» »

Problem z Rami!!!

Problem z Rami!!!

Bill Gates ::

neki full cudnega se mi je zgodilo.. mel sem 128 rama (100 Mhz), in sem kupu dodatnih 128 (133mhz).. ampak zdej je problem, da racunalnik vsake tolko casa sam od sebe frizne.. kot da bi se rami totalka nafilali.... menjal sem ze veliko OSov. in problem je vedno enak.. evo vam screanshot, ki prikazuje cudne lastnosti teh ramov.. kaj naj naredim... ?
aja.. plato mam Chaintech...

Huey P ::

Dobro je, če maš RAMe enake. Naprimer vse PC 100 ali pa vse PC 133, priporočljivo pa tudi po velikosti in izdelovalcu.
..::DOOM III: The Legacy::..

ampak zadeva bi baje morala delat brez problemov...
kaksne so mozne resitve?.. in kaj sploh pomenijo tisti erorji na sliki zgoraj?

Huey P ::

Vzemi starejše RAMe ven pa potem še enkrat preveri
..::DOOM III: The Legacy::..

Pretorijanec ::

Zdej zakaj mas ti probleme ne vem. Pomoje je glih to, da mas razlicne hitrosti RAM-ou. Poglej u BIOS ce mas nastimano CAS latency 3 k drgac je lahk to tvoj problem. Ker edn noce delat pod CAS 2 ti zablokira ceu sistem. Sam ugibam! Drgac pa tej errorji na dnu strani niso nc panicnega. Gre sam za to, da tvoji RAM-i ne podpirajo te funkcije. Namesto, da bi pisalo npr. Doesn't support pise error. Kr neki pac.

aha.. thnx! bom probal..
še kakšna ideja (ideje)?

BrKo ::

Kateri program si uporabljal za merjenje RAMOV?

CTSPD .. .najdes ga v download sekciji

ChiefThunder ::

Če je prej vse normalno delalo, sta mogoče res rama med seboj nekompatibilna ali pa je kakšen od ramov pokvarjen, stestiraj jih s kakšnim programom, rečmo z memtest-om.

nekaj sem ze s Sandro pretestiral.. test je zaznal da ne podpira nekih stvari.. ampak drugace ni bilo se mi zdi nic narobe... bom jutri screanshot naredu... :\

whatson ::

kaj racunalnik ti frizne na začetku, ali med delom?

OZZY ::

različne vrste rama se lahko md seboj ne razumenjio najbolje.

VASkO ::

ziher je nekompatibilnost kriva, ce pa hoces vedet ali je ram zanic pa probaj samo s tem, ki ga sumis. Po moje je 100% nekompatibilno, idi v trgovino pa to povej pa ti morajo zamenjat za drugega (ce mas racun).

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Duron 1600 in Abit kr7a "kompatibilna"???

Oddelek: Navijanje
251114 (967) Container
»

Problem zaradi navijanja na Abit NF7-S

421746 (1238) WhiteWolf
»

Težava z navijanjem na 8RDA3+ (strani: 1 2 3 )

1457878 (5560) pele-on
»

OC-anje ABIT KT-7A (strani: 1 2 )

704980 (4302) AtaStrumf
»

Stavka Racunalnika

Oddelek: Pomoč in nasveti
291948 (1665) Trdi

Več podobnih tem