» »

Kakšen računalnik za obdelavo videa?

Kakšen računalnik za obdelavo videa?

boriss ::

Pozdravljeni,
prosim vas da mi svetujete kakšen računalnik oziroma katere komponente si naj kupim.
Računalnik bi uporabljal predvsem za obdelavo videa.

Lep pozdrav.

SloBiscuit ::

Živjo

Ponavadi se ljudje odločijo za Apple izdelke za take stvari jest jim rečem dobim 2x boljši računalnik za tist dnar :p
Torej, če mislš met računalnik predvsem za ta tvoj namen ti lepo priporočam, da si kupu SSD disk in ne trdi disk saj so SSD-ji veliko hitrejši(računalnik ,ki ima ssd in win7 gor se ti lahko prižge prej ko v slabi minuti, z vsemi ikonami vred) ampak je še nekaj pri teh SSD-jih, namreč za 100EUR dobiš slabih 64GB prostora. Glede na to SSD diske za 200GB dobiš za vrtoglavih 300€ ali več! Jaz ti povem takole. Kupi si SSD 128GB ker boš sigurno rabil veliko placa za filme, ter si nato kupi navaden HDD z npr 2TB. S tem si boš omogočil, da boš hitro video obdelal ter nato video naložil na HDD.

Se pravi, rabil boš dober SSD, ter 8GB rama ali več. Če ti je 8GB rama premalo si lahko vzameš še več :D.Ram naj bo potlej vsaj 2000MHz ali več vse tja do 2400MHz se ga da dobiti. Glede HDD glej, da bo imel vsaj 7200RPM, manj od tega se smatra za ekološko uporabo.
Glede grafične jaz nebi zapravljal preveliko, ker ti v tem primeru lahko video vseeno obdela v 1080p(če se motim me popravte).
neznanec555

Zgodovina sprememb…

Robi :P ::

SloBiscuit je izjavil:


Glede grafične jaz nebi zapravljal preveliko, ker ti v tem primeru lahko video vseeno obdela v 1080p(če se motim me popravte).

Večina novih programov za obdelavo videa že uporablja GPU ( grafični procesor..) tko da more bit zmogljiv vzeti je treba eno spodobno grafično za tak sistem!

Janac ::

do kolk € misliš zapravit?

Gandalfar ::

SloBiscuit: ne vem kdaj si nazadnje delal z obdelavo videa, a 128 GB SSD je komaj dovolj za cache fajle od Premiera, kaj sele da bi kaj resnega pocel z video posnetki.

Mavrik ::

Realno rabiš tono CPUja (vsaj 2500k ali še kaj več), tam 16 GB rama, en 128 GB SSD za scratch disk in en dodaten 1TB+ 7200rpm disk (lahko še kaj hitrejšega za storage).

GPU enkoderji so še vedno dosti zanič, tak da uporabno njih ne priporočam, so pa precej hitrejši.
The truth is rarely pure and never simple.

polde66 ::

Za obdelavo videa je en spodobn normaln računalnik čist zadost, razlika je samo v času koliko časa ti zadeve redenerira, zapravu boš goro dnarja, pridobu pa kakšno minutko, kul a ne.
polde

blackbfm ::

za video noben računalnik ni dovolj dober..čim pa rata končno dober se pa standardi(ločljivost) zvišajo :D

SloBiscuit ::

mam 8GB rama doma pa mi še nikol do zdej ni vzel več kot 4GB(pa še to je blo k sm meu par igrc odprtih) pa bi lahko vzel 4GB rama ker ga imam pa bi mi postopek pospešil. Odgovarjal sem iz lastnih izkušenj...
neznanec555

floyd1 ::

Kot je rekel Polde66, v rendiranju je vsa razlika, to pa moraš za kaj malo večjega itak pustiti da dela čez noč. Imam (ne več najmlajšega) Core I7-860 s 4GB RAM-a in obdelava HD videa dela ko šus. S predpotopno grafično. Tudi na 2 leti starem I5 laptopu (4GB RAM) z bistveno manj močnim procesorjem lahko delam (Vegas video), le renderinga tu raje ne delam... Mislim, da z današnjimi procesorji (edino s tistimi najcenejšimi, te pa za video itak ne kupuješ) res ne bi smelo biti težav.
Pred tem sem imel Athlona X2 4200 in ko sem hotel montirati HD video (AVCHD) nisem niti videl, kaj delam, tako je vse skupaj štekalo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

računalnik za obdelavo fotografij (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8113926 (5357) DamijanD
»

Kaj nadgraditi v 2012 računalniku

Oddelek: Kaj kupiti
151522 (1127) klinker
»

Pc za grafično in video obdelavo (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6613231 (11443) Dman
»

Bo tale vredu - družinski računalnik

Oddelek: Kaj kupiti
202129 (1753) Valvoline
»

Osebni racunalnik (obdelava video posnetkov. Do 1500€)

Oddelek: Kaj kupiti
323125 (1704) AtaStrumf

Več podobnih tem