» »

Specifikacije ventov

Specifikacije ventov

ghostkop ::

Na keri strani bi najdi specifikacije ventov,kolk prepihajo, glasnost.. čim več znamk, take k jih tut pr ns dobimo.Pr Mlacomu jih majo na miljone sam nevem kerga bi kupu, k morm najt dobro razmerje med ceno/prepihom/glasnostjo.
Ajd!

morphling1 ::

Kaj če bi odprl googla in odtipkal proizvajalca ventov ter šel na njihovo stran pogledat. Ne boš verjel ampak imajo zelo natančne podatke o vseh zadevah, ki te zanimajo.
http://www2.arnes.si/~mlivak/ Nekaj kar naj bi bila moja domača stran, pa nikoli ne bo :)

c3R4R ::

En primerek!!! Poglej v tabelo SPECIFICATION!!!

Drugače pa še malo pobrskaj;(

:|

ghostkop ::

sm ze najdu vse

Jaka83 ::

Kaj se mi bolj splača vzet? (vem da najedam)
TT 80mm ventilatorje ali Zalman 80mm vente? Zalmanovi so cenejši in imajo uporček zraven, TTjevi pa imajo še vijake in nekaj adapterjev zraven.
Zanima me predvsem, kateri so učinkovitejši in tišji. Ker gradim H2O sistem, bo večina vročine od procesorja uhajala skozi radijator na vrhu kište, toploto pa moram odvajati iz napajalnika in grafične kartice, ki je pasivno hlajena (ZM80A-HP).
Rabil bi enega za luknjo v napajalniku (sem zvrtal sam spodnji del napajalnika, tako da od tam vleče luft iz napajalnika in ga piha proti izpušnima ventilatorjema), potem sta dva izpušna venta v zadnjem delu kište (mogoče bo potem samo še eden, ker bo proc oddajal manj temperature v kišto) in enega bi nabil na sprednji del kište kot dovod frišnega lufta.
Skupaj so to trije venti, mogoče štirje. Na radijatorju pa počiva 120mm Papst, ki je eden najtišjih 120mm ventilatorjev, kar sem jih slišal. Gre se mi predvsem za tišino, ker ponoči rad spim, ko kišta laufa.
Hvala za vaš trud in potrpljenje (branje posta).:D

C_maniak ::

TTjevi pa imajo še vijake in nekaj adapterjev zraven.

Ka nimajo vsi venti šraufe zroun??? ;(
Kr mislim zdej tud neki nabavt. Pa bo to prvič, da bom kupval, pa nimam izkušenj.

Jaka83 ::

{C_maniak}: Ne, nimajo vsi venti zraven vijakov. Nazadnje sem kupoval Papst 120mm in zraven ni bilo ničesar, vent pa stane skoraj 5k SIT. Od 80mm ventov pa ima mislim da samo TTjev zraven vijake. Vsaj tako piše na njihovi strani. Mislm, da je zato mal dražji od TTja, ker ima tolk navlake zraven, ali pa samo zato, ker je TT in je šminka.>:D Osebno imam raje oskubljeno pošiljko in nižjo ceno, kot pa polno stvari, ki jih sploh ne bom rabil. V Chiefteku so itaq držala za vente narejena, tako da vijakov sploh ne rabiš, prav bi pa prišli konektorji za molex, ampak imam tudi teh dovolj.

PS: Pozabil sem omeniti, da bom imel vse te vente priklopljene na 7V in me zanima, kateri bi bili na taki voltaži najtišji in najučinkovitejši. Ogrevam se kar za Zalmane, ker so najcenejši in bodo definitivno tihi, moti me samo to, da mislim, da ne bodo zmogljivi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nexus Real Silent ventilatorji se dobijo tudi pri nas

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
193689 (2909) bajker
»

ventilatorji

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
311505 (1178) Jan987
»

Vodno ali zračno za P4? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
835326 (4238) mimax
»

tišanje napajalnika

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
292226 (1546) WinsuckeR
»

Chieftec 340W PSU glasen

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
71329 (1152) Jaka83

Več podobnih tem