Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015

fantasycamp ::
krneki0001 je izjavil:
Zakaj recimo nebi kr cele Tunizije (mislim ljudi) prestavili v Slovenijo in šli mi vsi tja. Vode imajo dost, nekaj je tudi nafte, oljk imajo okol 50 milijonov. Se bo lepo dalo živeti tam.
Postavimo lepo okoli države ograjo, kot jo imajo izraelci in živimo mirno dalje.
Ker ljudje v zaprtem okolju čez čas (po več generacijah) postanejo bolni, degenerirani. Rabi se sveža kri in to ni hec.
O tem je tudi več strokovnih študij, pretežno o raznih manjših zaprtih plemenih (Južna Amerika, Afrika), ki niso imele stike z zunanjim svetom. Pri takih se lahko pojavi tudi incestno razmerje kot nekaj normalnega.
jaz mislim da je problem Slovenije to da je premalo razmerij med pokrajinami, to pove tudi dejstvo da greš 15 km iz lj pa že slišiš drugo narečje! Ljudje se ne družijo med sabo...
Če bi mi uvažali arabce bi bilo isto, tako kot v Nemčiji, geta in malo kontakta, razen tistega nujnega, službe in trgovine!
Če pa bo kontakt bo pa tak da tvoje punce ratajo njihove in se asimilirajo v Islam, oni sojih ne dajo!
Če je to zate multi kulti potem naj bo, samo ne ga meni vsiljevat!

opeter ::
Vse račune s stroški in povzročeno škodo direktno k merkelci in če ne plača, ne vrnemo kreditov. Če so dobili turki 3 miljarde "pomoči" in izsiljujejo še s članstvom v EU moramo tudi mi nekaj potegnit iz tega dreka, ki ga imamo na mejah.
Bravo, končno je nekdo napisal tako kot misli, brez dlake na jeziku! Sploh z istavljenim računom se popolnoma strinjam.
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

krneki0001 ::
krneki0001 je izjavil:
Sej bodo evropejci začeli bežat iz evrope, pa jih sprejemaš.
Kako pa jih boš ocenil, če bodo "pravi" Evropejci? Barva kože? Znanje jezika? Kaj, če tudi oni pridejo brez dokumentov? Tudi glede veroizpovedi (ali ateizma) lahko lažejo ...
Brez dokumentov jih pač ne sprejemaš.
Vse račune s stroški in povzročeno škodo direktno k merkelci in če ne plača, ne vrnemo kreditov. Če so dobili turki 3 miljarde "pomoči" in izsiljujejo še s članstvom v EU moramo tudi mi nekaj potegnit iz tega dreka, ki ga imamo na mejah.
Bravo, končno je nekdo napisal tako kot misli, brez dlake na jeziku! Sploh z istavljenim računom se popolnoma strinjam.
Malce pozno ste tole dognali. Pa sej sem vam že prej pisal, da je treba evropska sredstva za te primere začet črpat. Še malo zatežiš, da jih bodo naši avtobusarji vozili direktno v minhen, če ne bodo dali hitro denarja, pa bo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

Axbcd ::
Njemačka javna televizija ARD priznala stvaranje lažne slike o migrantima
http://narod.hr/eu/njemacka-javna-telev...
Nič ni lažno.
Torej ZN laže? Uradna staitstika pravi 65% je moških.
http://data.unhcr.org/mediterranean/reg...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Axbcd ()

