» »

Popravilo napajalnika za MacBook Pro mid-2010?

Popravilo napajalnika za MacBook Pro mid-2010?

pirx ::

Pozdravljeni,

na ženinem napajalniku od MacBooka Pro (mid-2010) se je poškodovala električna žica:

To lahko popravi kakšen elektro mojster? Če ne, se še da v SLO kupiti napajalnike za te modele? Kaj pa kakšen "aftermarket" napajalnik, se splača tvegati? Računalnik je drugače čisto v redu, pravkar nadgrajen s SSD-jem in leti ko strela! :)

Hvala.
  • spremenil: pirx ()

repson ::

Da, tole ti bo vsak elektro mojster vreden svojega imena brez težav popravil. Sicer se pa dobi tudi samo kabel na ebayu (link)

Aftermarket napajalnik sem imel eden, ampak je bil nekoliko večji od originalnega, slabša kvaliteta plastike in bistveno slabša kvaliteta kabla, tako da se ni tako lepo navijal kot originalni. Za tisto razliko v ceni bi zdaj raje vzel originalnega, ki ga boš lahko čez dve leti prodal skoraj za isto ceno, medtem ko boš na aftermarketu izgubil, kar boš pri nakupu prišparal.

msjr ::

Ohoho, pred tremi meseci zamenjal napajalnik, mid 2009 Pro, pri nas je 95 Eur (EPL).

Na eBayu pa je nov 69EUR (skupaj s poštnino)

Mislim bi kakšen elektro mojster lahko popravil, recimo tile: http://www.modulcenter.si/

Hvala za pomoč! Bom potem kar šel v popravilo.

Saintek ::

Poročaj, kako si rešil.

kuglvinkl ::

mene tudi zanima, ker sem se stegnil za novga...
Your focus determines your reallity

klinker ::

Frend si ga je sam popravu na staremu belemu unibody. Pac une zicke se natrgajo tam kjer se kabel lomi, kar se zgodi mnogim napajalcom za laptope ce ne pazis kako navijas kabel, itd. Ni sicer ustelal da se ne bi vidlo, dela pa mu sedaj ze ene 4 leta ok.

SaXsIm ::

Ne izgleda ravno tako zelo tricky. Sicer bi sam poskušal odpreti napajalnik, odlotat kabel ter ga potegnit noter cca 5 cm ter odrezat za obrabljenim delom. Potem pa samo olupiš kabel na novo, naneseš flux in nalotaš nazaj.

Tale tip sicer menja kabel, ampak ti ga pomojem ne bi rabil. Je pa vseeno kar ok tutorial.
SaXsIm

Zgodovina sprememb…

• spremenil: SaXsIm ()

@Saintek:
OK, bom javil.

@SaXsIm:
Ful dobra zadeva, hvala! Vsa orodja imam. :) Bomo videli.

mojca ::

Discaimer: med pisanjem tega odgovora mi je crknil" originalen" napajalnik z novim tankim kablom iz eBaya (kot na linku zgoraj).

Če se komu (kuglvinkl?) ne da popravljati napajalnika s tovrstno napako, z veseljem sprejmem pokvarjenega.

Gre za serijsko napako in če bi bil napajalnik star manj kot tri leta, bi ga lahko (vsaj v ZDA) brezplačno zamenjal.

Če slediš tem video tutorialom in previdno odlepiš škatlo napol in lepo zvrtaš luknjico v nožišču, lahko popraviš praktično brez sledi. Vsekakor se popravilo bolj splača kot zapravljati novih 100 EUR, sploh če nisi gotov, koliko časa bo mašina sploh še mlela. Skoraj vsi geek-i, ki jih poznam, imajo popravljen applov napajalnik :))

Samo caveat: ko je kabel toliko zjahan, da se ti to zgodi, obstaja znatna verjetnost, da bo omahnil tudi drugi konec žice. Jaz sem zaradi tovrstnih problemov od leta 2006 dva napajalnika menjala v garancijskem roku in trikrat ali štirikrat lotala konektorje po preteku garancijskega roka. Eno leto po tistem, ko sem sanirala poškodbo kot na sliki, mi je začel napajalnik navidezno crkovati (= samo pogojno delati). Potrebovala sem nekaj mesecev, da sem pogruntala, da je kabel popustil tudi na drugem koncu. Takrat je bil nov kabel z eBaya na zalogi kot nalašč. Ampak zjahal se je že dober mesec dni po menjavi (to je: ravnokar). Izdelava konice je očitno še bolj "kitajska" od applove.

Dobil sem dve ponudbi za popravilo (elektro servisi, rumene strani, v LJ) - ena je za 15 EUR (krajšanje kabla), druga za 25 EUR (nov kabel).

Žena se je vseeno odločila za nov napajalnik, ki pa stane 95 EUR + 3 EUR poštnina. Auč. No, računalnik je res zelo očuvan (kot nov iz trgovine) in kljub starosti deluje nenormalno hitro (SSD se splača!). Itak ga misli uporabljati še vsaj 3 leta. Torej, naj bo. :)

@mojca: Hvala za info! Če boš rabila star napajalnik, javi.

ST-777 ::

pirx je izjavil:

Žena se je vseeno odločila za nov napajalnik, ki pa stane 95 EUR + 3 EUR poštnina. Auč.
So tudi cenejši za MacBook Pro. Nov za 82,88 €: http://www.tiniam.si/catalog/product/vi...

ST-777 je izjavil:

pirx je izjavil:

Žena se je vseeno odločila za nov napajalnik, ki pa stane 95 EUR + 3 EUR poštnina. Auč.
So tudi cenejši za MacBook Pro. Nov za 82,88 €: http://www.tiniam.si/catalog/product/vi...

Hudiča, tega ji ne smem pokazati. :) Nisem vedel, da originalne Mac dodatke lahko nabavljajo tudi druge trgovine, drugače bi šel na ceneje.si preveriti. Eh, live and learn. Hvala za link.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se splača nadgraditi CPU v 4 in pol leta starem računalniku?

Oddelek: Strojna oprema
321994 (1365) pirx
»

Bo Apple končno sprejel USB-priključek? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod
5517859 (14654) boolsheat
»

Toshiba Portege Z830-A167 nadomestna baterija

Oddelek: Kaj kupiti
81763 (1596) Sami
»

Nakup MacBooka Pro iz Amerike (strani: 1 2 )

5013688 (12059) St235
»

nakup računalnika

452656 (1789) janezek67

Več podobnih tem