Forum » Zvok in slika » Pomoč pri nabavi televizorja
Pomoč pri nabavi televizorja
Stiggie420 ::
Zaradi posodobitve mi star tv več ne koristi, saj lovi le okrog 10 kanalov, in to takšnih, ki jih ne gledam najraje, zato sem prisiljen v nabavo novega TV-ja. Cenovno gre tam do 700€, ampak za ta denar hočem dobit čim boljšo opcijo. Zelo mi je pomembna kakovost slike, osvežitev slike,velikost naj bo okoli 100cm pa vsaj 1080p (če je kak dober 4k se ga nebom branil). Najlepša hvala za pomoč. :)
telexdell ::
Ne glede na to, kakšen TV boš kupil ti ne bo ulovil nobenega dodatnega kanala. Če hoče gledati več kanalov si nabavi satelitski sprejemnik ali pa skleni naročnino s kakšnim ponudnikom kabelske ali IP televizije.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Doma je en novejši tv, kateri lovi vse kanale, moj je pač prestar. Bom pa zelo kmalu tudi sklenil novo naročnino, saj v novem za isto ceno dobim mnogo več.
Potem očitno imaš digitalno kabelsko. Za nekaj 10€ lahko dokupiš digitalni kanalnik in ti ni potrebno samo zaradi tega menjati TV.
Če pa si lahko privoščiš novo TV je pa najbolje da z zahtevami katere si podal na forumu greš v kakšno večjo trgovino, jih poveš trgovci in si televizorje ogledaš v živo. To ponoviš v dveh treh trgovinah in se nato odločiš na podlagi videnega in lastnih izkušenj. V tem rangu (700€ in 40") imaš ogromen izbor naprav.
PS- saj poznaš tisto- vsake oči imajo svojega malarja in kar je všeč nekomu na forumu ni nujno všeč tudi tebi (in seveda obratno).
Če pa si lahko privoščiš novo TV je pa najbolje da z zahtevami katere si podal na forumu greš v kakšno večjo trgovino, jih poveš trgovci in si televizorje ogledaš v živo. To ponoviš v dveh treh trgovinah in se nato odločiš na podlagi videnega in lastnih izkušenj. V tem rangu (700€ in 40") imaš ogromen izbor naprav.
PS- saj poznaš tisto- vsake oči imajo svojega malarja in kar je všeč nekomu na forumu ni nujno všeč tudi tebi (in seveda obratno).
Koliko sem opazil v bigbang-u imajo eno LG-jovo televizijo, katera podpira 4k, sicer imajo na voljo samo raztavne eksponate, cena je 600EUR, ampak nevem ali je sploh vredna nakupa za tak entry model 4k tv. Sem na boljšem če v tem cenovnem rangu gledam recimo full HD tvje? Govorim o tem tvju: http://www.bigbang.si/tv-sprejemniki/40...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Stiggie420 ()
puginho ::
Za tak denar dobiš spodoben 1080 tv, ki ti bo dal boljšo sliko in imaš mir 8 let, kot 4k entry model. Glede na to da ti je najbolj pomembna slika priporočam Sony w6,w7,w8 serijo in Samsung h6.... serijo.
Če boš na TV pogosto gledal fotografije ali imaš videokamero (pametni telefon) kateri omogoča 4K posnetke potem z nakupom tudi vstopnega modela 4K nimaš kaj izgubiti. Če pa temu ni tako, pa 4K naj ne predstavlja nekega prevladujočega vpliva in izberi TV kateri ti bo v trgovini všeč.
PS- 4K TV potrebuje za svoje delovanje močnejšo strojno opremo (zmogljivejši procesor, več RAM-a...) in je zato že vstopni model 4K lahko odzivnevjši od višjega srednjega razreda full HD televizorjev. Ker mora interpolirati tudi fullHD signal lahko uporablja tudi razne dodatne filtre kateri izboljšajo kvaliteto slike in barvno reprodukcijo.
PS- 4K TV potrebuje za svoje delovanje močnejšo strojno opremo (zmogljivejši procesor, več RAM-a...) in je zato že vstopni model 4K lahko odzivnevjši od višjega srednjega razreda full HD televizorjev. Ker mora interpolirati tudi fullHD signal lahko uporablja tudi razne dodatne filtre kateri izboljšajo kvaliteto slike in barvno reprodukcijo.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kateri televizor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 18403 (8136) | Mirkokovačec |
» | Prihajajo televizorji z ločljivostjo 8K (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Zasloni / projektorji / ... | 52712 (46072) | Okapi |
» | TV Sony - Philips - Samsung (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 28863 (24841) | Thunder wave |