» »

Tiskalnik - zamaščena glava na prinerju?

Tiskalnik - zamaščena glava na prinerju?

mprox ::

Lep pozdrav.

Po dolgem neuporabljanju tiskalnika, sem ugotovil, da mi ta ne deluje kot bi moral. Tiskalnik mi je sporočal, da so vse kartuše prazne, čeprav je bilo v kartušah še vseeno kar nekaj barve.
Odločil sem se, da bom očistil glavo in tako sem skozi vsako "luknjico" posebej v glavi (tam kjer gre kartuša not) z injekcijo spustil nekaj destilirane vode (poskusil sem tudi z alkoholom). Med tem, ko sem skozi vse "prekate" uspel spravi kar nekaj vode, da sem očistil glave, mi pri "magenti" voda sploh ni šla skozi. Ko sem poskusil z malo večjim pritiskom je začela voda prihajati ven, vendar ne pri glavi ampak malo višje od rezervoarja, kjer pride barva noter (kot bi začelo nekje puščat). Seveda sem potem še celotno glavo vzel ven in jo čez noč pustil stati v destilirani vodi in zdaj je praktično čisto čista saj ostane še komaj kaj barve v vodi. Vendar ko poskusim spustiti vodo skozi "nozzle" magenta barve, se ta še vedno obnaša kot, da je čisto zamaščena.
V glavnem zdaj pa ne vem več kaj še lahko storim, če sploh. Ali naj raje kar novo glavo kupim?

Tiskalnik je HP Officejet 7110 A3.

Hvala in lp.
  • spremenil: mprox ()

FX6300B ::

zamaščena ali zamašena pač ne pride skozi al je k mast?
aja drugače pa glavo lahko uničiš če pod pritiskom notr šopaš možno da je kje počl poglej pa zalep al pa kj a se skozi tiste luknice vidi pač svetloba pride skoz?
May the force be with you!

Brane22 ::

Tega se ne dela.

Uporaba pritiska definitivno poškoduje šobe.

Največ kar lahko narediš, če odmislimo ultrazvočno čiščenje, je da pripraviš mešanico destilirane vode, alkohola, acetona in čistila za šajbe za avto.

Jaz dam v prazno flaško od Lidlovega radlerja ( 0,33l ) ene 60% šajbenpuca, ene 15% alkohola ( imam neko alkoholno čistilo - close enough) in _čisto_malo_ acetona, recimo dva polna štoflca od platenke kokakole ali podobne.

Stvar pogreješ toliko da je samo topla ( manj ko recimo 50°C), z njo napolniš šprico, daš nanjo plastično ( jaz imam recimo surovo gumo - close enough) cevko, jo prištekaš na glavo tam, kjer je uvodnik za črnilo iz kartuše ( ponavadi plastični štrcenj z mikroluknjicami) innato _rahlo_ in počasi potisneš par ml te mešanice skozi glavo, tako da kaplja skozi šobe. To ponoviš za vsako barvo, tano pa pustiš stati glavo s spodnjo ploskvijo potopljeno v to tekočino.

Stvar komoto lahko pustiš nekaj ur ali dan in nato postopek ponoviš. Če črnilo ne gre skozi takoj, pusti stvar stati, da od zunaj nagrize ostanke črnila.

Seveda na lastno odgovornost. Meni je ene par glav rešilo. Ne bi pa opazil, če bi kaka crknila ravno zaradi tega, kar se mi zdi sicer malo verjetno.
Če to ne pomaga, ostane samo šut v kanto.

korenje3 ::

toplota je strup za inkjet tiskalnike bolj kot neuporaba. tam nad 26°C je že kar nevarno. za te tiskalnike je najbolj primerna temperatura 22°C.
i9-12900k; 32GB DDR5-6000 CL36; Nvidia RTX 3080 ti;
Gigabyte Aorus z690 master; Be Quiet Dark Power 12 1000W

#000000 ::

Jest sem kupil neko čistilno tekočino 20 eur 3 dcl, ni sicer poceni ampak dela super, kupil sem od znanca ki to dela profi in jo uporablja vsak dan, noče pa povedat kaj to dejansko je, ampak men je važno da dela, sem odmašil že kr nekaj glav in kartuš, in ja cleanerji z ebaya (tekočina) ne valjajo kurcu, sem probal tudi te.

