Forum » Omrežja in internet » wd mycloud
wd mycloud
Grozd ::
Zadevo sem pred kratkim kupil, predvsem zato da bi delal backupe iz večih računalnikov.
Dejansko pa opažam da backupi niso tisot tapravo, ker v bistvu zadeva vidi samo obstoječe folderje in če opazi kaj novega enostavno dodatno prekopira na disk.... Kar pa je problematično, ker včasih recimo smao preimenuješ folder, pa bo pač en eno kopijo iste zadeve pod drugim imenom uploadalo....
Torej v bistvu bi bila boljša sinhronizacija, kot pa backup, ampak WDjev softver sam po sebi tega ne omogoča, ali pa vsaj ne vem da bi.
Ima še kdo to zadevo in je imel isti problem in je našek kakšno dobro rešitev?
Po drugi strani pa se pri sinhronizaciji bojim, da se ti na disku kaj zbriše, pa bo opazila zadeva da na disku nečesa ni, pa bo tudi na tem eksternem backup disku zadevo zbrisala...
Kako torej najbolj varno narediti backup, brez podvojenih zadev in hkrati brez rizika da kaj enbi bilo backupirano?
Dejansko pa opažam da backupi niso tisot tapravo, ker v bistvu zadeva vidi samo obstoječe folderje in če opazi kaj novega enostavno dodatno prekopira na disk.... Kar pa je problematično, ker včasih recimo smao preimenuješ folder, pa bo pač en eno kopijo iste zadeve pod drugim imenom uploadalo....
Torej v bistvu bi bila boljša sinhronizacija, kot pa backup, ampak WDjev softver sam po sebi tega ne omogoča, ali pa vsaj ne vem da bi.
Ima še kdo to zadevo in je imel isti problem in je našek kakšno dobro rešitev?
Po drugi strani pa se pri sinhronizaciji bojim, da se ti na disku kaj zbriše, pa bo opazila zadeva da na disku nečesa ni, pa bo tudi na tem eksternem backup disku zadevo zbrisala...
Kako torej najbolj varno narediti backup, brez podvojenih zadev in hkrati brez rizika da kaj enbi bilo backupirano?
miteq ::
Sam zadeve backupam tako, da ključne stvari preprosto ročno prekopiram na MyCloud (slike in filme), ostale manj pomembne folderje, ki jih imam raztresene po več notranjih diskih pa backupam z Windows Backup.
Mavrik ::
hm...
nihče ne uporablja tega za backup?
WDjevega orodja res ne, priporočam ti da uporabiš drug backup program ki bo znal delati to kar ti hočeš in ima t.i. Samba funkcionalost.
The truth is rarely pure and never simple.
MacGyver141 ::
Rabiš kaj takega? Tukaj lahko nastavljaš ali bo datoteke samo dodajal ali pa tudi brisal.
http://www.freefilesync.org/
http://www.freefilesync.org/
Grozd ::
ja, sem ene tri malo pregledal, pa mi ej tale freefilesync še najbolj všeč
moti me samo da nima nekega avtomatskega sinhroniziranja oz. je ful nepraktično izvedeno
moti me samo da nima nekega avtomatskega sinhroniziranja oz. je ful nepraktično izvedeno
Bellzmet ::
@grozd: je backup na MyCloudu zaščiten z geslom? Recimo, da mi nekdo ukrade MyCloud - lahko gleda vsebino ali je zadeva šifrirana in je potreben password?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Varnostna kopija podatkov - dodatni disk, ext.disk, NAS, ...???Oddelek: Kaj kupiti | 1009 (864) | Saul Goodman |
» | Dropbox, Onedrive, Google drive,...? (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 14883 (8458) | crniangeo |
» | WD NASOddelek: Omrežja in internet | 3778 (3044) | A_A |
» | Cloud za win/mint/osxOddelek: Omrežja in internet | 1063 (873) | AnotherMe |
» | Žični prenos podatkov (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 10285 (8806) | joker16_7 |