Forum » Problemi človeštva » Begunska kriza v Sloveniji 2015
Begunska kriza v Sloveniji 2015
Temo vidijo: vsi

franseliski ::
EVo pa smo že tu: http://www.slovenskenovice.si/novice/sl...
Kje je merklova z ladjami in mornarico?
Treba je kazensko ovaditi njihove starše. Saj so vendarle pred zakonom enaki kot slovenski Janezi, a ne:
Krivde za smrt otroka veganska starša ne priznavata
Na zatožno klop novomeškega sodišča sta sedla starša, ki jima je avgusta leta 2011 umrl najmlajši otrok, ki naj bi ga pokopala pljučnica s sepso. Otroka nista vozila na zdravniške kontrole.

arnecan1 ::
Take, ki ljubijo migrante(ekonomske in večina njih je zgolj to)....svetujem, da se odselijo v Sirijo, Irak, itd.....ali pa jih vzamejo k sebi domov.
Dost žalostno, da mora bit to tvoj argument. To je res tisto... ko nimaš nobenega dobrega argumenta (sigurno obstajajo, ampak ti jih pač nimaš) in uletiš s tem ven...
Po tej logiki, če nekoga nočeš v svojem domu je to enakovredno temu, da ga nočeš v isti državi?
To pomeni, da se moraš tudi TI odselit iz države (al v Sirijo al pa nekam za Kavkaz mi je vseeno), ker tudi tebe jaz ne bi sprejel v svoj dom!
Tudi tvoja logika je zelo.... no, politično korektna. Njegovi starši in pradedje so se borili, da bo živel, kot živi danes. Ti hočeš to spremeniti. Torej se lahko odseliš kvečjemu ti, ne on.
Upoštevajte že končno, da ima 80% ljudi neko mnenje, da ne pozivajo k linču, k ubijanju, samo zahtevajo, da se ta norost, ki se trenutno dogaja, umiri. Ker če se ne bo poslušalo tihe večine sedaj, se jo bo pri volitvah. In rezultati marsikomu ne bodo všeč. Marsikdo, ki danes tukaj piše, ima svoje otroke, že danes misli, kaj bo z njimi jutri. In tega ne boste vzeli ljudem s strašenjem o nacijih in rasistih.

GenZNPC ::
Al ni dovolj vrečk za smeti ?
Dajmo jih naučiti ločevati odpadke. :)
Menda so tudi za to dovolj izobraženi.
skibidi

jype ::
arnecan1> Njegovi starši in pradedje so se borili, da bo živel, kot živi danes.
Borili so se proti rasizmu, ne zanj.
Borili so se proti rasizmu, ne zanj.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()

oo7 ::
Humanitarci v Sloveniji jamrajo, da primankuje odej in oblačil. A migranti, ko gredo naprej iz Slovenije vse pomečejo po tleh briga jih če za njimi pride še kdo.

PrihajaNodi ::
Take, ki ljubijo migrante(ekonomske in večina njih je zgolj to)....svetujem, da se odselijo v Sirijo, Irak, itd.....ali pa jih vzamejo k sebi domov.
Dost žalostno, da mora bit to tvoj argument. To je res tisto... ko nimaš nobenega dobrega argumenta (sigurno obstajajo, ampak ti jih pač nimaš) in uletiš s tem ven...
Po tej logiki, če nekoga nočeš v svojem domu je to enakovredno temu, da ga nočeš v isti državi?
To pomeni, da se moraš tudi TI odselit iz države (al v Sirijo al pa nekam za Kavkaz mi je vseeno), ker tudi tebe jaz ne bi sprejel v svoj dom!
Vasa logika sledi propagandi medijev. Da bi šli pa sami na teren in se prepričali ksno svinjarijo pustijo barbari za seboj je pa preveč? Ne, ne to niso bosanski begunci kjer so modre čelade gledale kako jih streljajo. Oni imajo denar tudi za potovanje v ZDA. Nekdo jih je naplahtal da je Nemcija za njih kot Izrael za jude. Angelca je pa dobila € za naslednjih 10 rodov, da sprejema kritike in barbare, ker razumski clovek tega ne bi počel, podkupljiv pa.

