» »

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Begunska kriza v Sloveniji 2015

Temo vidijo: vsi
««
108 / 373
»»

PrihajaNodi ::

Tebe verjetno res ne, ker si predaleč doma, da bi lahko bil koristen. Pusti se presenetit
.

Si ze poklical oz. sporočil? Si? Bom že zrihtal da pridem. Bla, bla, bla. Se najraje vidim da greva na obmocje kjer so begunci. Das nekaj evrov za benz in greva?

jype ::

lexios> Bodisi pa ji bodo pokazali fakiča. V šotorih namreč vaju z Merklovo ni.

To je res, ampak saj Nemčija pospešeno gradi nastanitvene kapacitete, pa reči imajo v resnici precej pod kontrolo. Pri skoraj milijonu prišlekov morajo naciji še vedno kopipejstat enega od sedmih incidentov, ko hočejo prikazat izredne razmere.

NLight> In? A je to nekaj kar bi Evropo moralo skrbeti?

Mislim, da je.

PrihajaNodi> Si ze poklical oz. sporočil? Si? Bom že zrihtal da pridem. Bla, bla, bla. Se najraje vidim da greva na obmocje kjer so begunci. Das nekaj evrov za benz in greva?

Morda pa greva. Morda celo pridem pote, odvisno od tega, koliko ostalih bom nabral.

GenZNPC ::

jype je izjavil:

NLight> Mislil sem na vojaške lovce, F-16, eurofighter...

Ja, jaz pa na kršenje človekovih pravic in tvojo indiferentnost pri tem. Ni ravno evropsko od tebe.

Kaj pa delajo oni Evropskega? Ti boš njim riti brisal oni pa tebi sral na glavo ?
Ne, hvala.

Tudi ljudje z drugačnim mišljenjem, kot ti imajo pravico do izbire in če postavijo na prvo mesto sebe, svoj narod in svojo kulturo naj bo temu tako.
Begunci zaenkrat po vseh amaterskih posnetkih, so zaenkrat še bolj egoistični, kot vsi mi skupaj.
skibidi

NLight ::

jype je izjavil:

Mislim, da je.

Kako točno dogajanje v Siriji vpliva na življenja Evropejcev? Če odmislimo zadnja dva meseca invazije na Evropo nismo mi tu čutili nobenega poslabšanja standarda ali rast nasilja. Torej? Čemu mešat drek če je vse šimalo v Evropi? If it ain't broke, don't fix it.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

PrihajaNodi ::

Morda pa greva. Morda celo pridem pote, odvisno od tega, koliko ostalih bom nabral.

To bi bilo super.

Aja, razumem - tebi je v resnici popolnoma vseeno, kaj se dogaja zunaj meja tvoje države.

Meni je vseeno kaj se dogaja zunaj EU, tako kot njim je vseeno kaj se dogaja v EU. Spoštovati je treba tudi drugačno mnenje, magari tebi dol visi
in bi jih rad na rokah nosil, bolj kot svoje korenine, katerim se lahko zahvališ, da si tu med nami in ne med njimi tam doli in se streljaš za južno.
skibidi

m0LN4r> Ti boš njim riti brisal oni pa tebi sral na glavo ?

Kot Evropejec bom svojo državljansko dolžnost seveda izpolnil - tako kot jo zdajle izpolnjujejo policisti, reševalci, prostovoljci in vsi ostali, ki pomagajo.

NLight> Kako točno dogajanje v Siriji vpliva na življenja Evropejcev?

Predvsem tako, da se v še eni propadli državi ustvarja še ena skupina ljudi, ki si lahko v glavo vtakne precej popularno prepričanje, da je treba Evropejce pobit, ker da so krivi za njihove težave.

Dokler je taka skupina majhna in nepomembna ni panike, ko postane pomemben regionalen igralec pa... Nas stane več, kot bi nas stali begunci.

m0LN4r> katerim se lahko zahvališ, da si tu med nami in ne med njimi tam doli in se streljaš za južno.

