Forum » Zvok in slika » HDMI izhod na Asrock B85m (Intel 1550)
HDMI izhod na Asrock B85m (Intel 1550)
Klemen86 ::
Zdravo,
imam ploščo Asrock B85m z Intel Celeron g1820 procesorjem. Plošča ima VGA, DVI in HDMI izhod. Do nedavnega sem imel računalniški monitor na VGA izhodu in televizijo na DVI (DVI->HDMI) in je delovalo normalno. Danes sem poskusil TV priklopiti prek HDMI vmesnika in ne deluje. TVja računalnik sploh ne zazna, samo osnovni monitor na VGA deluje. V primeru, da izklopim VGA monitor,slike na TV ravno tako ni. Nastavitve v BIOS sem preveril in je vse OK. Gonilniki so zadnji z Intelove strani. HDMI kabel preverjeno deluje.
Je imel mogoče kdo podoben problem? Kako rešiti? Kakšen nasvet?
imam ploščo Asrock B85m z Intel Celeron g1820 procesorjem. Plošča ima VGA, DVI in HDMI izhod. Do nedavnega sem imel računalniški monitor na VGA izhodu in televizijo na DVI (DVI->HDMI) in je delovalo normalno. Danes sem poskusil TV priklopiti prek HDMI vmesnika in ne deluje. TVja računalnik sploh ne zazna, samo osnovni monitor na VGA deluje. V primeru, da izklopim VGA monitor,slike na TV ravno tako ni. Nastavitve v BIOS sem preveril in je vse OK. Gonilniki so zadnji z Intelove strani. HDMI kabel preverjeno deluje.
Je imel mogoče kdo podoben problem? Kako rešiti? Kakšen nasvet?
- spremenil: Klemen86 ()
Ja, vse posodobljeno. Gledam pa malo po netu, veliko ljudi ima podobne probleme z Intel HD grafičnimi in HDMI izhodom. Kot kaže bo treba si omislit ločeno grafično.
Mogoče kdo ve, kdaj bodo na trgu low-end grafične s h.265 podporo?
Mogoče kdo ve, kdaj bodo na trgu low-end grafične s h.265 podporo?
dominuspro ::
Si probal ugasniti pc in priklopiti samo hdmi ali si vse počel pri delujočem?
Se pojavi karkoli na sliki ob zagonu?
Imaš na tv naštiman pravi hdmi vhod?
dominuspro je izjavil:
Si probal ugasniti pc in priklopiti samo hdmi ali si vse počel pri delujočem?
Vse od naštetega pa še kaj drugega, vedno tema oziroma moder zaslon na tv:)
dominuspro ::
Škoda dajat ločeno grafo, ker bi to moralo delat :)
Kaj pa kak reset biosa in spet vklopljen samo hdmi brez ničesar drugega?
Kaj pa kak reset biosa in spet vklopljen samo hdmi brez ničesar drugega?
Vem, raje bi rešil z obstoječo, ampak slabo kaže. Poskusil tudi to, ne pomaga. Sem tudi na Asrock podporo vprašal, mogoče pa imajo kakšno pametno rešitev. Se bom pustil presenetiti :)
Machete ::
A si prepričan da ima HDMI out? Ker kolikor sem se jaz jajcal po svoji, sem preko googla in forumov prišel do zaključka da je to HDMI IN. To je za streamanje zunanjih naprav (ipadi in podobna jajca) na monitor (preko gpu izhoda).
Sam sem hotel spravit not zvok z receiverja (za snemanje vinilk), pa ni šlo.
Ta vhod je v bistvu kot neka kretnica, ki niti nima čipa za procesiranje vsebine na komp, ampak je samo 'gothrough' (sori za laično malo bebavo izrazoslovje).
Sam sem hotel spravit not zvok z receiverja (za snemanje vinilk), pa ni šlo.
Ta vhod je v bistvu kot neka kretnica, ki niti nima čipa za procesiranje vsebine na komp, ampak je samo 'gothrough' (sori za laično malo bebavo izrazoslovje).
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
dolenc ::
Sicer druga plata + celeronček, pa dela vse, tudi tv na hdmiju, prav tako je monitor, ko uporabljam grafo, na hdmiju.
Machete ::
Aha saj ima B85M-ITX HDMI out, tako da bi moralo delat ja. Silly me.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | HDMI izhod na VGA vhodOddelek: Strojna oprema | 1515 (1228) | Dzhimen |
» | Povezava VGA na HDTV preko HDMI (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 20205 (9718) | kozorog |
» | trije monitorji na en računalnikOddelek: Zvok in slika | 7090 (6342) | Janac |
» | Kakovost DVI HDMI kablov in vpliv na sliko (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 23730 (15034) | al3n |
» | Kateri kabel (povezava računalnika in plazme) ?Oddelek: Kaj kupiti | 4061 (3245) | Okapi |