Forum » Pomoč in nasveti » Windows 7 ultimate error 0xc0000225
Windows 7 ultimate error 0xc0000225
garmin12 ::
Pozdravljeni, pri instalaciji windows 7 ultimate iz usb , sem ocitno naredil napako, ki mi napise 0xc0000225. Ko hočem določiti particijo kamor želim, da se namestijo windovsi mi ne ponudi naslednjega koraka. Mi lahko kdo pomaga in pove kaj sem ga uspicil in ali je mozno, da to sam popravim in ce lahko sam popravim, ce mi lahko kdo pove kako.
Hvala za pomoc,
Marko
Hvala za pomoc,
Marko
He-Man ::
Ko se zažene Win7 inštalacija z USB-ja pritisni Shitf + F10. Vtipkaj DISKPART, pritisni Enter (za vsakim ukazom pritisni Enter), potem LIST DISK, najdi svoj disk (če imaš samo enega bo to disk št. 0), potem SELECT DISK 0. Nazanjde vpiši CLEAN ALL in pritisni Enter. Ko bo zadeva končana (lahko tudi več ur, odvisno od velikosti diska) poskusi znova z inštalacijo. Še pred vsem tem pa v BIOS poglej ali imaš nastavljeno za AHCI ali Legacy in se s tem malo poigraj.
PS: Ukaz CLEAN ALL izbriše vse z diska. Če imaš slučajno gor kakšne podatke jih reši nekam preden izvedeš CLEAN ALL.
PS: Ukaz CLEAN ALL izbriše vse z diska. Če imaš slučajno gor kakšne podatke jih reši nekam preden izvedeš CLEAN ALL.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: He-Man ()
garmin12 ::
He-Man pozdravljen,
hvala za pomoc. sem naredil kot si napisal, sedaj mi pa napiše napako 0x803000024, kaj pa sedaj?
ful ti hvala, lp
resil, vseeno hvala, lp
hvala za pomoc. sem naredil kot si napisal, sedaj mi pa napiše napako 0x803000024, kaj pa sedaj?
ful ti hvala, lp
resil, vseeno hvala, lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: garmin12 ()
piko12 ::
Sam imam pa nekakšno drugo težavo, inštaliram si win na cd vse ok dam install pa mi napiše no device drivers were found? Kaj je s tem narobe?
konspirator ::
Pri instalaciji windows 7 iz usb je potrebno, ko se naloži setup, iztakniti usb z win7 za par sekund in ga vtakniti nazaj, da gre skozi particije del.
--
He-Man pozdravljen,
ful ti hvala, lp
resil, vseeno hvala, lp
Ni za kaj, povej še kako si rešil drugo napako, da bomo vsi vedeli.
konspirator je izjavil:
Pri instalaciji windows 7 iz usb je potrebno, ko se naloži setup, iztakniti usb z win7 za par sekund in ga vtakniti nazaj, da gre skozi particije del.
Zakaj? Meni tega ni bilo nikoli potrebno narediti pa sem Windows 7 inštaliral na vsaj 50 različnih PC-jev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: He-Man ()
piko12 ::
Sam imam pa nekakšno drugo težavo, inštaliram si win na cd vse ok dam install pa mi napiše no device drivers were found? Kaj je s tem narobe?
Verjetno misliš, da inštaliraš Windows IZ CD-ja? Kdaj oz. kje točno ti javi napako, ko izbereš particijo za inštalacijo?
Točno tako, če inštaliram windowse iz Cd-ja. Potegnil sem si jih z neta, uporabil program imgburn in naložil na dvd. Če jih sprobam v windowsih je vse ok (inštalirat jih ne pusti ker imam trenutno x32 rad bi pa x64). V biosih nastavim, da je prvo cd in vse ok boota cd in, ko dam install mi napiše no device drivers were found. Če pa uporabim original windowse pa normalno potegne in mi da opcijo da sprejmem licenčno verzijo potem pa upgrade oz po meri (sam original so verzija x32), sam sem si pa dal dol verzijo x64.
http://answers.microsoft.com/en-us/wind...
Takole pokaže kot je na teh slikah.
Odgovora ne bi vedel s prve.
Procesor ti podpira 64-bitne sisteme, ne? To skoraj gotovo, razen če imaš kakega res prazgodovinskega.
S kje si potegnil Windows image, s kakšne verodostojne strani? Lahko, da je z image-om kaj narobe. Si zapekel na DVD z najpočasnejšo hitrostijo? Lahko poskusiš inštalirat z USB-ja (najdi programček Rufus)?
Če nič od tega ne pomaga ti svetujem enako kot v prvem sporočilu te teme - preglej BIOS za AHCI/Legacy itd. in potem poskusi s CLEAN ALL (če imaš HDD, če je SSD raje čim manj tega) in potem znova inštaliraj.
Procesor ti podpira 64-bitne sisteme, ne? To skoraj gotovo, razen če imaš kakega res prazgodovinskega.
S kje si potegnil Windows image, s kakšne verodostojne strani? Lahko, da je z image-om kaj narobe. Si zapekel na DVD z najpočasnejšo hitrostijo? Lahko poskusiš inštalirat z USB-ja (najdi programček Rufus)?
Če nič od tega ne pomaga ti svetujem enako kot v prvem sporočilu te teme - preglej BIOS za AHCI/Legacy itd. in potem poskusi s CLEAN ALL (če imaš HDD, če je SSD raje čim manj tega) in potem znova inštaliraj.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows XP težavaOddelek: Operacijski sistemi | 1541 (1005) | BorutK-73 |
» | Error pri namestitvi Windows7Oddelek: Pomoč in nasveti | 1346 (1106) | konspirator |
» | težava inštaliranja windows 8Oddelek: Operacijski sistemi | 916 (761) | solatko |
» | nalaganje win 7 na nov laptopOddelek: Pomoč in nasveti | 1758 (1504) | Hayabusa |
» | HP ProBook 4710s ( nx631ea ) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 11965 (7231) | stumf |