A ti misliš, da so si moji predniki izbrali kraj rojstva? Ali pa da so se preselili sem iz Sirije pred sto leti? Narobe misliš.

m0LN4r> Tudi ljudje z drugačnim mišljenjem, kot ti imajo pravico do izbire in če postavijo na prvo mesto sebe, svoj narod in svojo kulturo naj bo temu tako.

To lahko storijo v državi, ki v ustavi nima zapisane obveze k solidarnosti in strpnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jype ()

AC_DC ::

NLight
Kako točno dogajanje v Siriji vpliva na življenja Evropejcev?

Resurse, čas in denar zapravljamo za invazijo nepismenih, nasilnih in nepirlagojenih muslimanov, namesto da bi jih za kaj domačim ljudem koristnega.
V Eu je 50 milijonov brezposelnih, recimo.

oo7 ::

jype je izjavil:

M-Power> A zate ni zadosti, da povzročajo materialno škodo, grozijo in zažigajo razne stvari? Potem če ne morejo takoj naprej postanejo nasilni mečejo v policiste vse kar jim pride pod roke.

Kako pa zapiranje mej to prepreči?

Aja, razumem - tebi je v resnici popolnoma vseeno, kaj se dogaja zunaj meja tvoje države.

Zapremo meje z ograjo se uzpostavi red in na dan sprejmemo toliko migrantov kolikor jih je pripravljena vzeti Avstrija.

Kot kaže ne razumeš ampak kot kaže je tvoja želja, da Slovenija postane zbirni center za migrante. Jaz ne razumem imaš ti kakšen fetiš na te migrante ali tako sovražiš Slovence?

Delaš pa selekcijo med njimi in evropejci in na prvo mesto postavljaš njih in njihove picajzlaste zahteve, ker? Mi smo manj vredni al kako? Zakaj smo manj?

To lahko storijo v državi, ki v ustavi nima zapisane obveze k solidarnosti in strpnosti.

Solidarnost in strpnost do vseh, ki se jim sprdne to izkoriščat?
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

M-Power> Zapremo meje z ograjo se uzpostavi red in na dan sprejmemo toliko migrantov kolikor jih je pripravljena vzeti Avstrija.

To lahko počnemo brez ograj.

m0LN4r> Delaš pa selekcijo med njimi in evropejci in na prvo mesto postavljaš njih in njihove picajzlaste zahteve, ker? Mi smo manj vredni al kako? Zakaj smo manj?

Nismo vredni manj in nikakor ne postavljam beguncev na prvo mesto - to se zdi samo tistim, ki ne razumejo, da imamo enake pravice.

m0LN4r> Solidarnost in strpnost do vseh, ki se jim sprdne to izkoriščat?

Do vseh.

Nismo vredni manj in nikakor ne postavljam beguncev na prvo mesto - to se zdi samo tistim, ki ne razumejo, da imamo enake pravice.

Ne ga srat no. Drugače povedano ne farbaj si oči z utopičnimi izjavami. Evropske unije ni po celem svetu, še komaj tukaj jo držimo skup.
Nismo evropejci z njimi skupaj krave pasli, oni pa z nami še manj.
Oni ne rešujejo naših problemov, niti svojih med sabo, gremo od tukaj.
skibidi

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

M-Power> Zapremo meje z ograjo se uzpostavi red in na dan sprejmemo toliko migrantov kolikor jih je pripravljena vzeti Avstrija.

To lahko počnemo brez ograj.

Na mejni prehod pride 2000 migrantov ilegalno pa 5000 migrantov.
Daj razloži kako bi ti to naredil brez ograje?

oo7 je izjavil:

Klasika, treba par otrok pokazati.
Pri večini ta star trik še vedno uspe.

jype je izjavil:

Predvsem tako, da se v še eni propadli državi ustvarja še ena skupina ljudi, ki si lahko v glavo vtakne precej popularno prepričanje, da je treba Evropejce pobit, ker da so krivi za njihove težave.

