» »

pravni nasvet glede bigbang sezgodi

pravni nasvet glede bigbang sezgodi

flbroker ::

Sestra je vzela SeZgodi zascito pri nakupu laptopa v Big Bangu. Tega je razbila in nesla na popravilo kjer so skodo ocenili na 500eur (lol), zdaj pa ji pod to SeZgodi garancijo ponujajo da vzame laptop v vrednosti popravila na so-doo.si kjer prodajajo REFURBISHED laptope, DAFUQ!?!?

Jaz zivim v tujini in se ne morem kregat na daljavo, bi se pa zelo rad kregal ceprav nisem tak po naravi ker da mi nekdo hoce uvalit motherfucking refurbished laptop bi ga v faco pljunil! nasvet? zanima me samo ce se da doseci da vzamemo nov laptop v bigbangu al ne, ce ne pol bom izbral enega s te strani, ce pa ja pol pa povejte kako prosim

edit: grammar
  • spremenil: flbroker ()

scipascapa ::

Se zgodi : NENAMERNA NERODNOST.
Ona ga je razbila verjetno kot malomornost, kjer se zgodi ne velja torej stroški.

Kje je tukaj problem? Pa malo slovnico popravi, ne bo škodilo.

Predvsem je pomembno: kaj so ji ugotovili na zavarovalnici , kaj je zapisano?

Zgodovina sprememb…

flbroker ::

Kako ne velja ce pa so priznali skodo, o cem govoris ti? Gre se samo za to da so na izbiro dali laptope iz programa renew, sprasujem tu ce ima kdo izkusnje s to garancijo sezgodi ker bi rad da si izbere laptop nov iz bigbanga pa cetudi doplaca.

scipascapa ::

Dobro, potem greš naprej....pogledaš po pogojih, koliko je priznana škoda? Za kakšen snesek se gre? Za 500€ je bolje da kupi novega drugje in ne refurbished.

flbroker ::

Ja ne dajo denarja sej v tem je ravno fora. Dajo ti na izbiro da si vzames enega z zgoraj omenjene strani, potem jim posljes link verjetno in ti ga oni narocijo. So pa vsi skoraj HP ene par Lenovo, ta razbit od sestre je tudi HP tako da imajo nek deal z njimi verjetno.

Pricakoval sem da bodo rekli skode je za XZY, do te vsote si lahko vzamete nov laptop v bigbangu ali pa doplacate za kaj drazjega ali pa da recejo 33% cene tega vam mi krijemo, ostalo doplacate sami, ne pa da ti dajo link do neke mutne strani kjer imas na izbiro 20 laptopov iz programa renew ali pa cao pero. Doma pa so vsi racunalnisko nepismeni tako da jim lahko vsak proda macka v zaklju.

mihec87 ::

A ni tako da ob "nenamerni" oz pr poškodbi zaradi nesreče plačaš 33% vrednosti ali nekaj podobnega?

Glede na pogoje
"6.
Strošek popravila škode na strojni opremi (hardware) krije zaščita. V primeru, ko izdelka ni mogoče
popraviti ali strošek popravila presega razumno vrednost, prejmete nov enakovreden izdelek, ki
je tehnično enak staremu, ali pa izdelek, ki je tehnično boljši kot je bil star. "

solatko ::

Ni mi jasno v čem je problem, priznana je škoda v višini 500€, torej je to dobropis. Po mojem lahko v tem ali višjem rangu vzame prenosnik v BB, razen, če so ocenili, da bi dobila tam boljši, čeprav tovarniško obnovljen prenosnik brez doplačila.

http://www.so-doo.si/lenovo-ideapad-g50...

Temule čisto nič ne fali.
Delo krepa človeka

win64 ::

Kateri prenosnik se je sploh pokvaril?
Drugače imam z so d.o.o. dobre izkušnje. Sem že dvakrat kupil tam računalnik, nobenih večjih problemov. Dobiš relativno dober računalnik za kakih 200 EUR manj. Edino noben računalnik nima slovenske tipkovnice in ti dajo nalepke zraven.

urli ::

Tiho naj bo in naj bo vesela, da so ji ga sploh pripravljeni zamenjati. Ta garancija je en nateg, večini rečejo, da si bil malomaren (wtf??) in da ne bodo nič krili. To so zadaj nategunske zavarovalnice tko da res, naj bo vesela, da so ji sploh kaj ponudili. Je ena izmed redkih.

