompleksen problem kot to, da migrira par sto tisoč "beguncev". ;((

vostok_1 ::

jype je izjavil:

Pšenični> Bomo rekli, da se ne obnašajo tako, kot se od njih pričakuje. Tle je statistika neusmiljena, kredibilni viri prav tako. Poleg tega meni ni všeč, da so v glavnem moški. To ne daje slutit nič dobrega. Sam bog ve, kaj prihaja sem.

No sej če bog ve, potem pa ni sile. Če se ne obnašajo tako, kot se od njih pričakuje, jim je to treba jasno povedat. Trenutno se iz njih, kot si pravilno ugotovil, delamo norca: Pustimo jih čakat absurdno dolgo na popolnoma neprimernih prostorih, s sosedi se pa namesto dogovarjanja o logistiki predvsem zmerjamo. Organizacija je res na psu in ji nikakor ne moremo reči humanitarna, čeprav se policisti, zdravniki in zdaj tudi vojska nedvomno trudijo obvladati situacijo (in si zaslužijo pohvalo, da izkazujejo toliko profesionalnosti).

Welcome to real life jype.
To sem ti pravil. Nihče, niti bogati nemci ne morejo vsega obvladat. Vse ima svoj breaking point. Ti lahko rečeš, da je placa za 50 miljonov. Šure, lahko je. Če bo teh 50 miljonov pridno, kot japonci, čakalo v vrsti.
V resnici pa ne gre tako. Ker nekateri res niso kulturni, kot kaže ljudje iz muslimanskega okolja so v povprečju res manj kulturni kot npr. omenjeni japonci z njihovo kulturo. 20 let indoktrinacije z določeno kulturo res ne moreš odpravit v par dneh mraza in dežja.

Torej ta naša funkcija ima spremenljivke: vreme, finance, prostor, sosede, tebe, tvojo familjo, kompromitiranje tvojega ali standarda drugih, želje beguncev, salafiste v Saudski arabiji, nacije etc.

Lahko sicer še naprej postavljaš idealistične teze, ampak žal realnost se ti smeje nazaj.

zmaugy ::

lexios je izjavil:

In je stvar generalno zaključena, ostanejo posledice že sprejetih migrantov.

Mogoče čakajo sneg. Ko je v Avstriji prvi sneg, je v Grčiji še vedno topla jesen, cel kup ljudi bo že na poti, vsaj zakurit znajo. "Humanitarci" bodo še bolj glasni, tihotapci še vedno prodajali gumenjake, miljoni ljudi v Siriji, Lebanonu, Turčiji pa še vedno potrebni naše pomoči... Ta zgodba ne bo tako enostavno zaključena, če se postavi ograjo. ;)

Če bodo videl, da jih na poti do raja Merkellanda čaka na vsaki meji vojska in bodeča žica in sankcije za vsako pizdarijo, jih bo minilo.
Poleg tega je pa treba razhajkat to sranje na BV. To je NAŠA interesna sfera (in od Rusov), Američanom je treba pokazati vrata tam.

fantasycamp ::

Določeni mislijo da ne obstajajo izredne razmere in citirajo ustavo ko pa ni zadosti pomoči.

EU prepoveduje da policijski helikopterji pomagajo pri reševanju, bi vi v primeru poplav dovolili da vojska ne pomaga?

Ustave so narejene za redne razmere, pri izrednih mobiliziraš še ljudi če je vojakov premalo!

Če bodo videl, da jih na poti do raja Merkellanda čaka na vsaki meji vojska in bodeča žica in sankcije za vsako pizdarijo, jih bo minilo.

Ne bo, drli se bodo skupaj s "humanitarci", hkrati pa delali kaos, gre za modus operandi ki vam je lahko jasen že sedaj...

Poleg tega to tihotapcev z ljudmi v Grčiji in Turčiji ne zanima.