In? Kako točno to ogroža Evropo? V glavo si lahko vsak vtakne kar hoče, vprašanje je če je njegova ideologija izvedljiva. Če bi Evropa bila enotna in vsem migrantom obrnila hrbet, ne bi bilo nobenih nevarnosti, da ta skupina ljudi doseže karkoli na naši celini. Zdaj, ko so k nam spustili več sto tisoč migrantov, ki pričakujejo med in mleko, živeli pa bodo v šotoru.... take bodo te skupine ljudi zelo enostavno pridobile na svojo stran. Potem so tukaj še nezadovoljni Evropejci, ki jim bo prekipelo zaradi vseh teh migrantsih norij, in se bodo še oni pridružili k radikalizmu. Pa imaš kaos na evropskih tleh. Če bi zaprli meje teh težav zdaj ne bi imeli, vsaj ne v takem obsegu. Tako pa imamo zdaj 600 000 potencialnih, razočaranih IS borcev.

M-Power> Na mejni prehod pride 2000 migrantov ilegalno pa 5000 migrantov.
M-Power> Daj razloži kako bi ti to naredil brez ograje?

Kako smo pa zdaj to naredili brez ograje?

NLight> In? Kako točno to ogroža Evropo?

Oh, na primer

7 July 2005 London bombings @ Wikipedia

2004 Madrid train bombings @ Wikipedia

in tako dalje. Bolj ko spodbujamo sekularizacijo bližnjega vzhoda, bolje je za nas - in sprejemanje beguncev je trenutno najboljša možna naložba.

NLight> Če bi Evropa bila enotna in vsem migrantom obrnila hrbet, ne bi bilo nobenih nevarnosti, da ta skupina ljudi doseže karkoli na naši celini.

Pa bili bi podobni Sovjetski zvezi v zgodnjih petdesetih letih.

Zgodovina sprememb…

Nismo
skibidi

m0LN4r> Nismo

Seveda smo - al hočeš rečt, da je kje še kakšna množica ljudi, ki je ni nihče registriral?

jype je izjavil:

Kaj pa dolžnosti? Vsi imamo enake pravice in enake dolžnosti. Če migranti ne upoštevajo svojih dolžnosti na evropskih tleh zakaj bi mi njihove pravice?

jype je izjavil:

m0LN4r> Nismo

Seveda smo - al hočeš rečt, da je kje še kakšna množica ljudi, ki je ni nihče registriral?

Jap, jih je kr nekaj in to še od prej in od zdaj. V Švici jih še danes najdejo po stanovanjih.

Kaj pa dolžnosti? Vsi imamo enake pravice in enake dolžnosti. Če migranti ne upoštevajo svojih dolžnosti na evropskih tleh zakaj bi mi njihove pravice?

Saj, ti jih moraš na rokah nosit oni pa ti serjejo na glavo, ker ti si EU oni pa ne.
skibidi

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

in tako dalje. Bolj ko spodbujamo sekularizacijo bližnjega vzhoda, bolje je za nas - in sprejemanje beguncev je trenutno najboljša možna naložba.

Tako, da jim gradimo džamije, v šolah z jedilnikov umikamo svinjino... to je ta pot k sekularizaciji bližnjega vzhoda?

NLight> Kaj pa dolžnosti? Vsi imamo enake pravice in enake dolžnosti. Če migranti ne upoštevajo svojih dolžnosti na evropskih tleh zakaj bi mi njihove pravice?

Ker človekove pravice niso odvisne od tega, kako si nek naključen posameznik interpretira izpolnjevanje dolžnosti. Temu je v EU namenjeno sodišče.

NLight> Tako, da jim gradimo džamije, v šolah z jedilnikov umikamo svinjino... to je ta pot k sekularizaciji bližnjega vzhoda?

Jaz ti ne morem pomagat, če jim gradiš džamije, šolske jedilnike se pa sestavi tako, da otroci dobijo vse, kar potrebujejo in da hrano tudi pojejo.

m0LN4r> Jap, jih je kr nekaj in to še od prej in od zdaj. V Švici jih še danes najdejo po stanovanjih.