djabi ::
fantasycamp je izjavil:
jaz mislim da je problem Slovenije to da je premalo razmerij med pokrajinami, to pove tudi dejstvo da greš 15 km iz lj pa že slišiš drugo narečje! Ljudje se ne družijo med sabo...
To je v Evropi nasplošno problem. Vsepovsod.
Tudi medgeneracijsko sožitje je larifari, ki delujejo samo v določenem primeru, določenih krogih, morda znotraj posamezne družine.
Manjka tudi tisto, kar smo nekoč imeli: medsebojno spoštovanje, predvsem pa (straho)spoštovanje starejših ljudi. Nekoč je stari ded imel v familijo zadnjo besedo. Danes je le še v vozičku v domovih za ostarele (če je še sploh živ).
fantasycamp je izjavil:
Če bi mi uvažali arabce bi bilo isto, tako kot v Nemčiji, geta in malo kontakta, razen tistega nujnega, službe in trgovine!
To pa je zato, ker Arabci v nasprotju z Evropejci skupaj držijo. Le zaka? Zato, ker vedo, da "skupaj zmoremo". Isti vzorec obnašanja lahko opazuješ pri Romih, ki držijo skupaj kot ena velika družina. Večina današnjih Evropejcev pa tudi v kriznih situacijah ne bo držala skupaj in pomagala sočloveku. Raje bodo posamezniki reševale svojo zadnjice.
fantasycamp je izjavil:
Če pa bo kontakt bo pa tak da tvoje punce ratajo njihove in se asimilirajo v Islam, oni sojih ne dajo!
To samo pomeni, da so Arabci bolj sposobni. Alfa samec, pa to ... ali pa nisi dovolj obdarjen.
fantasycamp je izjavil:
Multikulti pomeni sožitje narodov. Ne prepoveduje pa, da se določene skupine ljudi ne smejo držati skupaj.
krneki0001 je izjavil:
Brez dokumentov jih pač ne sprejemaš.
Kaj pa, če bodo predrli tudi tvoj betonski zid?
Saj sredstva obstajajo. S sabo ne bodo imeli dokumentov, mogoče pa bodo imeli kakšen kramp, kladivo ... bager, C4 ali kaj podobnega?

Kaj pa, če bodo predrli tudi tvoj betonski zid?
Saj sredstva obstajajo. S sabo ne bodo imeli dokumentov, mogoče pa bodo imeli kakšen kramp, kladivo ... bager, C4 ali kaj podobnega?
Uvedeš smrtno kazen za kaj takega in vojski daš dovoljenje da na take strelja. Imaš hitro rešeno. Sej tudi Izraelci ne delajo nič drugače.
fantasycamp je izjavil:
Multikulti pomeni sožitje narodov. Ne prepoveduje pa, da se določene skupine ljudi ne smejo držati skupaj.
Sožitja med islamom in EU demokracijo ni in ga ne bo. Ne more ga biti, ker islam ni samo vera, je politični sistem, ki z demokracijo nima nič skupnega. To pa pozabljate v vašem multikultiju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krneki0001 ()

krneki0001 je izjavil:
Uvedeš smrtno kazen za kaj takega in vojski daš dovoljenje da na take strelja. Imaš hitro rešeno. Sej tudi Izraelci ne delajo nič drugače.
Ampak Evropejci nismo Izraelci ali Arabci in se na človeka iz moralnih in drugih razlogov ne sme streljat itn. Tudi Amnesty International in druge organizacije bi se pojavile na terenu. Kako boš to razložil medijem?
krneki0001 je izjavil:
Sožitja med islamom in EU demokracijo ni in ga ne bo. Ne more ga biti, ker islam ni samo vera, je politični sistem, ki z demokracijo nima nič skupnega. To pa pozabljate v vašem multikultiju.
Ampak to je zaradi tega, ker imamo na obeh straneh taborov radikalne posameznike oz. manjše skupine ljudi, ki rad delajo cirkus. Če jih odstraniš - kot pri nogometnih tekmah huligane oz. hujskače - lahko nadaljuješ z normalno igro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: djabi ()

krneki0001 je izjavil:
Ampak Evropejci nismo Izraelci ali Arabci in se na človeka iz moralnih in drugih razlogov ne sme streljat itn. Tudi Amnesty International in druge organizacije bi se pojavile na terenu. Kako boš to razložil medijem?
Pa sej potem nebi bili več evropejci, če bi živeli v afriki. Se ne rabiš več na take inštitucije zgovarjat.
Kako pa izraelci razložijo svojim, da so jih spet ene 10 postrelili?
krneki0001 je izjavil:
Ampak to je zaradi tega, ker imamo na obeh straneh taborov radikalne posameznike oz. manjše skupine ljudi, ki rad delajo cirkus. Če jih odstraniš - kot pri nogometnih tekmah huligane oz. hujskače - lahko nadaljuješ z normalno igro.
Napaka. Ne moreš odstranit huliganov in hujskačev iz islama. So namreč na najvišjih pozicijah, kamor ne sežeš - Savdska arabija in ostali igralci, press.

