Forum » Mobilne tehnologije » Čudno delovanje baterije pri tablici
Čudno delovanje baterije pri tablici
someboody99 ::
Pozdravljeni. Imam tablico samsung galaxy tab 2 10.1 in že vsa ta leta ni bilo nobenih težav. Včeraj sem tako kot ponavadi napravo uporabljal celi dan. Na koncu dneva je ostalo približno še 20-30% baterije. Tablico sem čez noč kot ponavadi izklopili. Zdaj sem pa tablico hotel spet uporabljati zato sem jo poskušal vključiti. Tablica se pa noče vključiti. Napravo priklopim v polnilec, in ugotovim, da je baterija prazna. Kako se je lahko naprava izpraznila čez noč? To se mi še ni nikoli zgodilo. Ali je to kaj povezano s tem, da je bila naprava v vroči sobi? Zdaj se normalno polni. Sem pa opazil, da se je enako zgodilo nekaj dni nazaj pri usb wifi "modemu" ZTE. Baterija ni napihnjena. Je to vse povezano z vročino? Lep pozdrav.
SaXsIm ::
someboody99 je izjavil:
Pozdravljeni. Imam tablico samsung galaxy tab 2 10.1 in že vsa ta leta ni bilo nobenih težav. Včeraj sem tako kot ponavadi napravo uporabljal celi dan. Na koncu dneva je ostalo približno še 20-30% baterije. Tablico sem čez noč kot ponavadi izklopili. Zdaj sem pa tablico hotel spet uporabljati zato sem jo poskušal vključiti. Tablica se pa noče vključiti. Napravo priklopim v polnilec, in ugotovim, da je baterija prazna. Kako se je lahko naprava izpraznila čez noč? To se mi še ni nikoli zgodilo. Ali je to kaj povezano s tem, da je bila naprava v vroči sobi? Zdaj se normalno polni. Sem pa opazil, da se je enako zgodilo nekaj dni nazaj pri usb wifi "modemu" ZTE. Baterija ni napihnjena. Je to vse povezano z vročino? Lep pozdrav.
Tu je tvoj odgovor. Baterije se obrabljajo z uporabo.
SaXsIm
someboody99 ::
Se na nek način strinjam. A danes je zadeva naprej normalno funkcionirala. Se normalno polnila in praznila... Vseeno zanimivo to, kar se mi je zjutraj zgodilo...
SaXsIm ::
Baterija se ne obrablja in stara linearno s starostjo. Verjetno je samo napetost padla pod kritično, iznad katere je regulator več ne more dvigniti. Možno da tudi zaradi povečanega stresa zaradi izrednih vremenskih pogojev, ampak v vsakem primeru je bilo neizbežno.
SaXsIm
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nihče ne mara za tablice, prodaja že štiri leta pada (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Rezultati | 21900 (17258) | kanarin |
» | Best practices polnenja baterij v gadgetih?Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 3540 (2687) | Jst |
» | XpadOddelek: Kaj kupiti | 8177 (3863) | GeroZaver |
» | Archos ArnovaOddelek: Kaj kupiti | 4288 (3336) | einstein :P |
» | tablični računalnikOddelek: Kaj kupiti | 7281 (6726) | quadro933 |