In ti so torej problematični?

NLight je izjavil:

jype je izjavil:

Tako, da jim gradimo džamije, v šolah z jedilnikov umikamo svinjino... to je ta pot k sekularizaciji bližnjega vzhoda?

To je uspešna integracija... "china" towni in posebni zakoni pa še pridejo.
Oz. njihovo spoštovanje EU dolžnosti in pravic, ker kao bi radi postali evropejci. trollololo

In ti so torej problematični?

So. Neveš?
skibidi

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Pa bili bi podobni Sovjetski zvezi v zgodnjih petdesetih letih.

Nič napačnega. Sovjetska zveza oz. danes Rusija je velesila, Evropa pa ameriški hlapec.

m0LN4r> So. Neveš?

Torej v resnici zdaj nimamo problemov, ker bi nas morali skrbet tisti, ki jih ne opazimo, ne tisti, ki jih nastanimo v begunskih centrih oziroma jim omogočamo legalno pot proti Avstriji?

NLight> Nič napačnega. Sovjetska zveza oz. danes Rusija je velesila, Evropa pa ameriški hlapec.

QED.

Torej v resnici zdaj nimamo problemov,

V resnici jih je kr nekaj. Spet farbaš.
skibidi

jype> Ker človekove pravice niso odvisne od tega, kako si nek naključen posameznik interpretira izpolnjevanje dolžnosti. Temu je v EU namenjeno sodišče.

Zakaj so migrantje potem v kampih in ne v arestu? Glede na to koliko zakonov so do zdaj že prekršili, in v koliko državah... bi morali vsi od prvega do zadnjega biti na interpolovi most wanted listi. Jaz pa vidim da policija hodi mimo njih in nobene kazni. Zanimiva je ta evropska zakonodaja.

jype> Jaz ti ne morem pomagat, če jim gradiš džamije, šolske jedilnike se pa sestavi tako, da otroci dobijo vse, kar potrebujejo in da hrano tudi pojejo.

Preberi si kaj si pisal par dni nazaj. Velik zagovornik umika svinjine z jedilnika, a kot argument nisi podal 'da otroci dobijo vse', ampak ker tako muslimanski starši zahtevajo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: NLight ()

jype je izjavil:

M-Power> Na mejni prehod pride 2000 migrantov ilegalno pa 5000 migrantov.
M-Power> Daj razloži kako bi ti to naredil brez ograje?

S tem si samo potrdil tisto kar sem napisal prej - Kot kaže je tvoja želja, da Slovenija postane zbirni center za migrante.

Na ta vprašanje mi še nisi odgovoril.
Imaš ti kakšen fetiš na te migrante ali tako sovražiš Slovence, da bi naredil hotspot v Sloveniji?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

NLight> Zakaj so migrantje potem v kampih ne ne v arestu?

Ker ne obstajajo razlogi za priprtje.

NLight> Glede na to koliko zakonov so do zdaj že prekršili, in v koliko državah...

No, naštej. Bodi specifičen, prosim.

NLight> Preberi si kaj si pisal par dni nazaj. Velik zagovornik umika svinjine z urnika, a kot argument nisi podal 'da otroci dobijo vse', ampak ker tako muslimanski starši zahtevajo.

Seveda. Starši lahko zahtevajo skoraj karkoli. Da ni svinjine, da ni jajc, da ni mesa, da ni glutena... Vse živo!

m0LN4r> V resnici jih je kr nekaj. Spet farbaš.

Farba marsikdo, tudi tisti župan zgoraj, ki govori o svinjariji na štadionu:

http://www.finance.si/8837287/Kdo-je-za...

M-Power> Kot kaže je tvoja želja, da Slovenija postane zbirni center za migrante.

Ne, moja želja je, da se Slovenija drži predpisov. Če to pomeni, da bo morala poskrbeti za nekaj deset tisoč beguncev, bomo Slovenci to seveda storili.

