Forum » Programiranje » Gaming script
Gaming script
1player1 ::
Msilim narediti eno simple igro in me zanima kako napisati script za programerja, da bo vedel kaj in kako sprogramirati. S tem nimam izkušen, zato bi prosil če mi lahko kdo da kakšne linke, da se naučim. Torej ne za programiranje(ker bo to delal programer) ampak neke vrste navodila za programerja. Videl sem že par zelo debelih knjig od ljudi, ki so to že delali, ampak sam ne vem kako se tega lotit.
- spremenil: 1player1 ()
eric_cartman ::
Script ima vsako večje podjetje, ki se ukvarja s programiranjem in vsako podjetje v katerem dela več programerjev.
Če ti bo programiral samo en, je vprašanje če res rabiš navodila kakšnega stila se naj drži. Programer bo uporabil kakršen koli stil pač ima.
Že če mu daš dobra navodila kakšne so tvoje želje pri programiranju igre bo več kot dovolj.
SIcer pa si je lahko predstavljat zakaj so scripti pri programiranju pri večjih podjetjih. Ker delo poteka dobesedno kot na tekočem traku. In če bi vsak imel svoj stil programiranja, bi na koncu nastal nepregleden zmazek.
Skratka ne vem če res to potrebuješ. Boljše, da se dobita na kavi in se sproti dogovarjata kaj in kako naj bo sprogramirano.
Če ti bo programiral samo en, je vprašanje če res rabiš navodila kakšnega stila se naj drži. Programer bo uporabil kakršen koli stil pač ima.
Že če mu daš dobra navodila kakšne so tvoje želje pri programiranju igre bo več kot dovolj.
SIcer pa si je lahko predstavljat zakaj so scripti pri programiranju pri večjih podjetjih. Ker delo poteka dobesedno kot na tekočem traku. In če bi vsak imel svoj stil programiranja, bi na koncu nastal nepregleden zmazek.
Skratka ne vem če res to potrebuješ. Boljše, da se dobita na kavi in se sproti dogovarjata kaj in kako naj bo sprogramirano.
Torej, če bi imel idejo za kaj večjega(da bi imel več programerjev) bi rabil script za večje podjetje. Kako pa zgleda tak script?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: 1player1 ()
Univerzalna navodila za programerje, da vejo kaj in kako sprogramirati. Uporablja se kot je že eric cartman povedal v večjih podjetjih za večje projekte.
V njem je opisano vse o igri(zgodba, kako hitro se kaj premika in vse ostalo kar rabijo vedeti programerji, da sprogramirajo).
V njem je opisano vse o igri(zgodba, kako hitro se kaj premika in vse ostalo kar rabijo vedeti programerji, da sprogramirajo).
roko granata ::
predstavljaj si po defaultu neskoncen loop, ki ga lahko prikne le end game trigger (game over, quit, save, pause). tvoja naloga je, da ugotovis pogoje, ki pripeljejo do konca tega loopa, eni so ocitno bl enostavni kot drugi
mislm, da te je kolega prosil, da mu pomagas napisati psevdo kodo
primer hotseat clovek ne jezi se:
izberes stevilo igralcev ->
jih postavis na svoja polja (random ali bo imel vsak vnaprej doloceno polje?) ->
kdo zacne? (random, ali se prvo mece kocka kdo zares zacne) ->
iteracija loopa naj preveri koliko figuric ima igralec "doma" ->
ce jih ima steri, mu pomaga samo sestka, ce ne je na vrsti naslednji igralec ->
itd ->
pomoje bo najlazji, ce mal pogooglas za psevdo kodo
primer hotseat clovek ne jezi se:
izberes stevilo igralcev ->
jih postavis na svoja polja (random ali bo imel vsak vnaprej doloceno polje?) ->
kdo zacne? (random, ali se prvo mece kocka kdo zares zacne) ->
iteracija loopa naj preveri koliko figuric ima igralec "doma" ->
ce jih ima steri, mu pomaga samo sestka, ce ne je na vrsti naslednji igralec ->
itd ->
pomoje bo najlazji, ce mal pogooglas za psevdo kodo
To sem mislil, se opravičujem ne poznam dobro teh izrazov...
Vesoljc ::
temu pravimo GDD
Game design document @ Wikipedia
Game design document @ Wikipedia
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Moje želeno delo - programerOddelek: Šola | 10020 (6197) | zzbil |
» | Programski jezik za 13 letnika - NA NOVO? (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 17444 (13889) | blackbfm |
» | Programiranje (strani: 1 2 )Oddelek: Programiranje | 6519 (5117) | Thomas |