Zgodovina sprememb…

Axbcd je izjavil:

lexios je izjavil:

Ali pa, ja... UK itaq že razmišlja o tem, da izstopi. ;) Te begunce, ki so že tu pa Nemčija porazdeli po državah EU (alternativa je, da čez zimo sardine konzervirajo) in sledi še Višjegrajska skupina... Se ne govori zastonj o destabilizaciji EU. ;)

Poljska ne bo nikoli izstopila iz EU, to ji je edina garancija, da jo Nemčija in Rusija ne požreta. VB o ostala kot trojanski konj ZDA in bo skrbela za to, da EU nikoli ne zaživi kot prava konkurenca ZDA.

PaX_MaN je izjavil:

morbo je izjavil:

Ti bi bil proti temu da se Sirske begunce iz Turčije, s pomočjo NATO logistike (letala / ladje), pripelje direkt v Nemčijo?

Ne bi, sam se tega ne sme. Je en ravnokar fasal 8 mescev zapora ker jih je po/čez Sloveniji/o fural.

morbo je izjavil:

Si morda član Merkline mreže tihotapcev? :)

Ne, jaz bi jih zanalšč tu nastanil, da se izbeza in pozapre še zadnje naciste.

morbo je izjavil:

Cool story bro.

Vseli si jih v stanovanje, zakaj ne?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

eric_cartman ::

vostok_1 je izjavil:

jype je izjavil:

Pšenični> Bomo rekli, da se ne obnašajo tako, kot se od njih pričakuje. Tle je statistika neusmiljena, kredibilni viri prav tako. Poleg tega meni ni všeč, da so v glavnem moški. To ne daje slutit nič dobrega. Sam bog ve, kaj prihaja sem.

No sej če bog ve, potem pa ni sile. Če se ne obnašajo tako, kot se od njih pričakuje, jim je to treba jasno povedat. Trenutno se iz njih, kot si pravilno ugotovil, delamo norca: Pustimo jih čakat absurdno dolgo na popolnoma neprimernih prostorih, s sosedi se pa namesto dogovarjanja o logistiki predvsem zmerjamo. Organizacija je res na psu in ji nikakor ne moremo reči humanitarna, čeprav se policisti, zdravniki in zdaj tudi vojska nedvomno trudijo obvladati situacijo (in si zaslužijo pohvalo, da izkazujejo toliko profesionalnosti).

Welcome to real life jype.
To sem ti pravil. Nihče, niti bogati nemci ne morejo vsega obvladat. Vse ima svoj breaking point. Ti lahko rečeš, da je placa za 50 miljonov. Šure, lahko je. Če bo teh 50 miljonov pridno, kot japonci, čakalo v vrsti.
V resnici pa ne gre tako. Ker nekateri res niso kulturni, kot kaže ljudje iz muslimanskega okolja so v povprečju res manj kulturni kot npr. omenjeni japonci z njihovo kulturo. 20 let indoktrinacije z določeno kulturo res ne moreš odpravit v par dneh mraza in dežja.

Torej ta naša funkcija ima spremenljivke: vreme, finance, prostor, sosede, tebe, tvojo familjo, kompromitiranje tvojega ali standarda drugih, želje beguncev, salafiste v Saudski arabiji, nacije etc.

Lahko sicer še naprej postavljaš idealistične teze, ampak žal realnost se ti smeje nazaj.

Jype ti si dejansko pričakoval, da smo zmožni obvladat toliko ljudi? Že na 30 strani sem omenjal, da če bo tak ruker beguncev, kot je bil na Madžarskem, nas bodo povozil. Kot da ni bilo za pričakovat, da bo Orban zaprl mejo??

Še če bi jih prihajalo tako kot naj bi se dogovorili 2500 na dan, nam ne bi šlo, ker se dogajajo situacije (požari ipd.), ki niso predvidljive. Sicer pa se mi zdijo tvoje trditve ravno tako nelogične kot histerično norenje beguncev. Kaj pa so pričakovali, če jih pride 10.000 naenkrat na ozemlje dvo miljonskega naroda? Hotel s 5 zvezdicami in večerjo s 4 hodi?? To je blo za pričakovat.. Ne pa bit zdaj presenečeni. Saj pravim..Nekaj časa nazaj ste prav navijali, da bi bili begunci čim prej pri nas.. Zdaj, ko je to postala realnost, pa vsi malo drugače gledajo na to. Potem pa je kot praviš kriva organizacija, ki je niti ni nikoli bilo. Niti je ni bilo za pričakovat. To ste si samo vi zamišljali...

lexios je izjavil:

Ne bo, drli se bodo skupaj s "humanitarci", hkrati pa delali kaos, gre za modus operandi ki vam je lahko jasen že sedaj...

