» »

s čim lahko nadomestim pentium mmx 233

s čim lahko nadomestim pentium mmx 233

kiFni ::

S katerim računalnikom bi lahko nadomestil pentium mmx 233? Sem probal z enim amd pa se sesuva. More pa imeti pci in isa vodila zaradi kotrolejev. Rabimo za stroj v proizvodnji ki laufa na win98. Ni opcije nove namestitve, disk bi samo prestavil v novega.

konspirator ::

Katera matična je notri ?
Kaj je crknilo ?
--

Zgodovina sprememb…

Invictus ::

Če ne gre drugače, moraš pač najti delujočo hardversko kopijo.

Veliko sreče ... Moj sodelavec se je s tem ukvarjal pred 13 leti. Na zalogi je imel vse stara jajca, ki so se metala ven iz pisarn. Stestiral, in enako nastavil.

Nato je lahko samo menjal diske. Če si nisi ustvaril rezerve, se bojim da bo moral lastnik seči v žep ...

Imaš vsak kak ghost image ali kaj podobnega? Backup ? Če nimaš, good luck ...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Sami ::

S katerim koli, samo plata mora imeti PCI ter ISA vodila, problem lahko nastane le pri prestavitvi diska v drug računalnik (driverji), nova inštalacija bi bila priporočena. Lahko pa kje poiščeš rabljeno plato z istim chipsetom oz. kakšno drugo komponento, ki ti je izdihnila.
970A-UD3P,AMD FX 8350,16GB DDR3\1600,RX480 8GB,Tt 750W

videc ::

Če boš disk prestavil v novega potem naj bi imel Intel procesor.

Disk je še delujoč in image lahko naredim oziroma kloniram. Zanima me kaj bi lahko uporabil kot nadomestni razen točno enakega. Bom probal poiskat če bom še kje našel.

konspirator je izjavil:

Kaj je crknilo ?

Vcasih se slika ne pokaže, šele po 10 ali 20 poskusih ugašanja in prižiganja. Grafika je integrirana.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

hojnikb ::

kaj pa če probaš z kako drugo pci grafično ?
#brezpodpisa

shmandi ::

Kar tako ti pač disk ne bo delal v enem drugem računalniku, razen z enako (precej podobno) matično in procesorjem.
A je original računalnik pokvarjen ali imaš kak drug razlog za menjavo?

Mislim, da bi delalo tudi s kakšnim Celeronom 300 ali Pentiumom II, samo osnovna plošča naj ima PCI in ISA vodila. Včasih so bile popularne osnovne plošče z Intel 440BX čipovjem. Predlagam, da pogledaš, kakšno čipovje je na trenutni osnovni plošči (AMD, Cyrix, Intel, ...) in potem iščeš nekaj tej smeri.

Win98 so drugače dokaj neproblematični za prestavit v drug rač. Samo gonilnike za osnovno ploščo si namestil, pa je večinoma delalo bp.

drgač če je krivec plata, se splača pogledat kondenzatorje.
Če jih je samo par za zamenjat, je to najmanjši stroršek
#brezpodpisa

Sam sebe citiram.

Na bolhi je dosti stare robe.
--

Zgodovina sprememb…

konspirator je izjavil:

Sam sebe citiram.

Na bolhi je dosti stare robe.

Plata: p5/6x86 sbc ver: g5

Bom probal z grafično v slotu.

--

Ja sem že gledlal. Pa bo tale taprava http://ebay.com/itm/CPU-BOARD-P5-6X86-S...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kiFni ()

L1nK ::

to je slot a? kakšen celeron 366mhz ali 400- lahko pa daš win 98 v virtual machine
https://www.facebook.com/link.zhizhekian

Zgodovina sprememb…

• spremenil: L1nK ()

> lahko pa daš win 98 v virtual machine

Dej preber temo, predn butaš take ven
#brezpodpisa

aja, spregledal, da rabi še isa in pci

Ugotil sem da je problem samo zjutraj ko mašina stoji dalj časa čez noč. Ko enkrat kresne je ok samo resetirat je treba večkrat zjutraj da sploh kresne računalnik.

napajalnik ?
#brezpodpisa

peč prisloni zraven

Napajalnik dela, vsaj vsi vetilatorji se zavrtijo in ledice prižgejo, slike pa ni. Niti piska iz zvočnika ni. Ko se odloči da bo delal pa zapiska in slika se pokaže.

M-XXXX ::

kiFni je izjavil:

Napajalnik dela, vsaj vsi vetilatorji se zavrtijo in ledice prižgejo, slike pa ni. Niti piska iz zvočnika ni. Ko se odloči da bo delal pa zapiska in slika se pokaže.

