» »

Problem z trgovino-laptop

Problem z trgovino-laptop

1
2
»

D3m ::

Je KeTeČeš linkal pogodbo od podaljšane garancije?
|HP EliteBook|R5 6650U|

SLO_Matej ::

Zheegec je izjavil:

Prvič slišim za kaj takega, ne bom pa rekel, da ni možno.

Tako je, pri teh "se zgodi varijantah" se pač krije nek delež, če se gre za lastno nerodnost. če je očitno da gre za lastno nerodnost in to tudi servis uradno obrazloži, sam pa vztrajaš da ni bila lastna nerodnost ti bodo ali vse skupaj zavrnili, ali pa če imajo dober dan še vedno vztrajali pri tvojem plačilu lastnega deleža iz naslova lastne nerodnosti. Če si pa sam kaj odpiral in šravfal se pa avtomatsko zavrne...

Še tukaj na Slo-Techu je bilo govora o tem: Garancija na počen ekran na laptopu

Pyr0Beast ::

amigo_no1 je izjavil:

Sam od sebe ? Kako ?
Pa recimo da ga nimaš 24/7 na soncu ali izpostavljenega nevarnim kemikalijam.


Fabriški defekt - Nosilci ekrana so bili napačno/slabo pritrjeni na ohišje ali pa so bili tečaji pretogi. Posledično je med zapiranjem/odpiranjem naredilo krc.
Ponavadi je počilo samo ohišje.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

amigo_no1 ::

Ja, to smo sedaj ugotovili (onemu iz zgornje teme so priznali garancijo), kaj pa matična, da je crknila istočasno ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

mojca ::

Na prvi pogled se zdi, da je mogoče nov LCD dobiti za cca. 100 EUR, na servisu pa se ne bi čudila, če bi ti ga zaračunali enako kot stane nov prenosnik. Če ti na uradnem servisu zaračunajo 400 EUR za nov LCD (kar ni nemogoče) in boš moral plačati tretjino popravila, bo to še vedno več, kot če ga menjaš sam.

(Offtopic, ampak ravnokar smo zamenjali luč na vozilu. Uradni servis je želel 80 EUR, pri SiLuxu v Vipavi pa je luč stala 11,75 EUR. Na E-Bayu jih imajo po 24 EUR. Pa da ne bom samo off-topic. Lani je oče fizično uničil dokaj star črno-bel LCD zaslon. Na servisu so najprej povedali grobo oceno popravila 5.000 EUR oz. ponudili upgrade na touch-screen za 20.000 EUR. Ko smo razšraufali škatlo na prafaktorje, da bi ugotovili natančen model zaslona, so mi proizvajalci iz Švice odgovorili, da mi ga prodajo za 800 EUR. Nazadnje sem ga v petek zvečer kupila pri kitajcu za 130 EUR in ga imela v ponedeljek doma. Povem zgolj zato, da boš razumel marže ...)

Matična plošča pa v nobenem primeru ne bo ravno poceni, in velja še dodatno opozorilo. Pri prejšnjem prenosniku mi je crknil ethernet port (morda se je samo zvila kakšna žička) in so mi garancijsko zamenjali matično ploščo (kul, imela bom novo ploščo, a ne?). Ne takoj, ampak recimo nekaj mesecev po tem mi je začel prenosnik konstantno zmrzovati (Macov "blue screen of death", pardon, "gray screen"), recimo enkrat do dvakrat na dan, termometer je kazal 86 stopinj (ne vem, ali je bila kriva temperatura ali kaj drugega; pod prenosnikom bi itak lahko cvrla jajca). V tistem času sem precej intenzivno računala, in to je morda pripomoglo k pogostejšim napakam. Na servisu se seveda prenosnik ni nikoli sesul. Kasneje sem ugotovila, da pri uveljavljanju garancije dobiš "refurbished" robo, kar pomeni, da sem pravzaprav dobila preverjeno pokvarjeno matično ploščo, ki so jo malenkost popravili, če sploh, in malo podiagnosticirali. Prijazen serviser na Hruški mi je pomagal do uveljavitve garancije in končno sem dobila nov prenosnik. Ampak stavim, da je mojo pokvarjeno plato za mano dobil nekdo drug, ker hitra diagnostika ni odkrila, da bi bilo z njo karkoli narobe.

Kar se tiče fizičnih defektov na računalniku pa tole, ob predpostavki, da je res kriv prenosnik. Zelo pomaga, če lahko na kakšnih forumih ali v člankih na spletu najdeš podobne primere ali znane tovarniške defekte. Na prejšnjem prenosniku (beli macbook) so mi menjali plastiko okrog LCD zaslona, celoten spodnji del ohišja, trikrat zgornji del ohišja s tipkovnico in dvakrat napajalnik, od tega je bil enkrat fizično stopljen in razcefran konektor, drugega sem pa iz principa vrnila po enem tednu, ker ni delala indikatorska lučka. Čisto vsakič (razen za tipkovnico, kjer so imeli očitno menjav kot listja in trave, pa še takrat so napačno razlagali, da mi pripada le ena menjava) so mi na servisu razložili, da je to moja krivda - da sem več kot očitno sama polomila ohišje oz. stopila konektor, in da moram sama plačati. Nakar sem serviserju poslala linke na članke/forume, od koder je bilo očitno, da gre za serijsko napako, če pa to ni zaleglo, sem pošiljala fotografije človeku na drugi strani telefonskega supporta, dokler nisem dobila številke zahtevka, na podlagi katere mi je lokalni servis moral omogočiti brezplačno menjavo.

Zheegec ::

Jap, Apple preverjeno proda refurbished matične plošče za 500€+. Drugje dobiš novo ampak še vedno po norih cenah 350€+. Ampak pri vseh tudi podaljšanih garancijah mora stvar iti na pooblaščen servis in tam pač noro zaračunajo.
iPad se v primeru okvare zamenja za refurbished model... Določene znamka po mojem več služijo na servisu izven garancije, kot s prodajo :)
Na prejšnjem prenosniku (beli macbook) so mi menjali plastiko okrog LCD zaslona, celoten spodnji del ohišja, trikrat zgornji del ohišja s tipkovnico in dvakrat napajalnik, od tega je bil enkrat fizično stopljen in razcefran konektor, drugega sem pa iz principa vrnila po enem tednu, ker ni delala indikatorska lučka.

Dobro, to je res znano, ker se je dogajalo vsaj 30% Macbookom... Tole s "počenim ekranom" vidim prvič, da bi počil sam od sebe. Čeprav si predstavljam, da to je možno...
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Mentalist ::

Situacija je taka, da sem klical in še zdaj nisem dobil nazaj...
Lool.

Janac ::

povej kaj vec

Mentalist ::

Jutri ali naslednji teden dobim nazaj, niso mi ga hoteli vrniti za 950e, zagrozil sem jim, da jih bom dal v medije in je strošek padel na 90e, brez priključka.
Lool.
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Se Zgodi garancija - izkušnje

Oddelek: Loža
247774 (3129) easyrider3
»

Smiselnost podaljšanja garancije oz. zaščite (npr. BB "se zgodi", "Zaščita mimoskrbi"

Oddelek: Loža
244145 (3335) bluefish
»

Ipad - se zgodi zamenjava

Oddelek: Pomoč in nasveti
173326 (2719) RejZoR

Big Bang Se Zgodi (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
9413050 (11872) kuglvinkl

Več podobnih tem