Forum » Sedem umetnosti » Westworld (Tv serija 2016- )
Westworld (Tv serija 2016- )
drvo ::
Pri 46.46 ga vpraša kaj je za tistimi vrati in on se obrne in gleda direktno proti vratom in jih ne vidi in jo vpraša za katerimi vrati.
Meni je dalo v trenutku slutiti, da nekaj ne štima.
Nikec3 ::
To da je Bernard robot je bilo možno slutiti že nekaj minut prej, ko ni zaznal tistih vrat skozi katera sta potem šla.
Zakaj?
Ja, jaz sem takrat imel tisti trenutek ko me je zmrazilo. Kasneje sem samo dobil potrditev. Sicer pa, a ima kdo kako idejo kaj je z Elsie al kaj je že ona mala ženska, ki je v kleti vohljala? A jo je Bernard stran spravil?
Se strinjam sicer, da je tista članica nadzornega sveta nadvse tečna in nerealna.
Imam pa spet upanje za teorijo več časovnic. Ko je Dolores vprašala Williama, zakaj je tukaj, je odgovoril povsem enako kot v prejšnji epizodi "man in black". "Nekaj v smislu, da bi rad našel smisel".
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"
oo7 ::
Tudi mene zanima kdo je tam napadel Elsie.
Tista dva mesarja sta pa že čisto pod komando Maeve in sta najbrž dovolj neumna, da jo bosta probala spraviti v resnični svet.
Tista dva mesarja sta pa že čisto pod komando Maeve in sta najbrž dovolj neumna, da jo bosta probala spraviti v resnični svet.
Phantomeye ::
Tam na koncu v tisti kleti, ko je Bernard ubil tisto babnco se je že delalo novo telo po moje je bilo kar njeno, da jo bo Ford nadomestil ;)
Me prav zanima koliko ljudi je že pobil Ford in jih nadomestil z boti.
jst mislim, da je bil Bernard tudi človek (nekoč). Drugače je malo preveč dela s fejkanjem žene po vidconu.
Pri 46.46 ga vpraša kaj je za tistimi vrati in on se obrne in gleda direktno proti vratom in jih ne vidi in jo vpraša za katerimi vrati.
Pa ne samo vrata tudi, ko mu je dala pogledati načrte, kjer je bil on na sliki je rekel does nothing loking anythig to me ali nekaj podobnega :)
Phantomeye je izjavil:
jst mislim, da je bil Bernard tudi človek (nekoč). Drugače je malo preveč dela s fejkanjem žene po vidconu.
Čisto možno, da je bil Bernard tudi nekoč človek. 30 let je dolga doba :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: oo7 ()
bambam20 ::
drvo ::
Pa ne samo vrata tudi, ko mu je dala pogledati načrte, kjer je bil on na sliki je rekel does nothing loking anythig to me ali nekaj podobnega :)
Phantomeye je izjavil:
Čisto možno, da je bil Bernard tudi nekoč človek. 30 let je dolga doba :)
Ja, seveda, samo takrat ko ni prepoznal načrtov je postalo jasno, da je robot.
Po moje resničnega sveta ni več sploh :).. Bil je nekoč. Nekaj v tem smislu nas čaka. Po moji teoriji.
Do sedaj je dogajanje na Westworldu tako zelo izolirano na sam park, da skoraj mora biti nekaj na tem. Ali resničnega sveta ni, ali pa je lokacija Westwolrda tako "remote", da pogosto potovanje enostavno ni možno. Jonathan Nolan je v enem intervjuju rekel, da "dvomi da je WW na divjem zahodu.
run2 ::
Bernard očitno prvič pride v klet, ampak v začetku sezone smo ga videli na isti lokaciji, ko govori z Dolores. Je Bernard pravzaprav Arnold in so pogovori z Dolores izpred 30 let? Takrat je Dolores oblečena, danes so pa vsi hosti goli, ko se pogovarjajo. Prav tako takrat Bernard (/Arnold?) reče Dolores naj nikomur ne pove o njunem pogovoru. Ujema se s predvidevanjem, da je Arnold krivec za samozavedanje nekaterih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: run2 ()
Jst ::
Da so sigurno nekateri, ki tam delajo, "sintetični", sem si mislil in za Bernarda sem imel še največ verjetnosti. Ampak nisem padel v to spiralo guessing game, ki je po celem internetu.