Si siguren?

Sims ::

Mufasa ::
es ist nicht genug, zu wollen, man muss auch tun."
- Johann Wolfgang von Goethe

Miha 333 ::

Matako ::
15.02 LJUBLJANA Sekretar na notranjem ministrstvu Boštjan Šefic na vprašanje o vzrokih za požar v Brežicah: "Begunci in migranti so zelo nezadovoljni, ko mirujejo. Mnogi pravijo, da je odnos Slovenije sicer izjemno dober, a želijo nadaljevati pot in če se ne premikajo, pride do nervoze. Bilo je tudi nekaj manjših incidentov med migranti različnih narodnosti. V množicah so različni ljudje z različnimi cilji, nekateri tudi pod vplivom alkohola."
Kakšen odziv na možnost, da se jim, povsem prostovoljno, ponudi zastonj Xanax ali kaj podobnega? To menda ne bo označeno kot rasizem, saj zobljejo psihofarmakologijo tudi lokalci. Čeprav pri dostopu do alkohola.. sumim točno te lokalce!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Matako ()

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miha 333 ()

SimplyMiha ::

CreatOR ::
CreatOR> In ker se krivcem za to nič ne bo zgodilo,
Od kod vam take ideje?
Uh, moja ideja definitivno ni, da krivci za vandalizem ne odgovarjajo. Dejstvo je, da krivca niso izsledili in zato za svoje dejanje ne bo odgovarjal.
Ti šotori, improvizirana ležišča, različni javni uslužbenci, ki so tam zaradi migrantov, hrana, sredstva, medicinska oprema, itd., to vse stane in veliko našega denarja je že izpuhtelo v nič. Jaz ne dovolim, da se moj denar razmetava za nehvaležne vandale, oziroma, pričakujem, da povzročitelj za to plača ustrezno kazen, ali denarno ali pa da opravi določena prostovoljna dela, potem pa s takojšnjim izgonom iz države in prepovedjo ponovnega vstopa za vedno. Če te možnosti kot slovenec nimam, potem tudi sam grem delat prekrške in ne bom plačal nobene globe, saj mi ustava daje pravico do enakosti, ki pa je grobo kršena odkar so se ti barbari pojavili pri nas.

morbo ::

SimplyMiha je izjavil:
Ne vem, kaj je treba komplicirat. Samo pokaže se jim naj smer proti A in pusti prosto pot. Bodo šli peš ali pa kupili karte za bus/vlak.
Ker to mora potekati po pravilih in zakonih. Slovenija menda ne bo kršila zakonov samo zato, da ne bi ovirali "beguncev"?
Pa jih naj popišejo in nato spustijo. Saj so rekli, da po registraciji dobijo dovoljenje za prosto gibanje. Če nimajo dovolj popisovalcev, naj jih prerazporedijo iz javne uprave. Na vsak način jih predolgo zadrževati v centrih je kontraproduktivno za vse udeležene.

Sims ::
Hrvaški notranji minister Ostojić je ocenil, da se je v Sloveniji osnovni problem pokazal, ko smo začeli registrirati begunce, ker je postopek dolgotrajen. Poudaril je, da registracija ni potrebna, glede na to, da je niso opravili že v Grčiji, ki je v schengenskem območju. "Naš sistem je veliko hitrejši in bi ga lahko tudi posnemali," je dodal.
Tip ima point ... Naj se Fucking Evropa že zjasni kaj želi in začne koordinirat članice. Eni spuščajo, dugi popisujeo ... Zmedeno deluje vse skupaj.

