Forum » Zvok in slika » črn zaslon
črn zaslon
XzupanX ::
Zaslon je črn po tem, ko se windows zažene. Sepravi dokler ne pride do tiste točke, ko se moram vpisati v račun je vse normalno. V safe načinu se računalnik prižge normalno. Kaj je narobe?
WiBee ::
Da ne bom odpiral nove teme ...
Tudi sam se ubadam z podobnimi simptomi kot XzupanX. V "safe mode" deluje v redu, ko posodobim gonilnike na najnovejše / starejše / vmesne verzije mi po ponovnem zagonu kaže le črn ekran (pri točki, ko se je potrebno vpisati). Prav tako sem opazil, da med prikazovanjem črnega ekrana ni aktivna HDD LED. Z VGA standard gonilniki deluje OK.
Problem se je pojavil pri inštalaciji win 8.1, simptom ostal pri nadgradnji (clean install) win10 in tudi po formatiranju na win7. Pred formatiranjem počistil gonilnike tudi z Guru3d in še vedno brez uspeha. Diagnostika sistema je šla skozi brez kakršnih napak.
Je možnost, da je grafično kartico načel zob časa, vendar bi diagnostika vrnila kašno napako v tem primeru? Predenj se podam na lov za novo grafično kartico, bi lahko še kaj poizkusil izvesti z vašo pomočjo.
Računalo: Dell Precision M6600 / FHD 1080p LED Premiumcolour/ i7-2760QM / 8GB DDR3 / FirePRO M8900 / Samsung EVO840 / WD 750 GB / Win 7 PRO x64
Tudi sam se ubadam z podobnimi simptomi kot XzupanX. V "safe mode" deluje v redu, ko posodobim gonilnike na najnovejše / starejše / vmesne verzije mi po ponovnem zagonu kaže le črn ekran (pri točki, ko se je potrebno vpisati). Prav tako sem opazil, da med prikazovanjem črnega ekrana ni aktivna HDD LED. Z VGA standard gonilniki deluje OK.
Problem se je pojavil pri inštalaciji win 8.1, simptom ostal pri nadgradnji (clean install) win10 in tudi po formatiranju na win7. Pred formatiranjem počistil gonilnike tudi z Guru3d in še vedno brez uspeha. Diagnostika sistema je šla skozi brez kakršnih napak.
Je možnost, da je grafično kartico načel zob časa, vendar bi diagnostika vrnila kašno napako v tem primeru? Predenj se podam na lov za novo grafično kartico, bi lahko še kaj poizkusil izvesti z vašo pomočjo.
Računalo: Dell Precision M6600 / FHD 1080p LED Premiumcolour/ i7-2760QM / 8GB DDR3 / FirePRO M8900 / Samsung EVO840 / WD 750 GB / Win 7 PRO x64
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WiBee ()
solatko ::
filip007 - Tvoji argumenti za to trditev?
Windows 10 se samo še nadgrajuje, razvoj je bil končan 29. julija 2015.
Deluje na večini računalnikov brez problemov, na nekaterih pa se pojavljajo problemi, za večino pa so že rešitve, samo malo guglat je potrebno.
Windows 10 se samo še nadgrajuje, razvoj je bil končan 29. julija 2015.
Deluje na večini računalnikov brez problemov, na nekaterih pa se pojavljajo problemi, za večino pa so že rešitve, samo malo guglat je potrebno.
Delo krepa človeka
filip007 ::
Verjetno gonilnik za FirePRO M8900 ne ustreza, je bilo na W7 enako?
Trevor Philips Industries
WiBee ::
Sistem je bil testiran in deloval kar nekaj časa na windows 7, 8.1 in 10 brez problemov. Razen pojavitev črnega ekrana pred prijavo, kar sem rešil s prisiljenim izklopom in ponovnim prižigom, kasneje z odpravo programske napake (na servisu).
Sem seznanjen z nekaj napakami ATI gonilnikov (kar sem upošteval pri poizkusu rešitve sistema) za FirePRO M8900 (6900M) grafiko na platformi win10, ampak pred dnevi je vse delovalo brez problema!?!
Inštaliral verzijo 8.xx,13.x,14.x,15.x,15.8 beta, preko avtomatske zaznave [ATI uradna stran in Dell] -> brez uspeha
Na W7 je bilo "tip-top", kar sedaj ni več
Sem seznanjen z nekaj napakami ATI gonilnikov (kar sem upošteval pri poizkusu rešitve sistema) za FirePRO M8900 (6900M) grafiko na platformi win10, ampak pred dnevi je vse delovalo brez problema!?!
Verjetno gonilnik za FirePRO M8900 ne ustreza, je bilo na W7 enako?
Inštaliral verzijo 8.xx,13.x,14.x,15.x,15.8 beta, preko avtomatske zaznave [ATI uradna stran in Dell] -> brez uspeha
Na W7 je bilo "tip-top", kar sedaj ni več
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WiBee ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Unigine Valley - OpenGL Lestvica (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 22784 (14175) | meho7 |
» | sistem za coding in prosti časOddelek: Kaj kupiti | 1290 (933) | Qushaak |
» | Prosim mnenje graficnega oblikovalca (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 16820 (15142) | kunarepatica |
» | Dve grafični kartici NEPOVEZANIOddelek: Pomoč in nasveti | 2592 (2308) | Senitel |