Sicer dobra epizoda, ampak imam isto vprašanje, kot prej: What's the story, again? In če se to sprašuješ 3 dele pred koncem prve sezone, potem je nekaj hudo narobe.
The Expanse, čeprav sem prebral knjige, je skozi celo sezono lepo zgodba napredovala, vsakič smo zvedeli kaj novega, tudi če je ostalo nekaj vprašanj odprtih, so sezono lepo zaključili.
Tako sem se opekel z Lostom, da ne vem, če lahko prenesem še eno takšno serijo...
Sicer dobra epizoda, ampak imam isto vprašanje, kot prej: What's the story, again? In če se to sprašuješ 3 dele pred koncem prve sezone, potem je nekaj hudo narobe.
The Expanse, čeprav sem prebral knjige, je skozi celo sezono lepo zgodba napredovala, vsakič smo zvedeli kaj novega, tudi če je ostalo nekaj vprašanj odprtih, so sezono lepo zaključili.
Tako sem se opekel z Lostom, da ne vem, če lahko prenesem še eno takšno serijo...
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
Bernard očitno prvič pride v klet, ampak v začetku sezone smo ga videli na isti lokaciji, ko govori z Dolores. Je Bernard pravzaprav Arnold in so pogovori z Dolores izpred 30 let? Takrat je Dolores oblečena, danes so pa vsi hosti goli, ko se pogovarjajo. Prav tako takrat Bernard (/Arnold?) reče Dolores naj nikomur ne pove o njunem pogovoru. Ujema se s predvidevanjem, da je Arnold krivec za samozavedanje nekaterih.
Hmm zanimivo in čisto možno :)
Lahko, da je bil Arnold človek in ga je Ford ubil in naredil androida po imenu Bernard?
MatH ::
Gotovo spremljamo dva časovna okvira. Dvomim, da bi uporabljali dva enaka gostitelja istočasno (Lawrence). Kaj pa če je mož v črnem William, ki išče Westworld oziroma Dolores v katero se je zaljubil?
Edina stvar, ki na vseh računalnikih in telefonih dela tako kot mora, je macola.
Oh ja! V bistvu se bodo na koncu potrdile skoraj vse WW teorije. Bernard je tudi anagram za "Arnold", kar je precej sumljivo. Sedaj ko vemo, da je vsak lahko robot postaja vedno bolj jasno, da lahko teorijo dveh časovnic veliko lažje izpolnimo. Vemo pa tudi, da je tehnologija stara "samo" 30 let že lahko takšna, da ne ločiš med mehanskimi Androidi in ljudmi.
Gotovo spremljamo dva časovna okvira. Dvomim, da bi uporabljali dva enaka gostitelja istočasno (Lawrence). Kaj pa če je mož v črnem William, ki išče Westworld oziroma Dolores v katero se je zaljubil?
Sej to je najbolj znana teorija, ki se sklada tudi s tem, da je William uporabil povsem enake besede kot "Man in Black", ko je rekel, da v WW-ju "išče smisel". Ne vem točnih besed, ampak vem da so bile enake.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
VaeVictis ::
Koliko vas misli, da bomo v naslednjem delu videli Thereso v android formi?
IMHO je Ford tudi android, samo razlika je v tem, da je prvi/edini, ki se je "zavedal" samega sebe in potem počasi nadomšče vse v parku z svojimi androidi.
Na začetku je Arnold sestavil prvo Forda, potem se je pa Ford zavedel in Arnolda ubil in ga zamenjal z androidom ter skril v središče labirinta, potem pa začel ustvarjati svoj plan z nadomeščanjem ljudi z androidi.
Zato ima tudi popolno kontrolo nad vsemi androidi in parkom...
IMHO je Ford tudi android, samo razlika je v tem, da je prvi/edini, ki se je "zavedal" samega sebe in potem počasi nadomšče vse v parku z svojimi androidi.