CreatOR ::
Njihovo iziljevanje je privedlo do tega, da zakoni za njih ne veljajo. In izsiljujejo zato, ker vejo, da noben noče izpast grd. Njih pa sploh ne briga, kakšni bodo izpadli pred nami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CreatOR ()

jype ::
https://www.facebook.com/matija.kolaric...
Miha 333> Ne vem, kaj je treba komplicirat. Samo pokaže se jim naj smer proti A (itak imajo navigacijo na pametnih telefonih) in pusti prosto pot. Bodo šli peš ali pa kupili karte za bus/vlak. V sprejemnem centru pa naj ostane samo kdor želi.
Takšne skupine avstrijske oblasti pošljejo nazaj v Slovenijo, ker nimajo papirjev.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

lexios ::
"Begunci in migranti so zelo nezadovoljni, ko mirujejo. Mnogi pravijo, da je odnos Slovenije sicer izjemno dober, a želijo nadaljevati pot in če se ne premikajo, pride do nervoze.
Kakšen odziv na možnost, da se jim, povsem prostovoljno, ponudi zastonj Xanax ali kaj podobnega? To menda ne bo označeno kot rasizem, saj zobljejo psihofarmakologijo tudi lokalci. Čeprav pri dostopu do alkohola.. sumim točno te lokalce!
Brez kompliciranja po pravilih in zakonih na stroške EU najamemo par avtobusov, ki jih mal vozijo okoli po Sloveniji, jim razkažemo pokrajino in znamenitosti, dokler se Avstrijci ne odločijo koliko jih vzamejo. ;)
Ampak vem kaj vas skrbi, skrbi vas, da bi potlej želeli ostati tu, ane?

http://www.rtvslo.si/sport/nogomet/prva...
težka bo...nekateri pa zagovarjajo da vojske ne rabimo...

zmaugy ::
Tole je kar kul prispevek:
Miha 333> Ne vem, kaj je treba komplicirat. Samo pokaže se jim naj smer proti A (itak imajo navigacijo na pametnih telefonih) in pusti prosto pot. Bodo šli peš ali pa kupili karte za bus/vlak. V sprejemnem centru pa naj ostane samo kdor želi.
Takšne skupine avstrijske oblasti pošljejo nazaj v Slovenijo, ker nimajo papirjev.
Mi jih pa moramo sprejeti s strani Hrvaške? Dejmo jih zavrnit.
Pa vsakemu, ki nelegalno vstopi v Slovenijo, poleg globe še prepved vstopa za naslednjih 5 let.

SimplyMiha ::
SimplyMiha je izjavil:
Ne vem, kaj je treba komplicirat. Samo pokaže se jim naj smer proti A in pusti prosto pot. Bodo šli peš ali pa kupili karte za bus/vlak.
Ker to mora potekati po pravilih in zakonih. Slovenija menda ne bo kršila zakonov samo zato, da ne bi ovirali "beguncev"?
Pa jih naj popišejo in nato spustijo. Saj so rekli, da po registraciji dobijo dovoljenje za prosto gibanje. Če nimajo dovolj popisovalcev, naj jih prerazporedijo iz javne uprave. Na vsak način jih predolgo zadrževati v centrih je kontraproduktivno za vse udeležene.
Saj točno to je problem: NOČEJO SE POPISAT!

Ni res, bili so registrirani, zavrnili so jih, ker so prišli preko Jesenic in ne Šentilja ali G. Radgone, ki sta 2 točki, določeni s strani Avstrije za sprejem beguncev.

https://twitter.com/LJ_Taksist/status/6...
Miha 333> Ni res, bili so registrirani, zavrnili so jih, ker so prišli preko Jesenic in ne Šentilja ali G. Radgone, ki sta 2 točki, določeni s strani Avstrije za sprejem beguncev.
Potem se opravičujem za napačno informacijo - tako je dopoldan pisalo na eni novičarski strani.
SimplyMiha> Saj točno to je problem: NOČEJO SE POPISAT!
To očitno ne velja za vse, če se jih toliko popiše brez vsakega ugovarjanja.
zmaugy> Po tvoje. Ti bi rajši vojsko na tekmi kot na meji.
Po moje? Zakon vojsko na mejah pod nadzorom policije že predvideva - zdaj jo bo pa tudi na stadionu.
Zgodovina sprememb…

In kaj si se naučil iz tega prispevka? Da ne smemo vse sprejet v državo, predvsem pa moramo narediti selekcijo. Izgredniki na prvo letalo za Afriko/Azijo, mirni in spoštljivi Sirijci vozovnica do Avstrije.