arnecan1> samo zahtevajo, da se ta norost, ki se trenutno dogaja, umiri.
Če je treba tudi na račun par tisoč nedolžnih življenj.
M-Power> Humanitarci v Sloveniji jamrajo, da primankuje odej in oblačil. A migranti, ko gredo naprej iz Slovenije vse pomečejo po tleh briga jih če za njimi pride še kdo.
Seveda ne.
PrihajaNodi> Da bi šli pa sami na teren in se prepričali ksno svinjarijo pustijo barbari za seboj je pa preveč?
Saj pospravljamo za njimi, kaj sitnariš?
Za stampedo je itak primarno odgovorna retorika z grožnjami o zapiranju mej, ker dokler Madžarska ni začela srat s tem, se ni nikomur mudilo, zdaj pa vsi norijo proti severu, da ne bi zamudili zadnje priložnosti.
M-Power> Humanitarci v Sloveniji jamrajo, da primankuje odej in oblačil. A migranti, ko gredo naprej iz Slovenije vse pomečejo po tleh briga jih če za njimi pride še kdo.
Seveda ne.
PrihajaNodi> Da bi šli pa sami na teren in se prepričali ksno svinjarijo pustijo barbari za seboj je pa preveč?
Za stampedo je itak primarno odgovorna retorika z grožnjami o zapiranju mej, ker dokler Madžarska ni začela srat s tem, se ni nikomur mudilo, zdaj pa vsi norijo proti severu, da ne bi zamudili zadnje priložnosti.
Zgodovina sprememb…

Treba je urediti, da nebo smeti, potem niti pospravljat z bagerji nebo treba.
Mudi se jim, preden se spravi zraven nemčija popravljati zakonodajo in "welcome" table.
se ni nikomur mudilo, zdaj pa vsi norijo proti severu,
Mudi se jim, preden se spravi zraven nemčija popravljati zakonodajo in "welcome" table.
skibidi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GenZNPC ()

Ko boš na terenu pokliči. In ne leta 2060 ko bo ze ograja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()

m0LN4r> Treba je urediti, da nebo smeti, potem niti pospravljat z bagerji nebo treba.
Saj se dela na tem - vojska že gradi nov sprejemni center in samo upamo lahko, da bodo not postavili tudi pralni stroj, da ne bo treba migrantom stran metat umazanih cunj.
PrihajaNodi> Ko boš na terenu pikliči. In ne leta 2060 ko bo ze ograja.
Zmenjeno.
Saj se dela na tem - vojska že gradi nov sprejemni center in samo upamo lahko, da bodo not postavili tudi pralni stroj, da ne bo treba migrantom stran metat umazanih cunj.
PrihajaNodi> Ko boš na terenu pikliči. In ne leta 2060 ko bo ze ograja.
Zmenjeno.
Zgodovina sprememb…

franseliski ::
Zakaj pa ste Leviji dovolili smrt tega otroka? Zakaj se niste hoteli niti toliko potruditi, da bi mu priskrbeli topla oblačila? Vsi ki ste jih privlekli sem, ste odgovorni za njih. Isto kot za svoje hišne ljubljenčke.
Upam da boste vsaj podali kazensko ovadbo proti njgovim staršem, saj si z njimi delite krivdo za smrt.

arnecan1 ::
Ja, no, dejmo nehat. A lahko dosežeš, da se izbriše https://slo-tech.com/forum/t653736/p494... in podobne norosti nacistične propagande?
Potem lahko pa še vse moje poste pobrišejo, da ne bo debata neuravnovešena.
Poglej, v enem postu si mi odpisal, da bo OK šele, ko bo število kristjanov na Bližnjeem Vzhodu 0%. Vsekakor je to za 18 stopenj bolj rasistično in nacistično, kot sedaj kažeš s prstom ti. Raje se zamisli nad seboj. https://slo-tech.com/forum/t264719/p448...