Poleg tega to tihotapcev z ljudmi v Grčiji in Turčiji ne zanima.

Naj se derejo. Izgrednike z dokumenti in v dosegu jurisdikcije se strpa v zapor zaradi povzročanja nevarnosti, tistim na drugi strani pa se da jasno vedeti, da se bo v sili po potrebi uporabilo orožje. Ko bodo ugotovili, da mislimo resno in da se nihče ne sekira, če letijo zmerljivke s strani hipijev, se bodo začeli obnašati zelo pridno.

zmaugy je izjavil:

Poljska ne bo nikoli izstopila iz EU, to ji je edina garancija, da jo Nemčija in Rusija ne požreta. VB o ostala kot trojanski konj ZDA in bo skrbela za to, da EU nikoli ne zaživi kot prava konkurenca ZDA.

Bolj kot Poljska potrebuje EU, potrebuje EU Poljsko. Poljska je strateškega pomena za EU in predvsem za Ameriko. Če višjegrajska skupina skupaj odstopi bi bil to močan udarec za EU. Kar se tiče VB je pa že odločeno. Britanci zagotovo izstopajo iz EU, že pred migrantsko krizo so zahtevali izstop iz EU, zdaj pa državljani le še bolj pritiskajo na vlado. Tudi britanski premier je rekel, da bo VB izstopila iz EU, če se ne bo spremenila evropska zakonodaja tako kot oni zahtevajo.

Zgodovina sprememb…

Naj se derejo. Izgrednike z dokumenti in v dosegu jurisdikcije se strpa v zapor zaradi povzročanja nevarnosti, tistim na drugi strani pa se da jasno vedeti, da se bo v sili po potrebi uporabilo orožje. Ko bodo ugotovili, da mislimo resno in da se nihče ne sekira, če letijo zmerljivke s strani hipijev, se bodo začeli obnašati zelo pridno.

Še dobr pol, da vojski dajemo pooblastila za "nedolčen čas" (kot meni jype), ker s tem vala beguncev ne zaustaviš. Pomisl, ti ljudje so bili pripravljeni plačat gumenjak do Lampeduse, kljub temu, da so vedeli, da je verjetnost preživetja skoraj 50:50. ;)

Zgodovina sprememb…

zmaugy je izjavil:

Slovenija je moje stanovanje, EU moj blok, Evropa pa moja celina.
Če ti kaj ni všeč, spizdi.

PaX_MaN je izjavil:

Drva za ogrevanje beguncev se ne bodo sama nasekala. Table "refugis welcome" pa tudi hitro zgorijo in oddajo malo toplote.

PaX_MaN je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Pejt po EU to povedat, pa da vidimo kok se strinjajo s tabo, poznam enega ki je v Nemčiji pripovedoval da je iz Slovenije in v dostih krajih niso vedl kje smo...

Velke države so zelo ponosne in noben Frnacoz se ne bo enačil z enim katerega je stoletja nazaj osvoij za šalo!

Kolega iz Švice je reku da so zdaj Slovenci izenačeni z ostalimi iz balkana in je slišal grde opazke na naš račun!

Verjami da se jim jebe za nas, v EU smo samo zato da lahko zdaj lažje kupijo naša podjetja, niso uspeli z vojnami, tako pa mi moramo spoštovati predpise ki nam ne dovolijo zaščite!

Kdaj pa za severne in zahodne sosede nismo bili Balkanci? :)) J*be se njim za naša podjetja, edino kar jim lahko ponudimo je nekontroliran prehod na morje. ;)

mailer ::

Naj taborijo pred mejo in počakajo v vrsti tam, če je jim tako mudi.