Hm, ugibam, da je tole ram. Zelo verjetno.

Aston_11 ::

Tudi cecrkne ena linija od napajalnika, je stanje lahko podobno.

Ram bi piskal.
Tole bodo, verjetno, kondenzatorji ali pa napajalnik, kot omenjeno.

shmandi ::

Zelo smrdi po kakšnih kondenzatorjih v napajalniku ali na matični.

M-XXXX ::

videc je izjavil:

Ram bi piskal.
Tole bodo, verjetno, kondenzatorji ali pa napajalnik, kot omenjeno.

Nope, ram ponavadi ne piska. Piska ponavadi, če ga ni, če ni dobro zataknjen,... Ni pa 100%

krneki0001 ::

Tukaj bi jaz rekel da je napajalnik kriv.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

TilenS ::

Možno je tudi da je kje na vezju hladen spoj, vsaj glede na opis. Dokaj klasična napaka, ko je mrzlo se spoji skrčijo ter prekine stik, ko se spoji segrejejo pa zadeva ponovno deluje do naslednje ohladitve ali pa neke druge mehanske motnje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: TilenS ()

Dadyy ::

Imel podoben problem desetletje nazaj. Napaka je bila na napajalniku, baje hladni spoji.
Comp sem moral po 10x startat da se je prižgal. Napajalnik smo dali večkrat prelotat, vendar se je zadeva po pol leta vedno ponovila, zamenjat ga pa zaradi posebnih majhnih dimenzij nismo mogli.
Skratka zamenjaj napajalnik, to je 5 minut dela, lahko ti tudi dam enga 200w macrona pa probaj.
LP Damjan

PrimozR ::

Sem imel podoben problem (je težko kresnil PC), izkazalo se je, da se je napihnil (in odprl) en sam kondenzator v napajalniku (Tagan 420 W), zelo blizu izhodnih kablov.

OK hvala za nasvete. Bom začel pri napajalniku, če bo drugače z drugim, če ne pa naj novo plato nabavijo. Sem samo en od zaposlenih v podjetju in slučajno se ukvarjam z IT.

Pšenični ::

Jaz mam eno zadevo z amd jem 233mghz. Ma 2x isa , cx pci. Pol mam en komad pentiuma 100mghz, mislm tud ma isa in pci. Ponavad to gre za kake stare CNC jke, al kaj podobnega. Ne povejo sicer, ampak jaz vem, zakaj so tak navdušeni zbiralci......starih računalnikov.

Če je za podjetje, pol naj raje novo nabavijo.

Čez 20 let vse prav pride, so se mi smejali, ko sem deval na stran, te zadeve....

Zgodovina sprememb…

Pr1m3 ::

Tudi jaz imam doma komplet delujoč računalnik celeron 300mhz matična ima pci,agp,isa...

Isotropic ::

kiFni je izjavil:

S katerim računalnikom bi lahko nadomestil pentium mmx 233? Sem probal z enim amd pa se sesuva. More pa imeti pci in isa vodila zaradi kotrolejev. Rabimo za stroj v proizvodnji ki laufa na win98. Ni opcije nove namestitve, disk bi samo prestavil v novega.

kakšna mašina pa je to, kakšen laser ali kaj podobnega?

Tiskarska mašina.

Kaj pa kak atom na plati z isa in pci portom. Imaš namenske zadeve z embedded sistemi ravno za take namene. Pa imaš potem nov hardware, ki bo nekaj časa zdržal.

nativnega isa in pci porta neboš dobu. Boš pa dobu preko 3rd party controlerjov, ki pa vprašanje kak delajo.

Also, good luck z inštalacijo win98 na atom
#brezpodpisa

Jap, tukaj imaš prav.

Jutr bom zamenjal PSU. Da se pol ena stvar izloči, če bo še isto in iščemo naprej.

Heavy ::

kiFni je izjavil:

Jutr bom zamenjal PSU. Da se pol ena stvar izloči, če bo še isto in iščemo naprej.

V spominu imam, da so P1 imeli neke specifične napajalnike. Baje so bili tipa AT? To je bilo pred ATX standardom.

Heavy je izjavil:

kiFni je izjavil:

V spominu imam, da so P1 imeli neke specifične napajalnike. Baje so bili tipa AT? To je bilo pred ATX standardom.

Ja res je.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ms-DOS igre na Windows 98 (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
555937 (4703) Enron x86
»

Msi ms 7168 matična p. ne prepozna ati 5670 grafične

Oddelek: Pomoč in nasveti
192049 (1921) gddr85
»

windows 95

Oddelek: Operacijski sistemi
101870 (1465) Spajky
»

Spravit Win 98 na 486 40 MHz