» »

Sinhronizacija med dvema Windows računalnikoma

Sinhronizacija med dvema Windows računalnikoma

CyberPunk ::

A kdo pozna kakšno (po možnosti brezplačno) orodje, ki bi skrbelo za (lokalno!) sinhronizacijo izbranih folderjev ali fajlov med dvema Windows računalnikoma? In sicer na približno tak način, da skrbi, da so izbrani folderji sinhronizirani, ko sta obe napravi prižgani in v istem lokalnem omrežju, če pa ene ni, pa pač počaka, da se to zgodi, ko sta spet obe prisotni.

Na prvi pregled sem našel http://allwaysync.com/, pa sem opazil, da imajo za brezplačno verzijo omejitev 40 000 fajlov znotraj 30-dnevnega obdobja.

SeMiNeSanja ::

Načeloma bi lahko uporabil tudi robocopy, ki ga zapakiraš v eno batch datoteko, ki pred poskusom 'kopiranja' s pomočjo pinga preveri, če je drugi računalnik 'živ'. Tisto batch datoteko potem daš v scheduled task in poganjaš 1x/dan ali bolj pogosto.

black ice ::

CyberPunk ::

BTsync sem nekaj sprobaval pred casom, pa nekaj ni stimalo (zdaj sem pozabil, kaj tocno). Vmes sem nasel se SyncToy od Microsofta, ki v principu pocne to, kar sem pricakoval, ampak enako kot pri robocopy in rsync rabis zadevo poganjati oz. dati kot scheduled task. Nekako bi raje videl, da bi delovalo po podobnem principu kot npr. Dropbox in OneDrive - da "zazna" spremembe in sinhronizira v realnem casu (takrat, ko so pac zadevne naprave na voljo).
Bom pogledal se AeroFS.

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Jaz uporabljam tole:

http://www.freefilesync.org/

Ob namestitivi FreeFileSync programa se namesti še RealtimeSync. V pomoči slednjega piše:

"Automated Synchronization
The primary purpose of RealtimeSync is to execute a command line each time it detects changes in one of the monitored directories or when a directory becomes available (e. g. insert of a USB-stick). Usually this command line will trigger a FreeFileSync batch job."

Mogoče bi to lahko bila prava stvar...

LP

Jože

konspirator ::

Create Synchronicity.
--

dunda ::

Wuala je bila super, ampak jo ukinjajo. Jaz sem pretestiral vse živo in se odločil za Cubby. Kakšna stvar je slabša kot pri Wuali, ampak pri vseh ostalih sem imel še več pripomb.
https://www.kacnje.eu


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lightweight Sync program za backup

Oddelek: Programska oprema
202004 (1156) Okapi
»

Backup na zunanji disk

Oddelek: Pomoč in nasveti
161880 (1300) Pero_SLO
»

Sinhronizacija datotek med dvema PC-jema

Oddelek: Pomoč in nasveti
131288 (1023) bobby
»

Sinhronizacija datotek in map

Oddelek: Pomoč in nasveti
111766 (1426) slitkx
»

Program za avtomatsko sinhronizacijo dveh map

Oddelek: Programska oprema
82285 (2142) pegasus

Več podobnih tem