Na začetku je Arnold sestavil prvo Forda, potem se je pa Ford zavedel in Arnolda ubil in ga zamenjal z androidom ter skril v središče labirinta, potem pa začel ustvarjati svoj plan z nadomeščanjem ljudi z androidi.
Oh ja! V bistvu se bodo na koncu potrdile skoraj vse WW teorije. Bernard je tudi anagram za "Arnold", kar je precej sumljivo. Sedaj ko vemo, da je vsak lahko robot postaja vedno bolj jasno, da lahko teorijo dveh časovnic veliko lažje izpolnimo. Vemo pa tudi, da je tehnologija stara "samo" 30 let že lahko takšna, da ne ločiš med mehanskimi Androidi in ljudmi.
Sej to je najbolj znana teorija, ki se sklada tudi s tem, da je William uporabil povsem enake besede kot "Man in Black", ko je rekel, da v WW-ju "išče smisel". Ne vem točnih besed, ampak vem da so bile enake.
So še drugi dokazi, da sta dva časovna okvirja. Recimo Androidi te prvem lahko prefukajo, naboji iz pištol te lahko zares usekajo (ni forcefielda). Ni zahtevkov za eksplozije. Če se spomnimo je Man in Black samo prižgal vžigalico, pa so že dobili zahtevek za potrditev eventa. Tle je pa pa onega razfukalo.
Mene zanima kako Ford upravlja z vsemi roboti v parku. Enkrat glasovno drugič zamhne z roko in cel park se ustavi zdaj ali je tudi Ford res robot, da z vsemi lahko upravlja če pa je človek potem pa ne vem kako mu to uspe :)
Koliko vas misli, da bomo v naslednjem delu videli Thereso v android formi?
Zato ga tudi poslušajo oz. ima master key za dostop in ukaze.
Zanimivo je, ko Ford odgovori Theresi, da se ljudje želijo igrati bogove.
Verjetno bo kar držalo, da je Ford sam android.
Mene zanima kako Ford upravlja z vsemi roboti v parku. Enkrat glasovno drugič zamhne z roko in cel park se ustavi zdaj ali je tudi Ford res robot, da z vsemi lahko upravlja če pa je človek potem pa ne vem kako mu to uspe :)
Verjetno preko wi-fi ja oz. remote preko zraka.
Bi lahko rekli, da je Ford glavni strežnik za vse ostale Androide?
Če sem bil v začetku predvajanja serije skeptičen in precej nezadovoljen pa sem postal precej zadovoljen in sem si šel pogledat zadnji del in zraven iskal sporočila in namige v pogovorih.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Ena dilema. Kako pri vseh teh opcijah, da so vsi androidi rešimo problem staranja/nestaranja androidov. Zakaj bi Ford želel biti Android v preobleki 85-letnega starca?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Nikec3 ()
Ena dilema. Kako pri vseh teh opcijah, da so vsi androidi rešimo problem staranja/nestaranja androidov. Zakaj bi Ford želel biti Android v preobleki 85-letnega starca?
Če lahko ugibam, ga je Ford naredil po svojem izgledu nekaj čas prej kot je umrel. Torej, Ford je bil takrat že star možakar.
Odboru bi bilo čudno če bi bil Ford skoz mlad če je res robot zdaj pa vprašanje koliko ljudi je sploh v odboru in koliko robotov :)
Odboru bi bilo čudno če bi bil Ford skoz mlad če je res robot zdaj pa vprašanje koliko ljudi je sploh v odboru in koliko robotov :)
Kdaj so ljudje iz odbora in ne vemo sploh kakšen je ta odbor, ker ga sploh nismo videli na zadnje sploh videli Forda?
preigravam se z mislijo, da je celoten Westworld izdelan kot dolgoročen eksperiment in študija na podlagi katere bi androidi nadomestili ljudi. Zato pa se potrebuje perfekcija, ki lahko prevara človeka.