Na podlagi česa se pa odločiš, koga boš sprejel, koga pa ne (razen temu namenjenega zakonitega postopka, ki ni trivialen in lahko traja mesece)?
NLight2> Izgredniki na prvo letalo za Afriko/Azijo,
Zakaj bi pa Albancem plačeval letalo za Afriko ali Azijo? Zakonodaja za kaznovanje in tudi deportacijo tistih, ki počnejo neumnosti, že obstaja in se jo uporablja.
Zgodovina sprememb…

A prispevek ni bil dovolj jasen? Eni razbijajo, drugi so spoštljivi. Mislim, da ni težko določit kdo ne sodi v Evropo. Saj se zavzemaš za evropske vrednote, mar ne? Ena od teh vrednot je tudi NEnasilje. Če nekdo zganja dramo že na samem vstopu v državo sploh ne rabi nadaljevat pot, naj se vrne domov, če se ne zna obnašat.
jype> Zakaj bi pa Albancem plačeval letalo za Afriko ali Azijo?
Veš kaj sem s tem misli. Če pa slučajno ne veš, 'da se jih pošlje nazaj od koder so prišli'.
Zgodovina sprememb…

Pro_moted ::
FirePro V4900 ;Corsair Vengance 16Gb
XFX 650W;Corsair Force GT, Asus Xonar DGX

opeter ::
A imaš kakšen konkreten primer, da se je to zgodilo oz. so to napravili?
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Smilijo se mi ti ljudje predvsem zato, ker jih je očitno nekdo zavajal in jim natvezil pravljice o tem, kaj vse jih tukaj, v Nemčiji, na Švedskem, v EU čaka, in jih pognal na pot v dežju in mrazu, na kateri jih evropske države premetavajo sem in tja. In smilimo se mi sami, ker nasedamo pravljicam o navidezni strpnosti in humanosti.
Postavili smo si pravila o varovanju meje, ki jih gladko kršimo, in pravila o socialnih pravicah, ki jih za nobeno ceno nočemo kršiti, da morda ne bi izpadli nehumani, čeprav smo ob tem pozabili na dolžnosti.
Zgodovina sprememb…

http://www.rtvslo.si/slovenija/pogoreli...
Zavrnjeni prebežniki že v Ljubljani
Avstrijski varnostni organi so ponoči na Jesenicah vstop v državo še enkrat zavrnili 19 prebežnikom, ki so se do meje pripeljali z vlakom. S PU-ja Kranj so sporočili, da so vsi prebežniki že v Ljubljani.
Bolj verjamem Miha 333 kot tistemu, kar sem prebral zjutraj - da so jih zavrnili zaradi papirjev.
NLight2> Ni kaj dodati.
O, pa je:
Ko ju vprašam, ali sta preverila, če imajo ustrezne dokumente, sta me samo čudno pogledala. Svoje vprašanje utemeljim s tem, da bi mene verjetno legitimirala, če bi sumila, da se morda nelegalno gibljem po državi.
Čemu bi begunce na železniški postaji sumili, da se nelegalno gibljejo po državi? Razumem za tiste, ki teptajo koruzo po poljih blizu meje, ampak tukaj, v Ljubljani?
Zgodovina sprememb…