Zgodovina sprememb…

In katerei predpisi so to?

M-Power> In katerei predpisi so to?

http://www.unhcr.org/pages/49da0e466.ht...

Verjetno že stotič polinkano v tej temi.

Zgodovina sprememb…

Begunci so že davno prenehali biti...
Od Turčije dalje.

jype je izjavil:

NLight> Glede na to koliko zakonov so do zdaj že prekršili, in v koliko državah...

No, naštej. Bodi specifičen, prosim.

Ilegalno prečkanje meje, spopadi s policijo... če omenim včerajšnji požig v kampu, kjer so zaradi nezadovoljstva začeli požigati plastenke... če bi to naredil državljan bi pokasiral položnico za povzročanje splošne nevarnosti, ker je migrant bo pa dobil zastonj prevoz do avstrijske meje.

jype je izjavil:

M-Power> In katerei predpisi so to?

http://www.unhcr.org/pages/49da0e466.ht...

Verjetno že stotič polinkano v tej temi.

Ti mi povej katerei predpisi so to. Jaz tudi lahko prilimim kar en link.

AC_DC je izjavil:

Begunci so že davno prenehali biti...
Od Turčije dalje.

V Turčiji so bili begunci od Turčije naprej so samo še migranti.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: oo7 ()

invisuu ::

Na poti iz službe me je ustavil en tip, njegova koža je bila odtenek temnejša od mojega čudovitega odtenka smetane. Če sem se kaj naučil iz slo-techa je to, da to avtomatično pomeni da sem vreden več kot on. Vame je vpil AUTOSTRADA?! Ugh! Pred očmi se mi je zameglilo, začelo se je, prišel me je posilit, mene in mojo žensko, odvzel mi bo državo in svobodo. Kako si drzne, poglej ga seljaka, še angleško ne zna, kaj šele slovensko!

Zaradi mojega izjemnega inteligenčnega kvocienta (tega sem podedoval po barvi kože) sem seveda takoj vedel kaj misli - auto je avto in strada ne more biti drugo kot cesta - na meji so izgubili ves nadzor, ta begunec se prosto sprehaja po mojem mestu, odžira moj denar in mojo kulturo! Medtem ko je potekala ta razsvetlitev v moji izjemni inteligenci, je tip zaznal, da morda ne razumem kaj želi od mene. Še enkrat je nesramno glasno rekel BUDAPEST?! Aha, vidi ga falota, iz Hrvaške je prišel v Slovenijo, nato na Madžarsko in dalje v obljubljeno deželo Njemaćko!

Z vso superiornostjo sem mu zamahnil generalno usmernico, ter nadaljeval s svojim dnevom, zgrožen in ogrožen.

P.S.: Google translate pravi, da je autostrada romunska beseda.
P.P.S.: Google maps pravi, da je najkrajša pot do Romunije preko Madžarske - huh ?!
P.P.P.S.: Huh, wikipedia pravi, da je Romunija članica EU?

človek zver ::

Nekaj je gotovo.....V roku enga leta bo v Sloveniji pred vsako trgovino, spomenikom, podhodu ali parku moč kupiti najbolše spominke, poceni kvalitetne ure, zlate prstane, diamantne verižice, odlične igrače in še in še...res to sem si od nekdaj želel. :))

jtothek ::

Če ni drugega bodo vsaj avtobusni prevozniki in železnice konkreteno zaslužile. Mogoče bi morali begunske vinjete prodajat, da bi si malo zmanjšali stroške tega showa.

Mogoče bi moral en kebab štand poleg enega zbirnega centra odpret.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: jtothek ()

Mare2 ::

Na stotine sporočil na temo o beguncih, pardon migrantih. Aja, tema je o beguncih, mi pa o ostalih ekonomskih, političnih migrantih. Nisem uspel vse prebrati. Sem kaj zamudil?
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

opeter ::

jype je izjavil:

lexios> Če se s tem prepreči norijo in par sto tisoč, milijon nedolžnih življenj... Se ti mogoče zdi, da je ta norija vzdržna in lahko tako uvažamo migrante še naslednjih 5 let?