FX6300B ::

#00000000 20€ 3dcl lool vrjetno no usaj najbolj se uporabla izopropanol gre res hitr dol use

korenje am o čem ti govoriš o glavi al na sploh sem 2x že spucal z toplo vodo pa še zmerom dela sj drgač bi z izopropanolom sam mi ga j zmankal
May the force be with you!

dexterboy ::

@#000000, kaj se to da kje kupiti ali je samo custom made?
Mam Epsona, ki je mrežni pa še duplex povrh in mi ga je škoda stran vržt, nagaja pa največ črna. Sem kupil originale pa tokrat spucal, da je šla kartuša... žal no better...
Bi vzel L355, ampak niti je duplex niti je mrežni. Tisti wireless modul pasploh ne podpira wpa2 povezave ampak zgolj wpa. Mreže pa ne bom slabil zaradi... česa že? :)
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

#000000 ::

FX6300B Hm ni isopropanol 100 ker bi ga zavohal, sem opral PCBjev z njin kr konkretno cifro in poznam vonj, ta zadeva ima nek vonj ki ga ne poznam, vem pa da je reku da ne sme prit v oči, rano, ali da da ga vdihuješ, ali dab ga en štamperle klunu tud ne, ker baje komot krepaš, je strupen.

Dexterboy, imam občutek da to on sam vari doma, ker se s tem ukvarja servis biro opreme predvsem tiskalniki, če poznaš koga ki dela enako ni vrag da ne pozna tudi on te zadeve.

da se kupit oz. če jaz kupim ker verjetno bo debelo gledal če te pošljem tja :)

Men je pomagalo pri Brotherju, ki je najbolj zajeban za zamašene glave, zato sem tudi kupil, potem pa sem porihtal epsona ki mi je stal 3 leta z zabitimi glavami, pa HP enako + še par drugih od prjatlov.

#000000 ::

Aja da še tole rečem, glavo ven, v lavorček ali posodo vodo z ene 35 stopinjami, namočil in spiral tok časa da ni več barve puščalo, pač parkrat zemnjaš vodo, vzel injekcijo in gumi cevko, v šprico nafilal čistilec, nataknil cevko na CISS od črne barve in počasi ampak res nežno stiskal tok da začne malo črna ven sekat čez šobo takrat ven iz vode in nekam na stran ter še malenkot prtisneš, ter pustiš da dela ene 10 minut, daš v vodo in spet mal pritisneš če vidiš da je zadeva začela delat potem je ok. drugač spet ven in za deset min počakaš. men je ratal od druge na brotherju.

@Dexterboy aja pa seh če ne druzga še vedno lahko glavo zamenjaš če ni predraga.

FX6300B ::

mah ene vodke pa neki to to namočš u izopropanol 100% deluje pa najbolš nardiš da pstiš da mal spančka čez noč pol pa dobr posušiš daš glavo pa to nazaj not in dela
May the force be with you!

#000000 ::

Ma ti povem sem probal to isto na brotherju nit poznal se ni, baje je brother črnilo res šit za te stvari se strdi in ne spusti samo z alkotom.

FX6300B ::

ja na kakšni osnovi je to je tut važno no ubistvu najbl važn
May the force be with you!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako očistiti tiskalnik, glavo, kartušo..

Oddelek: Strojna oprema
2213402 (7469) mulc007
»

inkjet printer ne sprinta nič

Oddelek: Pomoč in nasveti
182245 (1324) Yohan del Sud
»

Tiskalnik printer defekt printanje

Oddelek: Pomoč in nasveti
121990 (1825) Blinder
»

Kateri tiskalnik za tiskanje CD/DVD? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
7211510 (8433) s1m0n
»

Čiščenje šob v pisalni glavi

Oddelek: Pomoč in nasveti
71939 (1787) Kriko

Več podobnih tem