Naj "počakajo" v "vrsti"... Dva pojma, ki ju ne poznajo pa tudi če ju se jim gladko j*** za te stvari... nikad milom, samo silom, tako so naučeni...
Verjamem pa, da so nemci pripravljeni žrtvovati našo državo. Bolje, da uničijo eno si mislijo, kot pa, da imajo sranje po celi Evropi...
Bodo pa spet vaške straže pa partizani in bo kakšnega noč uzela, tako kot kakšnega našega prebivalca tudi. Nekatere šole so že danes zaprte, otroci so doma, ker bo starše strah bodo doma ostali še oni. Kdo bo varoval imetje se še ne ve ker vojska ne bo smela streljat na "neoborožene". Predstavljajte si, da 2000 teh "ubogih" migrantov vdre v recimo Leclerc na Rudniku ali kakšno podobno nakupovalno središče. Ostalo ne bo nič, vse izropano, vse uničeno, kar se ne bo moglo odnest se bo zmetalo na kup in zažgalo.

Potem bo pa res hudič vzel šalo in bo hudo, zelo hudo za vse.
Asus B560-I, Intel 11500, Corsair 16GB 3200MHz

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mailer ()

lexios je izjavil:

Kdaj pa za severne in zahodne sosede nismo bili Balkanci? :)) J*be se njim za naša podjetja, edino kar jim lahko ponudimo je nekontroliran prehod na morje. ;)

Exactly. Balkan in vzhodna Evropa nimata kaj ponudit EU, ker pri nas ne cveti gospodarstvo. Zakaj so nas sprejeli v EU? Zakaj so nas sprejeli v NATO? Kakšne koristi ima NATO od Slovenije, ki ima dva pilatusa, ali Hrvaške, ki ima tri na pol razpadle MIG-e? Ali pa Črna Gora, katero hočejo zdaj sprejeti v NATO? Vsi skupaj imamo tako vojaško tehniko, da sploh ni vredna besed. Imamo pa... izhod na morje, in smo relativno blizu oz. Hrvaška je soseda Srbiji. Za NATO smo strateško pomembne države, in to je razlog zakaj smo člani NATA in EU.

Zgodovina sprememb…

Balkan in vzhodna Evropa nimata kaj ponudit EU

Mal pozabljaš na skupen trg. Nekaj kar sicer Slovenija ne more ponudit, ker ga nima, smo pa "pomembni" v logističnem smislu zaradi geografske lege. Ali pa kot tampon cona pred begunci. ;)

Zgodovina sprememb…

vostok_1 ::

Sem prav razumel....požgali so 27 šotorov v katerih so bili še speči ljudje?
We're talking intent to mass murder.

PaX_MaN je izjavil:

zmaugy je izjavil:

In medicinsko ime za tole stanje je...?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Axbcd je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Bolj kot Poljska potrebuje EU, potrebuje EU Poljsko. Poljska je strateškega pomena za EU in predvsem za Ameriko. Če višjegrajska skupina skupaj odstopi bi bil to močan udarec za EU. Kar se tiče VB je pa že odločeno. Britanci zagotovo izstopajo iz EU, že pred migrantsko krizo so zahtevali izstop iz EU, zdaj pa državljani le še bolj pritiskajo na vlado. Tudi britanski premier je rekel, da bo VB izstopila iz EU, če se ne bo spremenila evropska zakonodaja tako kot oni zahtevajo.

Poljska je ena od tranzitnih poti, po kateri so se zgodile vse velike invazije na Rusijo. In proti Nemčiji. Ravnina brez ovir. Do Ukrajine. Ki je naslednja na poti do Rusije. Še ena ravnina brez ovir. Zaradi česar je Putin nikoli ne bo pustil obstati v zahodni interesni sferi.
Poljska nima prihodnosti brez EU. Američani ne morejo garantirati Poljski varnosti, če se ne postavijo ali na stran Rusije ali Nemčije in obe sta dolgoročno ameriški sovražnici.
Za UK pa nič hudega, vseeno pa moramo ohraniti angleščino kot uradni jezik EU. Pa še vedno mislim da je UK za ZDA bolj dragocena znotraj EU.

lexios je izjavil:

Še dobr pol, da vojski dajemo pooblastila za "nedolčen čas" (kot meni jype), ker s tem vala beguncev ne zaustaviš. Pomisl, ti ljudje so bili pripravljeni plačat gumenjak do Lampeduse, kljub temu, da so vedeli, da je verjetnost preživetja skoraj 50:50. ;)

Madžari so jih ustavili z ograjo in malo solzilca. Po mojem se da.