Ni vzdržna (5 let), ker jih je vseh skupaj na poti manj kot dva milijona (pri 10k na dan je to 150 dni, glede na to da jih je prek pol milijona že tukaj).

Hmmm, kako pa to veš?
Glede na zadnje informacije se premika tudi drugje.

Merklova dobrodošlica je dosegla tudi Zahodno Afriko ...
Krone.at: Merkels Willkommenspolitik erreicht Westafrika

Krone.at

Krone.at

Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

Zgodovina sprememb…

• spremenil: opeter ()

opeter> Merklova dobrodošlica je dosegla tudi Zahodno Afriko:

Dokler o tem piše hajderjev cajteng je tko kot bi poročala janšaTV.

Nič zelo posebnega.

Sploh v luči dejstva, da v Italijo in Španijo že desetletje derejo na polno, samo Slovenci jih ne vidite.

opeter ::

Ja pol je OK, če ti tako praviš.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

SimplyMiha ::

Dokler je v kvazi-liberalnih medijih cenzura, bomo pač brali tudi orbanove cajtenge.

M-Power> Ti mi povej katerei predpisi so to. Jaz tudi lahko prilimim kar en link.

Uh, časi, ko sem pisal smiselne prispevke za slo-tech, so že davno minili. Žal mi je.

M-Power> V Turčiji so bili begunci od Turčije naprej so samo še migranti.

To pa ni res.

SimplyMiha> Dokler je v kvazi-liberalnih medijih cenzura, bomo pač brali tudi orbanove cajtenge.

Tudi jaz jih berem - pa ne verjamem vsake neumnosti, ki jo napišejo not.

jernomeedin> sličica

:thumbsup: edino naslednjič prosim naredi domačo nalogo in prilepi gor bicikl prave znamke.

jype
M-Power> V Turčiji so bili begunci od Turčije naprej so samo še migranti.

To pa ni res.

Kaj pa so ?
http://www.theguardian.com/world/2015/a...

Razen če so Turčija, Grčija, Makedonija, Srbija, Hrvaška, Slovenija, Avstrija, Madžarska, Francija nevarne države.
Your argument is invalid.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

Problem je, da jih SLO ne čaka z medom in mlekom. Integracija s svinjino pa ne uspeva. Mogoče bi trebalo sladoled pa kebap na mejo.

No sej se bodo oni čist lepo integrirali v evropejce pa spoštoval, kar mi spoštujemo. Zaenkrat vse kaže na popoln uspeh :|
skibidi

Zgodovina sprememb…

franseliski
PS: a to je res on?

Je.
http://www.rtvslo.si/val-202/pametni-te...

m0LN4r

Mogoče bi trebalo sladoled pa kebap na mejo.

Janša in La Toya naj na meji odojke pečeta, v ozadju igrajo Avseniki, na mizi cviček, en kup velikih dog se podi okoli žara, na bližnjem travniku se pasejo prasci, garantirano pobegnejo od groze.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AC_DC ()

krneki0001 ::

jype je izjavil:

arnecan1> Njegovi starši in pradedje so se borili, da bo živel, kot živi danes.

Borili so se proti rasizmu, ne zanj.

Borili so se zato, da ne bo fašistov tukaj in da bomo vsi lahko govorili slovensko v svoji državi in ne da bomo sprejemali horde idiotov, ki ne znajo niti za sabo pospravit in serjejo kjer jim pač pade, ker ne znajo wc školjke uporabljat.

franseliski ::

AC_DC je izjavil:

franseliski
PS: a to je res on?

Je.
http://www.rtvslo.si/val-202/pametni-te...

Joj, vsa ta oprema. Kolikim beguncem bi lahko priskrbel topel obrok. Kak hinavec.
««
108 / 373
»»