Forum » Omrežja in internet » DNS?!?
DNS?!?
Nush ::
Zdravo!
Zanima me nekaj v zvezi z DNS serverjem.
Torej razumem, da ko v brskalnik vnesemo naslov spletne strani (naprimer: www.slo-tech.com ) bo računalnik s pomočjo DNS-ja poiskal primeren IP naslov, da lahko dostopa do spletne strani. Zanima me pa kje prvo "preveri" zapisan naslov. Če sklepamo, da smo stran v preteklosti že obiskali bo zapisana kje? Znotraj računalnika? Znotraj usmerjevalnika?
Hvala.
Zanima me nekaj v zvezi z DNS serverjem.
Torej razumem, da ko v brskalnik vnesemo naslov spletne strani (naprimer: www.slo-tech.com ) bo računalnik s pomočjo DNS-ja poiskal primeren IP naslov, da lahko dostopa do spletne strani. Zanima me pa kje prvo "preveri" zapisan naslov. Če sklepamo, da smo stran v preteklosti že obiskali bo zapisana kje? Znotraj računalnika? Znotraj usmerjevalnika?
Hvala.
user-pass ::
V dns cache pogleda najprej: ipconfig /displaydns
Potem v hosts file %SystemRoot%\System32\drivers\etc\hosts ce si na Windowsih.
Ce ne, gre naprej, ce imas dns na routerju, ce ne gre direkt na naslednji dns server, ponavadi je to ISP.
Potem v hosts file %SystemRoot%\System32\drivers\etc\hosts ce si na Windowsih.
Ce ne, gre naprej, ce imas dns na routerju, ce ne gre direkt na naslednji dns server, ponavadi je to ISP.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | napaka pri nalaganju straniOddelek: Pomoč in nasveti | 2035 (1263) | jedateruk |
» | Blokiranje naslovov straniOddelek: Omrežja in internet | 4631 (2674) | clancy |
» | Internetna cenzura?Oddelek: Omrežja in internet | 9096 (8131) | BlueRunner |
» | Domena kupljena, kako naprej?Oddelek: Omrežja in internet | 4999 (4099) | Rokic |
» | Nadloge interneta - spywareOddelek: Programska oprema | 1941 (1780) | darkolord |