Ker nam ne dajo nobenih zunanjih infomacij in ne vemo kaj se zunaj sploh dogaja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
Sarkozy ::
Tam na koncu v tisti kleti, ko je Bernard ubil tisto babnco se je že delalo novo telo po moje je bilo kar njeno, da jo bo Ford nadomestil ;)
Me prav zanima koliko ljudi je že pobil Ford in jih nadomestil z boti.
ja tole je vse bolj verjetno
komaj čakam 8 epizodo
Arnold's game
Ils sont fous ces Slovenes!
Jst ::
Kot sem rekel, se nerad grem guessing game in tudi youtube videov ne gledam.
Ampak The Maze se meni zdi, da je tako fizična lokacija, kot psihični "test". Recimo nekako tako: Da sploh prideš do "The Maze" mora "sintetik" izstopiti iz svojega loopa, da se sploh sooči z vso nevarnostjo. In ker "od tam ne pride noben" je to lahko test nekega samozavedanja oziroma dovolj dobre imitacije, da normalen človek ne opazi razlike*, ki ga je opravil recimo Bernard. Hint: ko je rekel Dolores, da je lahko "Free".
*ne opazi razlike, dokler Ford z svojim root accessom ne poseže vmes.
Ampak The Maze se meni zdi, da je tako fizična lokacija, kot psihični "test". Recimo nekako tako: Da sploh prideš do "The Maze" mora "sintetik" izstopiti iz svojega loopa, da se sploh sooči z vso nevarnostjo. In ker "od tam ne pride noben" je to lahko test nekega samozavedanja oziroma dovolj dobre imitacije, da normalen človek ne opazi razlike*, ki ga je opravil recimo Bernard. Hint: ko je rekel Dolores, da je lahko "Free".
*ne opazi razlike, dokler Ford z svojim root accessom ne poseže vmes.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jst ()
Če lahko ugibam, ga je Ford naredil po svojem izgledu nekaj čas prej kot je umrel. Torej, Ford je bil takrat že star možakar.
Odvisno koliko je androidom fizični izgled dejansko pomemben... telo je pa staro zgolj na videz in ne vpliva na psihofizično sposobnost sintetika.
Nahrbtnik ::
Saj vem da se me ne tiče, ampak:
Fantje a ne bi šli raje na 'frišn luft' tečt ali 'babe jagat' ali karkoli že....
Fantje a ne bi šli raje na 'frišn luft' tečt ali 'babe jagat' ali karkoli že....
Saj vem da se me ne tiče, ampak:
To lahko napišeš pod vsako temo na slo-techu -> nima nobenega smisla.
ahac ::
Nahrbtnik: Kaj pa če bi šel ti? Namesto, da zapravljaš svoj čas za trollanje (in to trollanje na nivoju nekoga, ki je prvič na internetu) po forumih...
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW
Qcube ::
Ne bi rekel, malo verjetno.
Po toliko teorijah ki kroži naokoli, zdaj obstaja še bot ki generira random teorije na twitterju
https://twitter.com/westworldbot
Po toliko teorijah ki kroži naokoli, zdaj obstaja še bot ki generira random teorije na twitterju
https://twitter.com/westworldbot
Mwni se zdi, da je The Maze, kot je že bilo rečeno možgani in pot robota, da pride do lastnega zavedanja.
Po tem osmem delu imamo uradno potrditev, da gledamo zgodbo v več časovnicah. Vprašanje je samo v kolikih in kako se prenašajo spomini. To z Dolores in Williamom mi je še najmanj jasno, ker mi na hitro zgleda kot da se spominja stvari, ki se še sploh niso zgodile.
Se pa številke o času kdaj se kaj dogaja spreminjajo precej, enake cifre se tudi pogosto pojavljajo. Številka 35 let odkar je Arnold umrl in pa 30 let odkar je Man in Black prvič prišel v park in 30 let odkar je Dolores nazadnje komunicirala z Arnoldom.