A zdaj bodo pa še pralne stroje dobil, po hrani in vodi, ki je nočejo xD nice. Dejte jim vodne postelje, mogoče se jim bo manj mudilo.
Pa vikend paket v Termah Čatež in Lendava.
Jype v rent a car majo tut limuzine, bi jih lahko najel... najprej pa že veš.
Jaz sem jim pripravljen skuhati bograč, imamo velik krompirja in svinjine.
Pa vikend paket v Termah Čatež in Lendava.
Jype v rent a car majo tut limuzine, bi jih lahko najel... najprej pa že veš.
Jaz sem jim pripravljen skuhati bograč, imamo velik krompirja in svinjine.
skibidi
Zgodovina sprememb…

franseliski> Zakaj pa ste Leviji dovolili smrt tega otroka?
Katerega otroka?
arnecan1> Poglej, v enem postu si mi odpisal, da bo OK šele, ko bo število kristjanov na Bližnjeem Vzhodu 0%.
Ja, seveda. Takrat, ko religij ne bo več (ali pa se vsaj ne bodo smatrale za karkoli pomembnega), tudi ne bo več razloga za konflikte.
Katerega otroka?
arnecan1> Poglej, v enem postu si mi odpisal, da bo OK šele, ko bo število kristjanov na Bližnjeem Vzhodu 0%.
Ja, seveda. Takrat, ko religij ne bo več (ali pa se vsaj ne bodo smatrale za karkoli pomembnega), tudi ne bo več razloga za konflikte.
Zgodovina sprememb…

m0LN4r> Jaz sem jim pripravljen skuhati bograč, imamo velik krompirja in svinjine.
Svinjine ne jedo iz verskih vzrokov, tako da lahko samo z govedino. Pridem iskat in posodo pripeljem nazaj. Svinjino, če je imaš preveč, lahko zaviješ zame, bomo porabili za ljubljanske brezdomce.
m0LN4r> A zdaj bodo pa še pralne stroje dobil, po hrani in vodi, ki je nočejo xD nice. Dejte jim vodne postelje, mogoče se jim bo manj mudilo.
Aha, ti jih torej obtožuješ, da umazane obleke odmetavajo v smeti, da bi jih imeli možnost oprati pa tudi ne bi bilo prav? Verjetno jim tudi tuša ne smemo zrihtat?
Svinjine ne jedo iz verskih vzrokov, tako da lahko samo z govedino. Pridem iskat in posodo pripeljem nazaj. Svinjino, če je imaš preveč, lahko zaviješ zame, bomo porabili za ljubljanske brezdomce.
m0LN4r> A zdaj bodo pa še pralne stroje dobil, po hrani in vodi, ki je nočejo xD nice. Dejte jim vodne postelje, mogoče se jim bo manj mudilo.
Aha, ti jih torej obtožuješ, da umazane obleke odmetavajo v smeti, da bi jih imeli možnost oprati pa tudi ne bi bilo prav? Verjetno jim tudi tuša ne smemo zrihtat?
Zgodovina sprememb…

lexios ::
arnecan1> samo zahtevajo, da se ta norost, ki se trenutno dogaja, umiri.
Če se s tem prepreči norijo in poboje par sto tisoč, milijon nedolžnih življenj... Se ti mogoče zdi, da je ta norija vzdržna in lahko tako uvažamo migrante še naslednjih 5 let?
Ja seveda. Najbrž so jih zato hribovci opazili šele sedaj, čeprav že ves čas hodijo sem?

Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

lexios> Če se s tem prepreči norijo in par sto tisoč, milijon nedolžnih življenj... Se ti mogoče zdi, da je ta norija vzdržna in lahko tako uvažamo migrante še naslednjih 5 let?
Ni vzdržna (5 let), ker jih je vseh skupaj na poti manj kot dva milijona (pri 10k na dan je to 150 dni, glede na to da jih je prek pol milijona že tukaj).
lexios> Ja seveda. Najbrž so jih zato hribovci opazili šele sedaj, čeprav že ves čas hodijo sem? ;(( Poglej si nemško statistiko in številke še enkrat.
Sem pogledal - v lanskem letu so jih naselili več kot 140.000. Hribovci jih niso opazili.
Ni vzdržna (5 let), ker jih je vseh skupaj na poti manj kot dva milijona (pri 10k na dan je to 150 dni, glede na to da jih je prek pol milijona že tukaj).
lexios> Ja seveda. Najbrž so jih zato hribovci opazili šele sedaj, čeprav že ves čas hodijo sem? ;(( Poglej si nemško statistiko in številke še enkrat.
Sem pogledal - v lanskem letu so jih naselili več kot 140.000. Hribovci jih niso opazili.
Zgodovina sprememb…

Čez zimo, ko se bo malo umirilo treba, do pomladi postaviti ograjo, ker to jih bo vsako leto več.
Naj se naši nesposobni politiki enkrat zgledujejo po Mađarih, ki skrbijo za svoje ljudi ne pa vedno samo rinit EU v rit in s tem delat škodo lastni državi.
Naj se naši nesposobni politiki enkrat zgledujejo po Mađarih, ki skrbijo za svoje ljudi ne pa vedno samo rinit EU v rit in s tem delat škodo lastni državi.

