Forum » Pomoč in nasveti » Windows update ne obvešča več o posodobitvah
Windows update ne obvešča več o posodobitvah
He-Man ::
Pozdravljeni,
na Windows 7 mi Windows update že kakšen mesec ne javlja več ko so na voljo nove posodobitve (nastavljeno imam na obvestilo, ne avtomatski download) in moram potem ročno preverjati in posodabljati.
Poleg tega svchost.exe tudi včasih po zagonu za nekaj minut odžira CPU, vse to se dogaja že kakšen mesec. S Process Explorer sem malo gledal in videl da je problem wuauserv, torej je nekako povezano s posodobitvami.
Zanima me če to mogoče povzroča katera od posodobitev za nadgraditev na W10, na tem PC-ju namreč nikoli ne bom nadgradil na 10. Inštalirane imam vse update razen tistih za telemetrijo in reklamo (GWX).
Ima še kdo takšne težave?
na Windows 7 mi Windows update že kakšen mesec ne javlja več ko so na voljo nove posodobitve (nastavljeno imam na obvestilo, ne avtomatski download) in moram potem ročno preverjati in posodabljati.
Poleg tega svchost.exe tudi včasih po zagonu za nekaj minut odžira CPU, vse to se dogaja že kakšen mesec. S Process Explorer sem malo gledal in videl da je problem wuauserv, torej je nekako povezano s posodobitvami.
Zanima me če to mogoče povzroča katera od posodobitev za nadgraditev na W10, na tem PC-ju namreč nikoli ne bom nadgradil na 10. Inštalirane imam vse update razen tistih za telemetrijo in reklamo (GWX).
Ima še kdo takšne težave?
SeMiNeSanja ::
Meni je Windows update nekaj časa nazaj tudi sredi dneva začel nabijati CPU, da je skoraj vse ostalo obstalo. To se je začelo nekje tam, ko je MS oznanil, da ne bo update pošiljal ven samo 1x mesečno ampak 'sproti'. Po nekaj tednih te nadloge, se je to potem spet normaliziralo - morda se je šlo celo za kakšen bug v update proceduri, ki ga je odpravil nek kasnejši update.
Da pa nebi našel nobenih update-ov? Si kaj preveril, seznam nameščenih popravkov in datume? Morda ti je tudi kaj v ozadju nameščal, pa sploh ne veš?
Drugače pa je MS imel nek FixIt programček, ki je ponastavil vse parametre Windows Update-a. Poskusi googlat "FixIt Windows Update". Morda najdeš zadevo.
Da pa nebi našel nobenih update-ov? Si kaj preveril, seznam nameščenih popravkov in datume? Morda ti je tudi kaj v ozadju nameščal, pa sploh ne veš?
Drugače pa je MS imel nek FixIt programček, ki je ponastavil vse parametre Windows Update-a. Poskusi googlat "FixIt Windows Update". Morda najdeš zadevo.
Ne, nič ni nameščal v ozadju ker nimam nastavljeno na navtomatsko. Saj zadeva se ne zgodi ob vsakem zagonu, reciom ob vsakem tretjem. In pa update najde ampak jih moram ročno it iskat v Windows Update. Ni pa več avtomatskega sporočila da so nove posodobitve na voljo. Eh, bom pač 1x mesečno preveril, če se bo pa tisto žretje CPU-ja poslabšalo bom pa naprej iskal rešitev. Hvala.
SeMiNeSanja ::
Pogooglaj za tistim FixIt programom za Windows Update. Namenjen je ravno temu, da ponastavi vse parametre, če stvar neha delovati kot mora.
Tole je FixIt, če še kdo potrebuje:
https://support.microsoft.com/en-us/kb/...
Če se o poslabšalo bom s FixIt ponastavil zadeve. Hvala.
https://support.microsoft.com/en-us/kb/...
Če se o poslabšalo bom s FixIt ponastavil zadeve. Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WannaCry okuževal večinoma Windows 7 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Kriptovalute | 24748 (20145) | SeMiNeSanja |
» | MTP device ne dela na Win8.1Oddelek: Pomoč in nasveti | 1906 (1817) | Apple |
» | Težava z Windows UpdateOddelek: Pomoč in nasveti | 1537 (1108) | Machete |
» | windows xp svchost problemOddelek: Pomoč in nasveti | 2248 (1862) | lovro535 |
» | Težava z .NET 3.5Oddelek: Pomoč in nasveti | 974 (762) | NeMeTko |