Forum » Mobilne tehnologije » "reklamni" sms
"reklamni" sms
AnotherMe ::
Vsake toliko časa dobim kak reklmani sms, kjer ni navedena številka pošiljatelja, ampak smo ime.
Enako kot recimo "Bankart", ko dobim sms ko dvignem gotovino na bankomatu...
Zanima me, kako je to izvedeno?
Na kak način naredijo, da piše samo "ime" pošiljatelja, ne a tudi telefonska?
blackbfm ::
sms je sestavljen iz razlicnih parametrov ja? enostavno se doda nek string posiljatelja k tem parametrom in poslje naprej k operaterju, ta pa potem posreduje naprej na tel.
jedateruk ::
Nekoliko off-topic: se da kje dobiti slovensko mobilno številko za spletno pošiljanje sms-a, v kateri bo koda za uveljavljanje spletnih storitev?
kunigunda ::
Vsake toliko časa dobim kak reklmani sms, kjer ni navedena številka pošiljatelja, ampak smo ime.
V sms paketu imas (tako kot sama vsebina) vec nacinov, na kak nacin je zakodirana posiljateljeva stevilka. S telefona na telefon je 8 bitna numericna, ce pa imas dostop do centrale (oz. sms centra) lahko uporabis tudi alfanumericno, ki je 7 bitno kodiranje. Ze od pagerjev je tak standard :)
Je pa maximalna dolzina 11 znakov.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: kunigunda ()
Ni kej. Ce te bolj detajlno zanima mas pa klele (str.32 kar sprasujes) :
http://www.etsi.org/deliver/etsi_gts/03...
http://www.etsi.org/deliver/etsi_gts/03...
Yacked2 ::
Torej bi lahko doma postavil svojo centralo, kjer bi smse/klice preoblikoval po svoje in jih nato spustil v omrežje... hmm kako pa naj povežem mojo bazno postajo z GSM omrežjem ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smsapi.si - pošiljanje SMS-ov je otročje lahko (strani: 1 2 )Oddelek: Izdelava spletišč | 17142 (5792) | Invictus |
» | Je tole spam, virus morda (strani: 1 2 )Oddelek: Programska oprema | 12395 (7563) | operator88 |
» | Apple: Hrošč pomanjkljivost protokola, raje uporabljajte naš iMessageOddelek: Novice / Varnost | 8317 (6986) | KleBac |
» | Povabi.si - organizacija dogodkovOddelek: Izdelava spletišč | 5842 (4189) | mrezna |
» | Kevin Mitnick v SlovenijiOddelek: Novice / --Nerazporejeno-- | 9823 (4685) | sini666 |