scipascapa ::

Po opisu kaj in kako ter po ugotovitvi servisa (ogled poškodbe) se zelo hitro ugotovi malomarnost ali nerodnost....večina laže, to je nacionalni šport. Tako, da ji nič ni treba biti vesel, če je vse v okviru "nenamerne nerodnosti".

flbroker ::

Kake eni pisete kot da zivite v Pakistanu ne pa v EU. Najboljse da gremo vsi skupaj tja pa se opravicimo ker smo razbili laptop pa jim se damo 500eur zraven da ne bodo prevec jezni ker smo premalo doplacali za dodatno garancijo.

Zdaj vemo na cem smo tako da case closed, prosim za zaklep ker smo resili problem. V Big Bang pa ce se kdo od familije vstopi si je sam kriv.

shmandi ::

Najprej se točno pozanimaj, kaj ji ponujajo. Zagotovo ni to samo en obnovljen laptop...
Pa malce spremeni odnos (razno pljuvanje v faco ipd.) pa bo marsikaj lažje

flbroker ::

Meni sploh ni tezko ker vec ne zivim v Slo, zal mi je samo ko vidim da se eni se vedno drzijo te drzave potem pa se sekirajo ko se jim take stvari dogajajo in mene mesajo zraven v ta drek obcasno :). btw namesto 500eur dobropisa bi raje vzel 200eur kesa pa ne dajo. Sploh pa sem ze rekel da je zadeva resena in sem tudi uradno zaprosil za zaklep, tako da ne vec pisat sem. Hvala vsem za pomoc.

Silvo ::

Itak,da ne renewa...skoraj vse je šrot,ker je bilo že vsaj enkrat popravljano.
Verjetno so pravice iz tega zavarovanja večje,kot je samo opcija rabljenega renewa neglede na znamko.
Silvo

SaXsIm ::

Se pravi, da se ne moreš na daljavo kregati z predstavniki BigBanga, pogodbe nimaš pred sabo tako da niti ne veš točno, kakšna je vsebina (BigBangove "Se zgodi" ponudbe so se v zadnjih letih večkrat spremenile), govoriš nekaj na pamet, pa še kregaš in pizdiš se na vsakogar, ki ti hoče pomagati. Naj se gre sestra raje sama zmenit.
SaXsIm

Olórin ::

Silvo je izjavil:

Itak,da ne renewa...skoraj vse je šrot,ker je bilo že vsaj enkrat popravljano.
Verjetno so pravice iz tega zavarovanja večje,kot je samo opcija rabljenega renewa neglede na znamko.


torej ti bi pljuval vsem v obraz zraven pa niti neveš kakšne so tvoje pravice, niti kaj ej bilo ugotovljeno na servisu, niti kaj točno ji ponujajo?

POLEG TEGA na strani www.so-doo.si ne najdem da bi kje pisalo, da prodajajo SAMO refurbished prenosnike.

Spremeni odnos, drugače bo nekdo tebi pljunil v obraz.

lp

flbroker je izjavil:

zanima me samo ce se da doseci da vzamemo nov laptop v bigbangu al ne, ce ne pol bom izbral enega s te strani, ce pa ja pol pa povejte kako prosim


oni so ti dolžni dati laptop, ki je ENAKO dober ali BOLJŠI od tega, ki ga je imela ona. Od kod ji ga dostavijo ni pomembno. Ocenili so, da je njen prenosnik vreden 500 EUR. Če bi rada boljšega naj se dogovori da doplača še nekaj EUR nad to vrednostjo in kupi boljši stroj.

ps.: upam da se tvoja sestra lepše obnaša ker s takšnim odnosom boš dosegel samo to, kar sem rekel zgoraj. Da ti nekdo pljune v obraz.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Olórin ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Laptop za povprečnega uporabnika

Oddelek: Kaj kupiti
444292 (2770) rini
»

Zaščita mimoskrbi=) - IZKUŠNJE

Oddelek: Kaj kupiti
234142 (2394) St235
»

Problem z trgovino-laptop (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
588133 (6711) Mentalist
»

Budget 500 EUR: namizni vs. prenosnik - kaj kupiti

Oddelek: Kaj kupiti
393840 (3091) Tarzan

Več podobnih tem