Forum » Omrežja in internet » Sateliska antena TOTAL TV - čim manjša
Sateliska antena TOTAL TV - čim manjša
Jurrbe ::
Zdravo,
zanima me če poznate, kakšna je najmanjša satelistka antena/krožnik, ki bi delala z TOTAL TV.
Bi bilo tole vredu?
http://www.amazon.de/Selfsat-H30-Flacha...
Hvala!
zanima me če poznate, kakšna je najmanjša satelistka antena/krožnik, ki bi delala z TOTAL TV.
Bi bilo tole vredu?
http://www.amazon.de/Selfsat-H30-Flacha...
Hvala!
torentino ::
Še originalna je premajhna.Total TV je na šibkejšem satelitu, poleg tega je vtaknjen še med dva močna satelita(Astra,Hotbird), ki motita sprejem.Nima smisla.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: torentino ()
Jurrbe ::
Obstaja kakšna druga varijanta s anteno iz linka, drug ponudnik, rad bi anteno skril na vikendu- zaradi estetike, bi mogoče lovilo čez leseno steno?
LP
LP
Scorpia ::
Cez steno ne bo mozno, ze ko das roko, se signal prekinja. Za normalen sprejem je minimum 80cm antena, ker pa se je pred leti satelit zamenjal, sem na morju uporabljal 60cm velik kroznik, pa je total BP delal tudi v mocnejsem dezju. Pac malo boljse nastavis kroznik, pa dober lnb, pa gre.
Lahko celo lovis s prenosnim kamperskim kroznikom, velikosti 40cm in seveda z boljso lnb glavo, le kaksni kanali ne bojo delali najboljse, ali pa sploh ne. To anteno ki si jo linkal, dvomim, da bi dober delalo. Pa tudi nikjer je nisem videl, da bi jo kdo uporabljal. Tudi kamperji ne...
Ce se pa gre estetiko, smo 1x na eni vikendici naredili manjso kot pasjo hisko, in v njo skri anteno. Seveda ena stran odprta, da antena nima ovir. Lepo zascitena pred vremenskimi uplivi in tudi ko snezi, ni problemov s signalom.
Lahko celo lovis s prenosnim kamperskim kroznikom, velikosti 40cm in seveda z boljso lnb glavo, le kaksni kanali ne bojo delali najboljse, ali pa sploh ne. To anteno ki si jo linkal, dvomim, da bi dober delalo. Pa tudi nikjer je nisem videl, da bi jo kdo uporabljal. Tudi kamperji ne...
Ce se pa gre estetiko, smo 1x na eni vikendici naredili manjso kot pasjo hisko, in v njo skri anteno. Seveda ena stran odprta, da antena nima ovir. Lepo zascitena pred vremenskimi uplivi in tudi ko snezi, ni problemov s signalom.
////
Spc ::
Priporočam vsaj 100cm zaradi tega ker če začne deževat ali pa je zelo slabo vreme, sneg ne boš imel več signala.
Mogoče bo 40cm delovala ko bo sončno in lepo vreme, drugače pa boš imel premalo signala.
Mogoče bo 40cm delovala ko bo sončno in lepo vreme, drugače pa boš imel premalo signala.
Spajky ::
... rad bi anteno skril na vikendu-zaradi estetike...Hitrosušeči avto lak barve strešnikov; pofarbaš vse razen LNB-feed-a proti krožniku in pri konektorju kabla ; že videl tako rešitev ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
OldSkul ::
Signal iz 16e se lahko kar razlikuje od frekvence do frekvence, zato je priporočljivo vsaj 90cm antena. Še tukaj se lahko pojavljajo težave, če antena ni optimalno nastavljena z uporabo kvalitetnega LNB. Tista rešitev iz amazona je primerna za močne satelite, kot so tisti na 19.2 poziciji.
Scorpia ::
Ne vem kako mate eni tezave, jst pri 60cm odlicno lovim signal, samo ce je mocno neurje prekinja signal, ob kakem dezju, mi ne prekinja. Izjema sport klub slo, ki ima zares slab signal...
////
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Satelitska TV - čiste osnove, kaj potrebujem, programi... (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 12379 (7953) | Scorpy84 |
» | Total-Tv v ItalijiOddelek: Zvok in slika | 4943 (3982) | starfotr |
» | Satelitski krožnikOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5202 (4175) | House11 |
» | satelitski programi in sprejemniki (strani: 1 2 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 15907 (14239) | BlackHole |
» | ktera sateliska antenaOddelek: Kaj kupiti | 4015 (3746) | blue96 |