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()

opeter> A imaš kakšen konkreten primer, da se je to zgodilo oz. so to napravili?
http://www.rtvslo.si/slovenija/pogoreli...
Zavrnjeni prebežniki že v Ljubljani
Avstrijski varnostni organi so ponoči na Jesenicah vstop v državo še enkrat zavrnili 19 prebežnikom, ki so se do meje pripeljali z vlakom. S PU-ja Kranj so sporočili, da so vsi prebežniki že v Ljubljani.
Bolj verjamem Miha 333 kot tistemu, kar sem prebral zjutraj - da so jih zavrnili zaradi papirjev.
Na TV Slo so poročali, da so jim SŽ zamenjale vozovnice tako, da bodo šli preko Šentilja ter jih brezplačno odpeljale nazaj v LJ.
Delo pa piše:
Na Jesenicah je begunce pričakalo približno 25 policistov. Kot je povedal Simon Velički, direktor kranjske policijske uprave, ki si je razmere ogledal na terenu, imajo begunci urejene dokumente, s katerimi se lahko brez omejitev premikajo po Sloveniji, v Avstrijo pa ne morejo. Avstrijske oblasti beguncem ne pustijo v Avstrijo, ker da nočejo ustvariti novega begunskega koridorja čez Jesenice, je povedal Simon Velički.
Avstrijska TV pa je poročala, da begunce sprejemajo pri Šentilju in G. Radgoni, saj da imajo tam namestitvene in oskrbovalne kapacitete.
Zgodovina sprememb…

Ja, ta razlaga se mi zdi bistveno bolj smiselna.
Zgodovina sprememb…

lexios ::
Na Jesenicah je begunce pričakalo približno 25 policistov. Kot je povedal Simon Velički, direktor kranjske policijske uprave, ki si je razmere ogledal na terenu, imajo begunci urejene dokumente, s katerimi se lahko brez omejitev premikajo po Sloveniji, v Avstrijo pa ne morejo. Avstrijske oblasti beguncem ne pustijo v Avstrijo, ker da nočejo ustvariti novega begunskega koridorja čez Jesenice, je povedal Simon Velički.
Avstrijska TV pa je poročala, da begunce sprejemajo pri Šentilju in G. Radgoni, saj da imajo tam namestitvene in oskrbovalne kapacitete.
Sj to je smiselno in OK al kaj bi zdj radi? Da najamemo gorsko reševalno in vzpostavimo koridor čez Julijce in Kravanke pri tem pa blokiramo promet čez celotno državo?

Sj to je smiselno in OK al kaj bi zdj radi? Da najamemo gorsko reševalno in vzpostavimo koridor čez Julijce in Kravanke pri tem pa blokiramo promet čez celotno državo?
Samo odgovarjam opetru, ki je vprašal za konkreten primer in jypetu glede razloga zavrnitve.
Zgodovina sprememb…

http://nova24tv.si/aktualno/migranti-ok...
Tega bo vedno več, sekira se nišče ne, liberalci se jočejo če samo malo drugače pogledaš na zadevo.....itd..Policisti na mejah bodo v roku 2-3 dni obnemogli, ker gredo prek zmogljivosti. Eni pa tukaj gor še vedno trolajo in skušajo izpasti napredno miselni, liberalni in nadvse pametni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pro_moted ()

krneki0001 je izjavil:
Pa sej potem nebi bili več evropejci, če bi živeli v afriki. Se ne rabiš več na take inštitucije zgovarjat.
Aha, no, pol se ne rabimo sekirat, če je tako enostavno.
krneki0001 je izjavil:
Kako pa izraelci razložijo svojim, da so jih spet ene 10 postrelili?
Zveze in poznanstva.
Napaka. Ne moreš odstranit huliganov in hujskačev iz islama. So namreč na najvišjih pozicijah, kamor ne sežeš - Savdska arabija in ostali igralci, press.
Jah, če je tako, je občasno treba tudi kačo pri glavi ujeti. Seveda pa to ni enostavno, ker te lahko ugrizne.

Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Primoz ()

Ugrizne te v avto, al pa v Ameriko. Ker je zahodna civilizacija globalna, nas to seveda boli.
Pro_moted> Tale pa zmaga, res človek ne more verjet kaj vse si lahko privoščijo in kaj si sploh upajo privoščit:
O tem smo že razpravljali in sklenili, da ni prepovedano, da je zgolj neokusno.
Zgodovina sprememb…