» »

knjiga - Polje - po sledeh nevidnih sil v vesolju

knjiga - Polje - po sledeh nevidnih sil v vesolju

chrispy ::

Včeraj smo se s kolegi dobili in debata je stekla na te neke višje sile, sreča v življenju itd...
Začeli so mi razlagati o tejle knjigi da naj jo preberem itd... malo skušam spremeniti življenje in podobno. Sam sem mnenja da je to pač en lari-fari, da ima folk ki vrjame v vsako zadevo malo za razmišlati. Knjigo se bom vseeno spravil prebrati, ker me vseeno zanima kaj notri piše. Me pa zanima vaše mnenje, tisti ki ste to knjigo prebrali, oziroma bolj kot ne samo skušam začeti debato.

Yacked2 ::

Prej kot se boš sprijaznil, da življenje jima zmisla lažje ti bo.
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

konspirator ::

Glede na to, da so preizkusi pokazali, da se v vakuumu vseskozi pojavljajo/izginjajo navidezni delci ter da ter da se fotoni "sparijo" v trenutku, ne glede na razdaljo med njimi bi rekel, da je nekaj na tem.Seveda je lahko to samo naše slabe poznavanje teme, kajti lahko da ima vesolje več kot 3 dimenzije in so rezultati preizkusov samo delovanje skozi več dimenzij (+3), zaradi česar se nam zdi, da lahko hitrosti presegajo max hitrost svetlobe.
Recimo zaradi tega: http://i.space.com/images/i/000/028/510... .

http://www.photonics.com/Article.aspx?A...
http://www.nature.com/news/a-vacuum-can...
--

lexios ::

konspiratom, please elaborate. Kaj ima vakuumska fluktuacija s srečo v življenju in višjimi silami?

Sicer knjie nisem prebral, na prvi pogled pa pije vodo ravno toliko kot ideje o vplivu polne lune, šlogarstvu... Če si dovolj dovzeten bo mogoče celo držalo.

Na kratko o knjigi:
"Ves svet vibrira v skrivnostnem kvantnem polju neizmerne energije, ki je ključ za pojasnitev telepatije, telekineze in bioenergije, obeta pa tudi možnost črpanja neskončnega vira energije in vesoljska potovanja na velike razdalje. ... Žive stvari oddajajo šibko sevanje, kar je ključni vidik bioloških procesov. In od tod prihajajo verjetne razlage za mnoge mejne fenomene, od delovanja metod komplementarne medicine in molitve do življenja po smrti. Avtorica nam dokazuje, da smo na pragu znanstvene revolucije, ki je tako drzna in globoka kot Einsteinovo odkritje relativnosti. Velja prisluhniti in doumeti."

no ja sej takega mnenja sem tudi jaz lexios. pač nekako ne vidim neke poante v tem. sem tudi malo prečekiral tole gospo ki je tole napisala in vidim, da u bistvu prodaja ljudem prazen zrak oziroma neke vitamine, ki naj bi pomagali pri vseh možnih rečeh.

@yacked2
življenje je daleč od tega da nima smisla. Ko najdeš nek cilj, potem gradiš proti temu cilju ane... to je zdej za vsakega drugače... nekateri pa se nikoli ne najdejo. oziroma so se najdli v tem da se nebodo nikoli najdli, kar je pa zdaj tudi po svoji strani dobra zadeva.

lexios ::

Prodaja mix postulatov znanosti, magije in religije. Nič novega, na srečo vsaj fizika na ta način izpade manj suhoparno. Nekateri so pač nagnjeni k mistificiranju vsega, kar jim ni dobro poznano in bi brez težav mistificirali tudi smrdenje prdca, ki ga ni bilo mogoče slišati. Drugi pa imajo v tem smislu dobro razvito podjetniško žilico...

ma kurac. ker so kolegi tole zadevo čist preveč resno vzel... prou vidim ob naslednjem druženju poskuse "spreobrnjenja" :))

Jarno ::

Eh, Castaneda je že izven mode. Prou tko kot hare krišna.
Vsaka generacija rabi nek ventil pred kruto realnostjo, sam sem opazil, da zadeva slogovno nazaduje.
V smislu, tudi če zadevo resno vzameš, to ne pomeni neke radikalne priložnosti za nov način življejna na mednarodni ravni.

chrispy je izjavil:

no ja sej takega mnenja sem tudi jaz lexios. pač nekako ne vidim neke poante v tem. sem tudi malo prečekiral tole gospo ki je tole napisala in vidim, da u bistvu prodaja ljudem prazen zrak oziroma neke vitamine, ki naj bi pomagali pri vseh možnih rečeh.

@yacked2
življenje je daleč od tega da nima smisla. Ko najdeš nek cilj, potem gradiš proti temu cilju ane... to je zdej za vsakega drugače... nekateri pa se nikoli ne najdejo. oziroma so se najdli v tem da se nebodo nikoli najdli, kar je pa zdaj tudi po svoji strani dobra zadeva.

Vsak ima svoj cilj, se strinjam. Vsak ima želje kaj želi/kaj hoče v življenju doseči in se za to tudi trudi.

Če pa pogledamo s nekega "višjega"? vidika pa človek nima nobenega višjega pomena, prav tako kot sosedova mačka.

@yacked2 kakšen je to nek "višji" vidik?
Jaz tega višjega vidika nekako ne vidim.

chrispy je izjavil:

@yacked2 kakšen je to nek "višji" vidik?
Jaz tega višjega vidika nekako ne vidim.

Jaz tudi ne, ...ga pa očitno nekaj religij od križarskih vojen naprej, inkvizicije...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI ali IŠRM

Oddelek: Šola
103007 (2435) Yacked2
»

Sova (morda) ni le razmišljala o nakupu Hacking Teamovega trojanca (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
6551402 (20149) matijadmin
»

Udeležba na fizikalni olimpijadi (ipho)

467818 (6673) primorcan
»

Štipendija v srednji šoli

153633 (3104) zakipaki
»

Varnost domačega brezžičnega omrežja