Forum » Kaj kupiti » konfiguracija za video
konfiguracija za video
voofoo ::
Pozdrav, imam par vprašanj...imam računalnik z i7/8gb/gtx 460 in ga uporabljam praktično samo za video. Do zdaj sem montiral v premiere, ki ima ram preiview, če se ne motim in je solidno delalo. največ sem pa delal v davinci resolve(color corection), ki pa za realtime playback ne uporablja ram-a, ampak GPU oz. se lahko dela cache preview, ki dela iz diska, če se ne motim.
Ker je ven prišel davinci resolve 12, ki je pa zelo soliden NLE, mi nebi bilo več potrebno delati roundtripov iz premiere itd. Do zdaj sem zmontiral en clip komplet v resolve in vse super dela, razen ko začnem dajati zraven kake vst pluigne, takrat pač nimam več realtime playbacka. Ker še vedno nimam ssd-ja in imam v compu samo en disk(1 TB samsung)imam namen prvo nabavit to in še 8gb rama. Za boljšo grafiko trenutno ni financ.
Torej plan za danes je nabavit 128gb ssd in 8 gb ram.
Potem si pa naredit konfiguracijo diskov, kar mi pa ni čisto jasno...kateri disk naj imam za scratch/cache disk. Naredim eno mini particijo na ssd-ju, al dam vse pol razn programov na 1tb disk? projekte imam vse na zunanjem disku.
Upam, da sem dokaj razumljivo razložu situacijo :D
LP
Ker je ven prišel davinci resolve 12, ki je pa zelo soliden NLE, mi nebi bilo več potrebno delati roundtripov iz premiere itd. Do zdaj sem zmontiral en clip komplet v resolve in vse super dela, razen ko začnem dajati zraven kake vst pluigne, takrat pač nimam več realtime playbacka. Ker še vedno nimam ssd-ja in imam v compu samo en disk(1 TB samsung)imam namen prvo nabavit to in še 8gb rama. Za boljšo grafiko trenutno ni financ.
Torej plan za danes je nabavit 128gb ssd in 8 gb ram.
Potem si pa naredit konfiguracijo diskov, kar mi pa ni čisto jasno...kateri disk naj imam za scratch/cache disk. Naredim eno mini particijo na ssd-ju, al dam vse pol razn programov na 1tb disk? projekte imam vse na zunanjem disku.
Upam, da sem dokaj razumljivo razložu situacijo :D
LP
- premaknil iz Strojna oprema: bluefish ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Windows movie makerOddelek: Zvok in slika | 1101 (651) | Jani72 |
» | Katere programe uporabljate za urejanje videoposnetkov (združevanje, odstranitev doloOddelek: Programska oprema | 886 (701) | Mavrik |
» | 4k video editingOddelek: Kaj kupiti | 1354 (390) | Invictus |
» | brezplačen video urejevalnikOddelek: Programska oprema | 6150 (5341) | opeter |
» | Kakšen računalnik za obdelavo videa?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2045 (1875) | floyd1 |