M-Power> Naj se naši nesposobni politiki enkrat zgledujejo po Mađarih,
Čemu bi se morali vedno zgledovati ravno po najslabših?
Zgodovina sprememb…

fantasycamp ::
Čez zimo, ko se bo malo umirilo treba, do pomladi postaviti ograjo, ker to jih bo vsako leto več.
Se strinjam, moramo bit malo bolj pokončni, EU je že popustila, ni treba več se delat da smo z njimi če vzemamo begunce, Eu rabi nas bolj kot mi njih, kaj smo resnično dobili od njih, razen to da smo njihovim firmam dovolili da pokupijo vse kar je na našem terenu smešno..
In potem še dobimo grožnje da če ne bomo muslimane v velikih številkah vzemali bo problem?
res se lahko zgodi da b na naslednjih volitvah nek iz skrajne desne dobil mandat samo zato ker si sredina in moderatna levica ne upa rečt resnice in seveda upoštevat naroda!
In nočem da do tega pride samo če bodo oni edini proti migraciji lahko dajo tehtnico na njihovo stran, kaka sramota bo pol!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fantasycamp ()

Če jih sprejmemo 5000 na dan je to več kot eno leto le za 2 milijona iz Turčije... Na ostale Afričane, Pakistance, Iračane in konec koncev Kitajce, potrebne naše pomoči, si pa pozabu?

Mađari so ukrepali in zaščitili svoje ljudi kaj je tukaj tako slabega?
Merklova jih je povabila v EU če bi držala tisto goflo zaprto bi bilo zdaj drugače. Če se Merklovi tako smilijo zakaj pa ne pošlje avijonov v Grčijo in Turčijo in jih pripelje direktno v Nemčijo kako lahko gleda, da tako trpijo na dežju in blatu. Če je kdo slab je diktator Merkel in EU.

NLight ::
thramos> radikaliziral vse ostale.
No, vidiš - najprej se jih radikalizira, potem pa ni več treba spoštovat njihovih človekovih pravic. Easy!
Migrante smo že radikalizirali oz. so se sami. Torej lahko Evropa mirne vesti pošlje lovce da počistijo grške meje?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()

Pripiši še koliko so jih letos. ;)

Ja, ja ker ko bodo dosegli številko 2 000 000 ne bo nihče več silil v Evropo. Vsi pakistanci, afganistanci, eritrejci in etiopijci ne bodo več romali v Evropo?

M-Power> Mađari so ukrepali in zaščitili svoje ljudi kaj je tukaj tako slabega?
Kako so bili pa njihovi ljudje ogroženi?
NLight> Vsi pakistanci, afganistanci, eritrejci in etiopijci ne bodo več romali v Evropo?
Vsi tudi zdaj ne romajo v Evropo.
lexios> Pripiši še koliko so jih letos. ;)
Trenutno okoli 600.000.
Kako so bili pa njihovi ljudje ogroženi?
NLight> Vsi pakistanci, afganistanci, eritrejci in etiopijci ne bodo več romali v Evropo?
Vsi tudi zdaj ne romajo v Evropo.
lexios> Pripiši še koliko so jih letos. ;)
Trenutno okoli 600.000.

Res je, bolje da se zgledujemo po nemškem avtomobilskem podjetju, ki je postal zvezda v korupciji in nategovanju ne le državljanov ampak celega zahoda. Te si vzamimo za vzgled ja, korupcijo.

