Forum » Šola » Kako obnoviti znanje gimnazijske matematike?
Kako obnoviti znanje gimnazijske matematike?
Edifax ::
Pozdravljeni!
Več let sem preživel na družboslovnem faksu in za točilnim pultom. Rezultat tega je, da sem že pozabil večino gimnazijske matematike. Zaradi vpisa na drugi faks (FRI - 2 stopnja), kjer je matematika pomembna, jo moram ponovno osvojiti. Zanima me kakšen bi bil najbolj optimalen način pri predpostavki, da sem večino stvari pozabil/se jih trenutno ne spomnim?
Sam sem razmišljal v stilu učbenikov/priprav na maturo. A se tukaj pojavi težava. V večini učbenikov je snov sicer solidno razložena, vendar so postopki nastavljeni za lažje naloge. Velikokrat vstaviš števila le v prej določeno formulo izpeljavo in tako rešiš nalogo. Jaz pa se jasno spominjam težkih gimnazijskih nalog, kjer si moral poznati precej trikov, da si prišel do optimalne in ustrezne rešitve. Žal svojih zapiskov/zvezkov več nimam.
Katere so torej še moje opcije: coursera in podobne strani?, youtube?, PDFji tujih učbenikov?, inštrukcije?
Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem za odgovore in vaš čas.
Lep pozdrav,
E.
Več let sem preživel na družboslovnem faksu in za točilnim pultom. Rezultat tega je, da sem že pozabil večino gimnazijske matematike. Zaradi vpisa na drugi faks (FRI - 2 stopnja), kjer je matematika pomembna, jo moram ponovno osvojiti. Zanima me kakšen bi bil najbolj optimalen način pri predpostavki, da sem večino stvari pozabil/se jih trenutno ne spomnim?
Sam sem razmišljal v stilu učbenikov/priprav na maturo. A se tukaj pojavi težava. V večini učbenikov je snov sicer solidno razložena, vendar so postopki nastavljeni za lažje naloge. Velikokrat vstaviš števila le v prej določeno formulo izpeljavo in tako rešiš nalogo. Jaz pa se jasno spominjam težkih gimnazijskih nalog, kjer si moral poznati precej trikov, da si prišel do optimalne in ustrezne rešitve. Žal svojih zapiskov/zvezkov več nimam.
Katere so torej še moje opcije: coursera in podobne strani?, youtube?, PDFji tujih učbenikov?, inštrukcije?
Že v naprej se vam iskreno zahvaljujem za odgovore in vaš čas.
Lep pozdrav,
E.
Isotropic ::
učbeniki iz srednje šole
pa če se boš sept. vpisal, se zmigaj, si že malo pozen.
verjetno boš bolj rabil algebro in matrike sicer.
pa če se boš sept. vpisal, se zmigaj, si že malo pozen.
verjetno boš bolj rabil algebro in matrike sicer.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Isotropic ()
Yacked2 ::
Kaj pa ce bi nastudiral kar matematiko dodiplomskega frija ?
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!
St753 ::
To je namenjeno tistim, ki bodo 1. letnik na FE. Mogoče se lahko zmeniš, da vseeno prideš. Če se prav spomnim, ni nihče preverjal kdo si, tako da bi lahko prišel tudi brez prijave (vsaj na predavanja).
Sicer pa tudi jaz predlagam khanacademy. Poglej si, katera snov se obravnava na 1. stopnji in potem tam poišči "predavnja" na to temo. Še bolje pa je, če se pozanimaš, kaj je potrebno znati na 2. stopnji (kar je odvisno tudi od tega, katere predmete boš imel).
Sicer pa tudi jaz predlagam khanacademy. Poglej si, katera snov se obravnava na 1. stopnji in potem tam poišči "predavnja" na to temo. Še bolje pa je, če se pozanimaš, kaj je potrebno znati na 2. stopnji (kar je odvisno tudi od tega, katere predmete boš imel).
KraitPay ::
Huh tole bo kar težavno po mojem mnenju. Mat. bo boš moral obnoviti sicer ti trda prede. na FRI ne greš čisto iz 0, se predpostavlja da imaš nekaj srednješolskega znanja.
MAT, FIZ sta prava filtrirna člena v prvih letnikih, tako da se dobro pripravi in kot je že nekdo omenil, pohiti ker te ziza čas.
MAT, FIZ sta prava filtrirna člena v prvih letnikih, tako da se dobro pripravi in kot je že nekdo omenil, pohiti ker te ziza čas.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izbira faksa uni ali vsš FE (strani: 1 2 )Oddelek: Šola | 17778 (12720) | mr_chai |
» | Bivši in sedanji vegovci, kako je na vegovi?Oddelek: Šola | 7390 (5985) | Meizu |
» | Maturutetni tečajOddelek: Šola | 3545 (3176) | trancer01 |
» | Fakulteta za strojništvo ali elektrotehniko??? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Šola | 52515 (31026) | Unknown_001 |
» | Srednja šola za računalništvo in elektronikoOddelek: Šola | 7270 (6681) | amacar |