» »

WETA efekt oz. novodoben CGI vs. 90-ta

WETA efekt oz. novodoben CGI vs. 90-ta

m0LN4r ::

Ali se pridružujete temi efektu, da so se vam bivši efekti zdeli bolj naravni, blizu in realistični?
Da bi vedeli o čem govorim si poglejte posnetek, kjer so primeri.

Sam sem pred kratkim pogledal Star Wars, najprej nove nato stare en za drugim in moram rečt, da je nekaj na tem. Nov CGI je sicer lep, ampak ni naraven.
Pustimo zdaj kvaliteto efektov ne mislim tega. Mislim predvsem na scene, kjer so nekoč naredili ogromne kulise, okolico, maske, dandanes pa je vse CGI pobarvano, polepšano, preveč popolno.
Recimo ravno pri star wars je videti lepo te razlike.
Ta novi so, kot neka videoigrica, ki nas hoče prepričati, da je bolj realna od realne okolice. Stari pa so bolj naravni že samo zaradi naravne svetlobe, ki se ne more kosati z umetno svetlobo scene snemane v kakem green screen studiu.



Tudi 3D renderji se soočajo s to problematiko. Eni zrendrirajo čisto vse iz umetnih materialov, modelov. Drugi pa kombinirajo realno okolico, objekte z enim grafičnim elementom.

Kaj je vaše mnenje nato? Predvidevam, da bodo mlajše generacije preferirale sicer FULL CGI, ker so odraščali na sodobnih videoigricah in filmih, ter se ne spomnijo 80ih 90ih let.
Ravnotako verjetno bolj preferirajo 90% CGI obleko supermana, kot pa pravi tekstilnat naraven kostum.

Kaj je vaše mnenje glede tega?

PS:
Tudi recimo P.Cars igra se hvali z fotorealistično grafiko, ampak je daleč od naravnega. Vse je prelepo, preveč popolno, glossy, shiny.


https://www.youtube.com/user/m0LN4r

pegasus ::

Kolega dela CG v trenutno popularnih tv serijah in pravi, da s trenutno tehnologijo vse kar je manj kot 20m od kamere, mora biti fizično na sceni, kar je več kot 20m, pa je lahko CG. Gledalci hitro opazijo, če kdo krši to pravilo.

Senitel ::

Temu se sicer reče uncanny valley in se ne tiče samo filmov in renderinga ampak je precej bolj splošno opažanje.
Malo več na temo iger in na splošno.
Tudi pravilo, da mora biti nekaj 20m stran, da je lahko CGI... Primerjaj originalen Jurassic Park in Jurassic World... V originalnem Jurassic Parku so se hudo dobro zavedali omejitev CGI in se zato uporablja kot last resort opcija in je še po 20 letih zadeva čisto legit. Jurassic World je pa... Crysis na steroidih?

m0LN4r ::

Topic je bolj v smislu, kaj vam je všeč. Jaz pogrešam naravni občutek, svetlobo, okolico. Ne mislim na nadrkanost, ampak zgolj občutek.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

ziga1990 ::

Men je pa CGI vseč če je dober plus nekaterih stvari ali/in stvorov ne moreš spraviti v film z praktičnimi efekti in rabiš CGI je pa dober CGI tudi zelo drag.

Meni je posebno vseč film Underworld in njegova nadeljevanja, ker uporabljajo praktične efekte in uporabijo CGI za pomoč kjer ne morejo z praktičnimi efekti.
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

noraguta ::

Kva pa vem, pomoje gre bolj za varčnost. Tolk dajo za cgi potem ga bi pa pol požrla tema. Sej sem pa tja se najde kaka noir cgi zadeva.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

dj_uro ::

kaj pa popravek obraza Paula Walkerja v FF7? oz. njegovega brata?
noben ne zna povedat, kdaj točno so zamenjali Paula z bratom... tako dobro je narejeno.. pa je tudi CGI, če se ne motim?
vw-klub.si


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Jurassic Park 4 (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
9222692 (552) oo7
»

Filmski spektakli, ki so definirali desetletje

Oddelek: Sedem umetnosti
434029 (2443) jacal
»

Jurassic World 2 (2018) (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
18226777 (16478) D3m
»

Terminator: Genesis (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
14830656 (18285) vostok_1

Več podobnih tem