NLight> Migrante smo že radikalizirali oz. so se sami. Torej lahko Evropa mirne vesti pošlje lovce da počistijo grške meje?
Vsekakor, tovariš... Ribičič?
NLight> Res je, bolje da se zgledujemo po nemškem avtomobilskem podjetju, ki je postal zvezda v korupciji in nategovanju ne le državljanov ampak celega zahoda. Te si vzamimo za vzgled ja, korupcijo.
A v Nemčiji imajo na oblasti podjetje? Od kdaj?
NLight> Res je, bolje da se zgledujemo po nemškem avtomobilskem podjetju, ki je postal zvezda v korupciji in nategovanju ne le državljanov ampak celega zahoda. Te si vzamimo za vzgled ja, korupcijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()

NLight> Mislil sem na vojaške lovce, F-16, eurofighter...
Ja, jaz pa na kršenje človekovih pravic in tvojo indiferentnost pri tem. Ni ravno evropsko od tebe.
Ja, jaz pa na kršenje človekovih pravic in tvojo indiferentnost pri tem. Ni ravno evropsko od tebe.
Zgodovina sprememb…

NLight> Migrante smo že radikalizirali oz. so se sami. Torej lahko Evropa mirne vesti pošlje lovce da počistijo grške meje?
Podjetja predstavljajo obraz države v svetu in ne obratno.

NLight> Podjetja predstavljajo obraz države v svetu in ne obratno.
OK, potem se pa zgledujmo po Švedski. Volvo, Saab, Tetrapak.

NLight> Mislil sem na vojaške lovce, F-16, eurofighter...
Kako zdaj praviš kršenje človekovih pravic, če si pa malo prej rekel da se radikaliziranim osebam ne spoštuje njihovih pravic. Migrantje so vsi radikalizirani muslimani, solders of allah, okupatorji Evrope. Iz tvoje izjave torej sklepam, da lahko nad radikalizirane pošljemo vojsko.
NLight> Podjetja predstavljajo obraz države v svetu in ne obratno.
Ne vem a si samo glup ali dejansko ne razumeš. Dobrega si nihče ne zapomni, pizdarije in kriminal pa vsak pomni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: NLight ()

Ti samo govoriš tu po forumih z ljudsko kuhinjo ni nič, za papirčke pobirat in čiščenje dixyov pa tudi ne boš poklical!

NLight> Kako zdaj praviš kršenje človekovih pravic, če si pa malo prej rekel da se radikaliziranim osebam ne spoštuje njihovih pravic.
Če misliš, da sem resno mislil, potem se moraš verjetno čuditi, čemu še nisem zalučal molotovke v tvoje stalno prebivališče.
NLight> Ne vem a si samo glup ali dejansko ne razumeš. Dobrega si nihče ne zapomni, pizdarije in kriminal pa vsak pomni.
Ni videt.
PrihajaNodi> Ti samo govoriš tu po forumih z ljudsko kuhinjo ni nič, za papirčke pobirat in čiščenje dixyov pa tudi ne boš poklical!
Tebe verjetno res ne, ker si predaleč doma, da bi lahko bil koristen. Pusti se presenetit.
lexios> Ne vem, no, enostavno ne razumem kako lahko zagovarjaš politiko Merklove, medtem pa te ljudi v Nemčiji tik pred zimo v šotore filajo na kup kot sardele, da še sexat ne morejo. ;)
Merklove ne maram, ker je konzervativni kristjan. Evro drži dol, da Nemčija lahko izvaža in ima čuden odnos do medicinskih vprašanj, ki z religijo nimajo ničesar skupnega, pa se religije vseeno mešajo zraven. Glede beguncev ima pa kar prav - bodisi bomo mi poskrbeli zanje, bodisi bodo islamski skrajneži.
Če misliš, da sem resno mislil, potem se moraš verjetno čuditi, čemu še nisem zalučal molotovke v tvoje stalno prebivališče.
NLight> Ne vem a si samo glup ali dejansko ne razumeš. Dobrega si nihče ne zapomni, pizdarije in kriminal pa vsak pomni.
Ni videt.
PrihajaNodi> Ti samo govoriš tu po forumih z ljudsko kuhinjo ni nič, za papirčke pobirat in čiščenje dixyov pa tudi ne boš poklical!
Tebe verjetno res ne, ker si predaleč doma, da bi lahko bil koristen. Pusti se presenetit.
lexios> Ne vem, no, enostavno ne razumem kako lahko zagovarjaš politiko Merklove, medtem pa te ljudi v Nemčiji tik pred zimo v šotore filajo na kup kot sardele, da še sexat ne morejo. ;)
Merklove ne maram, ker je konzervativni kristjan. Evro drži dol, da Nemčija lahko izvaža in ima čuden odnos do medicinskih vprašanj, ki z religijo nimajo ničesar skupnega, pa se religije vseeno mešajo zraven. Glede beguncev ima pa kar prav - bodisi bomo mi poskrbeli zanje, bodisi bodo islamski skrajneži.
Zgodovina sprememb…

da še sexat ne morejo. ;)
A ne hodijo neke dobrovoljke?
Imam avtomobil, sporoči pa vsaj par dni prej.

