» »

Fitnes

Fitnes

Yelyboo ::

Pozdravljeni!
Vprasal vas bi za nekaj nasvetov. Ze pred letom dni sem zacel trenirati v fitnesu na pridobivanju mase, a sem malo odnehal. oz izgubil nad tem voljo, saj nisem videl dobenih izrazitih sprememb. Nato sem zacel razmislat ce bi zacel delati vaje doma, saj imam kar nekaj opreme za to in nimam veliko casa, da bi hodil v mesto v fitnes. Zato bi vas vprasal ce se da v istem casu doma kot v fitnesu storiti nekaj podobnega. Vprasal pa bi tudi kaj je najbolje oz kako je najbolje delati vaje, saj zadnje case slisim da je veliko bolje delati vec vaj oz vec delov telesa na en dan, saj vkljucimo v vaje noge, s cem telo prevaramo in tako porabimo veliko vec energije oz kot neko reakcijo v telesu. Zato sploh nevem kaj je bolje delato oz kako.
Lep pozdrav

mgermo ::

Doma v istem času se da, če imaš doma ustrezno opremo.
Glede treninga pa zguglaj Stronglifts 5x5.

Unknown_001 ::

Nabavi si osnovno opremo in nič več. Bognedaj kako sobno kolo, tekaško stezo ali kaj podobnega. Za take zadeve marš vn na zrak pa v najbližji hrib terat.

Torej na grobo.
-Set prostorčnih uteži z ročkami kjer lahko dodajaš ali odstranjuješ diske.
-ena penasta podlaga za vaje na tleh
-bench klop z palico in utežmi (priporočam da imata bench palica in ročke isti premer za utežne diske ker lahko potem več kombiniraš.)
-štanga za zgibe delat

To je tisto osnovno kar potrebuješ.
Ostalo se splača kupovat samo če boš res redno uporabljal.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Epialt ::

Bolj kot opremo ti svetujem, da preveriš ali pravilno opravljaš vaje ali se pravilno prehranjuješ.
Saj se po 1 letu v fitnesu ( ob pravilni vadbi )in ob pravilni prehrani seveda, telo občutno spremeni.
Vseeno pa ni pomembno kje opravljaš vaje, saj se da že z lastno težo in kasneje z navadnimi utežmi ( še 1x, ob pravilnem opravljanju vadbe in pravilni prehrani ) pridi do željenih rezultatov, če nimaš seveda v mislih bodybuilder status. :D

Yelyboo ::

kaj pa glede delov telesa kot sem napisal?

Klemen86 ::

Če se v enem letu (oziroma nekaj mesecih) ni nič poznalo, je to znak, da delaš nekaj narobe. Ugibam: daleč premalo intenzivna vadba in neurejena prehrana. Če boš začel nekaj doma delati s podobno vnemo, rezultatov vse kakor ne bo (podobno kot v fitnesu). Priporočam, da greš ponovno v fitnes, si dobiš kakšnega spotterja/frenda, s katerim bosta skupaj podirala rekorde. Kot sem rekel, nujno povečaj intenziteto treninga. Več delov telesa na dan odsvetujem, saj v tem primeru boš še manj intenzivno obremenjeval celo telo - rezultatov spet ne bo.

Vaje za noge vsekakor(!!!) ne vključevati v trening ostalih delov telesa. Noge se dela striktno posebaj(!!!), toliko časa in intenzivno, da na koncu s težavo stojiš. Pozabi na kolesa, trademille in podobno navlako, tega v začetnih fazah nikakor ne rabiš. Povečaj vnos beljakovin, odvisno od trenutne teže prilagodi OH.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Fitnes - vaje doma

Oddelek: Šport
4013616 (10700) Unknown_001
»

Vaje z lastno težo

Oddelek: Loža
3812235 (10544) Golden eye
»

biceps, tebušne, prsne mišice (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5014312 (12719) Bananovec
»

trebušne mišice (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12618836 (11944) demon#666

Več podobnih tem