» »

Računalnik se prižge za 3 sec in ugasne in to ponavlja

Računalnik se prižge za 3 sec in ugasne in to ponavlja

Inaara ::

Pozdravljeni Slotehovci prosim za pomoč in ideje pri reševanju mojega problema.

Že nekaj časa opažam, da moj računalnik rabi dlje časa da se prižge. Ko ga prižgem, se vklopi ventilator za cca. 2-3 sec nato ventilator neha delati in računalnik se ugasne. Nato se čez 1 sec sam od sebe postopek ponovi. Med tem časom, je zaslon črn in računalnik nikoli ne vstopi v BIOS. Ponavadi se čez par ponovitev računalnik normalno zažene.
Danes se mi je zgodilo isto, vendar se računalnik 5 min ni zagnal. Vmes sem ga 2x izklopila na power gumbku, v upanju, da se bo naslednjič zagnal. Nato sem poizkusila še z reset gumbkom in v nekaj naslednjih ponovitvah zagona se je na monitorju pojavilo sporočilo za BIOS checksum error, veliko pikic, ter da se BIOS restora. Potem se je računalnik sam resetiral in normalno vklopil. (Ne spomnim se, če je bilo kaj ponovitev zagona med tem ko je restoral BIOS in ko se je normalno vklopil. )
Če pustim računalnik celo noč na sleep, se zadeva ne pojavi in računalnik takoj začne delati.
Trenutno me je strah izklopiti računalnik, ker ne vem, če se bo naslednji dan sploh zagnal.

Specifikacije:
Intel I5-750
LC Power LC6550GP Silent Giant v2.2
Gigabyte GA-PA55A-UD3
WD WD1002FAEX Caviar Black
MSI Radeon HD 5850 OC Edition
Kingston KVR1333D3N9/2G

Hvala za vsa vašo pomoč!

xda develope ::

Prvo menjaj napajalnik.

Mitch ::

Zamenjaj baterijo na matični plošči (CR2032)...

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

USB Boot

Oddelek: Pomoč in nasveti
272078 (946) solatko
»

Ventilatorji se ne ugasnejo (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
5111028 (9619) inbox
»

osebni računalnik ne prizge

262016 (1326) Wolfman
»

Računalnik je kar naenkrat crknil

345995 (5012) solatko
»

Računalnik se kar naenkrat ne zažene več, ni slike, lucka na ekranu utripa - pomoc!

2410208 (7991) Tac20

Več podobnih tem