Se pa številke o času kdaj se kaj dogaja spreminjajo precej, enake cifre se tudi pogosto pojavljajo. Številka 35 let odkar je Arnold umrl in pa 30 let odkar je Man in Black prvič prišel v park in 30 let odkar je Dolores nazadnje komunicirala z Arnoldom.
run2 ::
Dobra epizoda dobro se komplicira vse skupaj :)
Kako to, da Ed Harris išče Wayata a ga niso dali pred kratkim v zgodbo?
Tudi ni mi jasno zakaj kitajček tako pomaga robotu in krši vsa pravila.
Kako to, da Ed Harris išče Wayata a ga niso dali pred kratkim v zgodbo?
Tudi ni mi jasno zakaj kitajček tako pomaga robotu in krši vsa pravila.
Sarkozy ::
tale blond bejba se je spet pojavila
Ils sont fous ces Slovenes!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Sarkozy ()
Saj, če dobro pogledamo sta si William in MIB vizuleno precej podobna.
Madonca.. sploh je nisme prepoznal brez pretiranega make-upa
Madonca.. sploh je nisme prepoznal brez pretiranega make-upa
MIB = William?
Prva slikca 35 let nazaj, pol pa očitno vas zasujejo in je cerkev in vse ostalo pod zemljo, le zvonik ven gleda.
To dvoje ne gre skupaj.
Še vedno gre skupaj. Zaenkrat je res tako prikazano kot da je MiB=William, samo jaz upam da ne, ker bi bilo preveč enostavno.
35 let nazaj je prva scena z cerkvijo
30 let nazaj je zasuta, kadar sta Dolores in William tam
Danes naj bi Ford spet odkopal celo mesto s cerkvijo za njegovo novo("original") zgodbo. To naj bi Dolores videla ko je bilo mesto prazno.
Očitno je bila Dolores večkrat po tej poti enako kot z Williamom, ker smo jo videli mrtvo v reki. Mogoče je MiB samo eden od ostalih gostov, ki je šel z njo po tej isti poti/zgodbi.
Danes naj bi Ford spet odkopal celo mesto s cerkvijo za njegovo novo("original") zgodbo. To naj bi Dolores videla ko je bilo mesto prazno.
Očitno je bila Dolores večkrat po tej poti enako kot z Williamom, ker smo jo videli mrtvo v reki. Mogoče je MiB samo eden od ostalih gostov, ki je šel z njo po tej isti poti/zgodbi.
globoko grlo ::
mah, men gre mal na jetra tole kvačkanje s time frejmi
pa ZAKAJ Q lahko tista faca od jeznega krokodilčka tako enostavno manipulira s tema dvema tehnikoma???
Mislm
krokodilček reče dej mi admin account
tehnik ne pa ne
krok dej al pa bo joj
tehnik ah ok
Če so producenti že hotl nardit super bota je en miljom boljših možnosti.
In zdej bo ta bitch ass madam kot neo v matrixu, krneki
pa ZAKAJ Q lahko tista faca od jeznega krokodilčka tako enostavno manipulira s tema dvema tehnikoma???
Mislm
krokodilček reče dej mi admin account
tehnik ne pa ne
krok dej al pa bo joj
tehnik ah ok
Če so producenti že hotl nardit super bota je en miljom boljših možnosti.
In zdej bo ta bitch ass madam kot neo v matrixu, krneki
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Edina smiselna razlaga bi bila da sta hosta z atributi nastavljeni zelo nizko in zato ubogajo vse ukaze.
AndyS ::
Tudi jaz nisem vedel kam bi dal tole blondo zdaj, ko vidim slike se je pa spomnim :)
Jaz sem si jo zapomnil samo zato, ker je bivša žena od Elona Muska.
Tukaj smo praktično dobili potrditev, da je William = MIB
Še vedno gre skupaj. Zaenkrat je res tako prikazano kot da je MiB=William, samo jaz upam da ne, ker bi bilo preveč enostavno.
Ah, tako bi šlo, ja.
Jaz sem narobe razumel, da naj bi bilo med prvo sceno s cerkvijo in ko prideta tja 35 let razlike.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vikings (TV Series 2013 - ) (strani: 1 2 3 4 … 12 13 14 15 )Oddelek: Sedem umetnosti | 222935 (4703) | oo7 |