Pšenični ::

Sotla.

Tele se da ustavit sam z ograjo ali pa da jih prepeljemo, tko ko hrvati.

Mare2 ::

Zakaj naša "ne preveč bistra" ministrica v Evropo spušča migrante iz Afganistana in Iraka? Kaj pa zakon o tujcih? Ga je sploh prebrala?
--------------------------------------------------------------

Irena Joveva je posnela pogovor z beguncem iz Sirije: "Večina prebežnikov niso begunci! So iz Afganistana in Iraka. Varni! Bogati! Jemljejo naša mesta na vlaku! Našim otrokom in ženskam, ki res potrebujejo azil."
https://www.facebook.com/24ur.tv/videos...
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

Pšenični ::

http://www.finance.si/8825091/Hočem-črn...

"Priseljence potrebujemo za pokojnine in za službe. Za inovativnost, za dinamičnost, za spremembe."

Še pomnite take članke nedolgo nazaj...

Danes ..

http://www.jutarnji.hr/nacelnik-male-sl...

"NAČELNIK MALE SLOVENSKE OPĆINE POLUDIO 'Kakve izbjeglice!? To je horda koja djecu i žene guraju prema naprijed. Sve su uništili, zapišali"

- Sve je uništeno. Gdje su stajali, tu su pišali. Gdje su ležali, tu su obavljali nuždu, rekao je načelnik bijesan zbog uništenog stadiona.

- Nitko ne želi dotaknuti ovo smeće. Deke, obuću, hranu. Sve su pobacali. Skuhali smo 1200 obroka. Hrana su dobili, ali su je bacali. Ne znam što jedu.

Bog pomagaj nemcem, prihajajo inovatorji, ki bojo porihtali njihovo avtomobilsko industrijo. Verjetno najprej WW.

Bog pomagaj nemcem, prihajajo inovatorji, ki bojo porihtali njihovo avtomobilsko industrijo. Verjetno najprej WW.

Problem čez 10 do 20 let je še hujši, vse se bo robotiziralo, torej kaj bodo muslimani naredili, delat hočejo samo dela ki so nezahtevna, bodo vsi ostali mirni v getih?

Madžari so jih ustavili z ograjo in malo solzilca. Po mojem se da.

Niso jih ustavil, sam preusmeril so tok migracije. Boš postavu zid čez cel Balkan, tko kot kitajski zid Kitajci? Najbrž bi se pol šli spet furat z gumenjaki. ;)

Besides, ograja ne reši problema teh, ki so že v Turčiji in Grčiji ali na poti, bi pa mogoče omejila pritisk na zeleno mejo. Vprašanje kdaj in če bo to še potrebno. Nažalost postavljanje ograje v Sloveniji predolgo traja, najprej moramo ustanovit komisijo za "gradnjo obmejnih objektov", pol sledijo javni razpisi, afere... Vprašanje tudi, če se finančno splača, že samo vzdrževanje in krpanje lukenj v ograji bo državo drago stalo, kaj šele ograja. ;)

Čez 10 let, ko bo ograja stala, bomo pa mi bežal vn in rezali ograjo s škarjami za žico... :))

Anyway, begunska problematika v EU ostaja... Razen, če boš zabarikadiral vsako luknjo, ki vodi v EU in za njo postavil policaja? ;)

Problem čez 10 do 20 let je še hujši, vse se bo robotiziralo, torej kaj bodo muslimani naredili, delat hočejo samo dela ki so nezahtevna, bodo vsi ostali mirni v getih?

Kje je problem? Sj bodo najprej vse požgali, dela bo kmalu dovolj za vse. >:D

Sicer pa robotizira se že, o AI bomo pa sanjali tudi čez 20 let. ;)

Zgodovina sprememb…

Kje je problem? Sj bodo najprej vse požgali, dela bo kmalu dovolj za vse. Sicer pa robotizira se že, o AI bomo pa sanjali tudi čez 20 let. ;)

AI je po napovedih ene skrite konference že 5-10 let blizu...

