» »

Stenska kuhinjska pipa

Stenska kuhinjska pipa

flameir ::

Iščem novo stensko pipo za v kuhinjo, bele barve (lahko belo-zlata).

Včasih smo vse kupili od Armala, zdaj pa belih v trgovinah sploh ne najdem več. Niti ne vem katera firma je res kvalitetna. Cena ni problem, dokler pač res presega nek zdrav okus.

Zdajšna izgleda takole in mi je ubistvu všeč, samo voda pri nas (iz kamniških alp) vsebuje veliko kamna, ki jo je po nekaj letih utrudil in sedaj spušča.
http://prntscr.com/86gsd3

Hvala za kakšen nasvet ITjevcev. =)
  • spremenil: flameir ()

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Kje ti točno spušča?

LP

Jože

DeeJay ::

Dobre so od Blanco, Grohe, Franke ... če pa hočeš slovensko firmo podpirat pa Alveus (http://trgovina.alveus.si/kuhinjske-arm...

Blanco ma tud bele:
http://www.blanco-germany.com/en/int/mi...
pri teh lahko barve izbiraš

floyd1 ::

Bele pipe so res kar redke, se spomnim samo nekaj modelov (kupoval sem letos). Za armal ne vem, če še sploh izdelujejo pipe - ne tako dolgo nazaj so bili (MB livarna) kar v težavah. Pipe bi se pa po mojem še dale dobiti. Drugače pa išči Grohe in Hansgrohe, obe sta ok, kvalitetni, tudi cene niso pretirane. Mi smo sicer imeli eno poceni pipo iz Obija (baumaxa?) 10 let v kuhinji brez enega samega problema, letos pa nam je "mixomat" pipa (spet neka "baubau" varianta) razpadla po 2 mesecih, tako da tu nekega pravila ni. Tudi poceni variante pa so lahko včasih presenetljivo vzdržljive.

msjr ::

Odšraufaj. Daj v kis za pol ure. Zamenjaj tesnila (dobiš v merkurju ali baubau štacunah). Success.

flameir ::

Barbarpapa2 je izjavil:

Pozdrav

Kje ti točno spušča?

LP

Jože


Začelo se je cca 2 tedna nazaj, ko se je zelo trdo odpirala in zapirala. Potem sem jo namočil v kislino, ki razžira apnenec. Pipa se je še zmeraj odpirala težko. Potem pa je par dni nazaj čudežno spet se odpirala normalno, vendar voda ni lepo tekla spodaj pri mrežici in ni tekla toliko, zato sem jo odvil, da bi jo očistil in ven je padel velik košček apnenca. Voda tudi ni tekla s polnim pretokom (tekla je približno 60% kolikor lahko). Dva dni kasneje je tekla samo še vroča voda, včeraj pa je začela še puščat, včasih pa se je ni dalo zapret tudi po 2minute. Sem skos gor pa dol dajal kljuko da je končno v nekem položaju nehala tečt. Danes pa se je sploh več ni dalo zapret, zato sm letel po eno ceneno iz bauhausa, tako da lahko mirno sedaj iščem novo (stalno).

Hvala za nasvete, bom sčekiral tele strani. Sem na hitro pogledal, pa so itak vse pipe samo iz korita montirane, jaz rabim pa v steno, kot na sliki... http://prntscr.com/86gsd3

msjr, misliš, da bo kis bolj unčikovit od kisline?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flameir ()

DrG3 ::

Kis je kislina.

Blaga (ne prežre vsega, kar nočeš, npr. kovine), ljudem neškodljiva (v običajnih količinah), poceni in predvsem jo najdeš v skoraj vsakem domu. Predvidevam, da ti ga je zato predlagal. Tako da kislina ali kis, učinek je isti.

flameir ::

DrG3 je izjavil:

Kis je kislina.

Blaga (ne prežre vsega, kar nočeš, npr. kovine), ljudem neškodljiva (v običajnih količinah), poceni in predvsem jo najdeš v skoraj vsakem domu. Predvidevam, da ti ga je zato predlagal. Tako da kislina ali kis, učinek je isti.


:D to mislim da vem, sej zato pa sem tako napisal :D

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Po opisanem sklepam, da ti "zaribava" kartuša. Kartuša je del, ki ima keramične drsne ploščice, ki regulirajo pretok tople in hladne vode v odvisnosti od položaja ročice. Pokliči na Armalov servis, da zveš, koliko stane zadeva in da ti jo pošljejo.

http://www.armal.eu/index.php/pooblasce...

Razstavljanje pipe ni preveč komplicirano. Na ročaju moraš odstraniti tisti majhen čep, kje sta modra in rdeča pika. Spodaj je vijak, ki ga odviješ in snameš ročaj. Potem bi morala zadeva izgledati nekako takole:



Kartuša pa izgleda takole:



Pritrditev kartuše se razlikuje pri različnih tipih pip, za tvojega mislim, da jo drži obroč na zgornjem delu ohišja, ki ga je treba odviti in to zna biti še najtežje pri vsem. Če boš povedal tip pipe, ki ga imaš, ti bodo na servisu razložili, kako točno moraš postopati. Sestavljanje pa gre potem po obratnem vrstnem redu. Pa še nekaj, obvezno zapri glavni ventil za vodo, na dotočni strani kartuše je le-ta pod polnim pritiskom...

P.S. Če se boš odločil za ta postopek, potem reči servisu, naj ti pošljejo zraven še perlator, to je tista mrežica spredaj na iztoku pipe.

P.S. Belo lakirane pipe boš danes kar težko dobil. Kvaliteto lakiranje medenine je kar zahteven posel, obrabna odpornost laka pa je vedno slabša od kroma, sploh, če z malo bolj grobimi zadevami čistiš (glitzi gobice ipd...)

LP

Jože

Roadkill ::

Še vedno imaš Armal... Pojdi v LJ pogledat v trgovino Tapro, imajo kar veliko izbiro.
Pa v Merkurju na Rudniku so imeli kar ok izbiro.
Ü

flameir ::

Po googlu iščem novo pipo in ne najdem nič. Očitno je trenutna pipa stara le 4 leta, pa je že fuč - pričakovano, ker je bila kupljena začasno za 20€. Še vedno bi rad našel belo pipo, pa ne najdem nič pametnega. Morda kdo, ki ve, kje dobit? Za na korito jih je ogromno, stenskih pa nič... :(

Machete ::

Pozabi na belo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako namazati pipo?

Oddelek: Loža
134835 (4162) Stari maček
»

Termostatska tuš armatura/pipa

Oddelek: Loža
114458 (4110) ginekk
»

Kuhinjska armatura - isti tip, različne cene

Oddelek: Loža
277997 (7044) akulp
»

Tesnilo pipe

Oddelek: Loža
104826 (4630) fantasycamp
»

Kaj raje vodo ali coca colo (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
556945 (5763) nikonezna

Več podobnih tem