PrihajaNodi> A ne hodijo neke dobrovoljke?
To si zamešal z enim francoskim pristaniščem.
PrihajaNodi> Imam avtomobil, sporoči pa vsaj par dni prej.
Ma, že vidim, da ne boš imel časa, ko bo šlo zares. No, bom si vzel čas in naredil, OMG, selfija.
To si zamešal z enim francoskim pristaniščem.
PrihajaNodi> Imam avtomobil, sporoči pa vsaj par dni prej.
Ma, že vidim, da ne boš imel časa, ko bo šlo zares. No, bom si vzel čas in naredil, OMG, selfija.

Merklove ne maram, ker je konzervativni kristjan. Evro drži dol, da Nemčija lahko izvaža. Glede beguncev ima pa kar prav - bodisi bomo mi poskrbeli zanje, bodisi bodo islamski skrajneži.
Bodisi pa ji bodo pokazali fakiča. V šotorih namreč vaju z Merklovo ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lexios ()

Zagor_tenay ::
Če Avstrija omejuje dotok migrantov, je treba nemudoma vzpostavit še en koridor proti Italiji, da se Slovenija razbremeni, ker drugače bomo v roku enega tedna implodirali.

m0LN4r> Jaz sem jim pripravljen skuhati bograč, imamo velik krompirja in svinjine.
Lačen človek ne izbira, tok fejst multikulti pa nisem, da se bom nekomu do te mere prilagajal, ker je izbirčen zaradi fcking vere.
Naj izbira med lakoto ali svinjino potem, če se pa misli visoko nosit pa se naj in grize jabke.
Ničesar jih ne obtožujem, ampak poglej kako se ti zahvaljujejo. Ti bi jih že zdaj razvajal in jim ugodil v vsem, kar se spomnijo? Integrracija FTW.
skibidi
Zgodovina sprememb…

V čem je torej problem? Naj islamski skjrajneži posrkbijo za njih zakaj mora vedno Evropa potegnit takratko. Lahko bi se enkrat brigali zase, ne pa da trošimo milijarde na migrante iz držav tretjega sveta. Sicer pa ti migrantje imajo svoje sosede Turčijo, Libanon, SA, Katar, AE, potem imajo na tisoče kvadradnih kilometrov afriških držav. A oni kljub ozemlju, ki ga posedujejo njihovi verski bratje, rineju v Evropo.

NLight> V čem je torej problem?
Da bodo islamski skrajneži za problem poskrbeli tako, kot bi vsaka druga skupina polna rasizma, ksenofobije in sovraštva do drugačnih.
Da bodo islamski skrajneži za problem poskrbeli tako, kot bi vsaka druga skupina polna rasizma, ksenofobije in sovraštva do drugačnih.

PrihajaNodi je izjavil:
da še sexat ne morejo. ;)
A ne hodijo neke dobrovoljke?
Baje. Ampak pritožujejo se nad intimo, nočejo grupiča. ;)

M-Power> A zate ni zadosti, da povzročajo materialno škodo, grozijo in zažigajo razne stvari? Potem če ne morejo takoj naprej postanejo nasilni mečejo v policiste vse kar jim pride pod roke.
Kako pa zapiranje mej to prepreči?
Aja, razumem - tebi je v resnici popolnoma vseeno, kaj se dogaja zunaj meja tvoje države.
Kako pa zapiranje mej to prepreči?
Aja, razumem - tebi je v resnici popolnoma vseeno, kaj se dogaja zunaj meja tvoje države.

NLight> V čem je torej problem?
In? A je to nekaj kar bi Evropo moralo skrbeti? Dokler se dogaja tisoče kilometrov stran od Evrope mi je vseeno kaj počnejo verski bratje med seboj. Naj to rešijo sami, naj se zmenijo kdo bo dobil kateri kos ozemlja in problem rešen. Iz ene celine bomo to isto sranje prinesli na drugo celino. Ne bomo rešili problem ekstremizma, le na drugo (našo) celino ga bomo prinesli.