Večji problem je pomoje to da bo vse kar j lahko za delat, robotizirano!
Prevozi,delo v tovarnah itd...

SimplyMiha ::

Pozabljaš, da kaj takega "socialna" država onemogoča. Minimalna plača, prispevki pa vse to. Ravno zato tudi rinejo v Evropo: da bi cuzali od mastne pujske, ne da bi se jim bilo treba pretegniti dlje kot čez nekaj tisoč kilometrov.

Na dolgi rok se obnesejo roboti.

Gaius ::

Kakšna komedija in bedarija je pa to haha :D bi si zasluzlo kaksno nagrado (ofkors not)

http://m.24ur.com/novice/svet/na-poti-z...

49106 ::

Najprej bo treba en referendum, da sploh vidmo če čmo begunce sprejemat

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 49106 ()

Vanich ::

zmaugy je izjavil:

Poljska je ena od tranzitnih poti, po kateri so se zgodile vse velike invazije na Rusijo. In proti Nemčiji. Ravnina brez ovir. Do Ukrajine. Ki je naslednja na poti do Rusije. Še ena ravnina brez ovir. Zaradi česar je Putin nikoli ne bo pustil obstati v zahodni interesni sferi.
Poljska nima prihodnosti brez EU. Američani ne morejo garantirati Poljski varnosti, če se ne postavijo ali na stran Rusije ali Nemčije in obe sta dolgoročno ameriški sovražnici.
Za UK pa nič hudega, vseeno pa moramo ohraniti angleščino kot uradni jezik EU. Pa še vedno mislim da je UK za ZDA bolj dragocena znotraj EU.

Smo v letu 2015, kjer se težko zgodi, da bi ena država kar tako pojedla drugo brez da se v to vplete preostali svet. Kot že povedano, Poljska ni sama, ima za sabo višjegrajsko skupino. Če Poljska zapusti EU je še vedno članica NATA, torej grožnja ne obstaja.

Kar se tiče VB, seveda je dragocena za Ameriko. Ameriški uradniki so izrazili nezadovoljstvo nad namero, da bi VB zapustila EU.

Mare2 je izjavil:

Irena Joveva je posnela pogovor z beguncem iz Sirije: "Večina prebežnikov niso begunci! So iz Afganistana in Iraka. Varni! Bogati! Jemljejo naša mesta na vlaku! Našim otrokom in ženskam, ki res potrebujejo azil."

Če bi noter jemali zgolj azilante iz Sirije, to nebi bilo dovolj multe-kultey. Liberalna dogma rabi pester izbor drugačnosti.

Mr.B ::

ne ne ne, levi hočejo uvesti udt.. samo da bodo prej dosegli prihod na oblas ultra desničarjev in to zgolj zato ker ne vejo kdaj se potegne meje med pomočjo in izkoriščanjem istuacije. Ups samo potem se sam negiram... ergo levičarji to še bolj podpihujejo...
Dlje ko boste plačevali influencerjem za čustveno stanje,
slabše bo za ukjince in posledično tudi Evropo.
Vseeno je včasih potrebno pogledati stanje na terena.

::

Pšenični je izjavil:

Tele se da ustavit sam z ograjo ali pa da jih prepeljemo, tko ko hrvati.

Ograjo! pa vsazga ki se ne obnaša lepo takoj poslati nazaj. Če niso pripravljeni počakati da se izpelejo vsi uradni postopki lahko grejo tudi nazaj.

BlaY0 ::

je izjavil:

Ograjo! pa vsazga ki se ne obnaša lepo takoj poslati nazaj. Če niso pripravljeni počakati da se izpelejo vsi uradni postopki lahko grejo tudi nazaj.

Kako boš pa to dosegel? Če ti 2000 ljudi v skupini pritiska na ograjo, kako boš v takem primeru dosegel da gredo v nasprotno smer?
««
116 / 373
»»